Tunç Soyer’in 31 Mart seçimlerinde verdiği vaatleri ve geçmişte bahsi geçen tesis için verilen taahhütleri hatırlatan Hızal, “Verilen onca seçim vaadine rağmen hala vahşi depolama devam ediyor. Bu durumun ne kadar daha süreceği konusunda ne yazık ki hala bir net bilgi yok. Sayın Soyer, her konuda olduğu gibi yine sorunlara karşı ürettiği hayali çözümlerle karşımızda. Artık hayali bir şehirde yaşamayı bırakıp kolları sıvama vakti geldi de geçiyor bile” diye konuştu.

 “NE EKONOMİK NE DE EKOLOJİK VAHA GÖREMİYORUZ”
Soyer’in Mayıs ayındaki bir konuşmasına dikkat çeken Hızal, “O açılamada 100 gün sonra, 96 bin hanenin elektrik enerji ihtiyacını karşılayacak 160 megawatt elektrik üretmeye başlayacaklarını ve Harmandalı’nın ekonomik ve ekolojik İzmir vahasına dönüşeceğini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ya günleri saymayı unuttu ya da yine İzmirli hemşehrilerimizin akıllarıyla alay etmeye çalışıyor. Biz ortada ne ekonomik ne de ekolojik vaha göremiyoruz. Belediye başkanı verdiği sözleri yerine getirip o tesisi zamanında işler hale getirebilseydi belki bugün kurduğu ‘çöp kamyonları şehrin içinden geçmeyecek’ sözü bir anlam taşıyabilirdi. Ancak şu halde böyle bir açıklama kendisini samimiyet ve ciddiyetten tamamen uzaklaştırmıştır” ifadelerini kullandı.

“VARSA İCRAAT YETENEĞİNİ KONUŞTURSUN”
Soyer’in sürekli yetki alanı dışında açıklamalarla gündeme geldiğini söyleyen Hızal sözlerini şöyle sürdürdü;
 “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, üzerine vazife olmayan konularla uğraşmak yerine asıl görevi olan İzmir’in geleceğini düşünmelidir. Zira yıllarca her türlü hizmetten mahrum kalmış İzmir’in artık ‘lay lay lom’ bir yönetim anlayışıyla kaybedecek vakti yoktur. Böyle anlamsız açıklamalar yerine artık dili yerine varsa icraat yeteneğini konuşturmalıdır. Biz kendisine şehir yönetmenin kendisinin bildiği gibi şov yapmakla olmadığını, icraata dayalı bir yönetim sergilemesi gerektiğini anlatmaya bıkmadan, usanmadan devam edeceğiz. Umuyoruz ki bu tavrından en yakın sürede vazgeçer.”