Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, Türk Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği’nin (TMMOB) Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklı Belediyesi’ne emsal artışının iptaline yönelik açtığı davayı değerlendirdi. Hızal, “Bu davayı 2 yönlü değerlendirmek lazım. İzmir Büyükşehir Belediyesi emsal artışını meclisten geçirirken yanlış bir yöntem ve eksiklerle geçirmişti. Biz de buna itiraz etmiştik, bu emsal artışı ölü doğmuş bir bebek gibiydi. Eksik, hatalı bir plan notuyla. Deprem Bayraklı’yı vurdu ama İzmir’in tamamını etkiledi. Yeni bir deprem yine İzmir’in tamamını etkileyecek. Büyükşehir Belediyesi sadece Bayraklı’ya yönelik bir emsal artışı yaptı. Büyükşehir, aslında bir emsal artışı yapmak niyetinde değildi. Kamuoyu baskısı, depremzedelerin şikayetleri, muhalefetin çıkışlarının etkisi vardı. Son olarak da Kılıçdaroğlu’nun talimatı etkili oldu. Niyeti olmayan Büyükşehir belediyesi yarım yamalak, eksik bir emsal artışı çalışması yaptı” dedi.  

“SOYER, ODALARLA GÖRÜŞTÜ” 

TMMOB’un açacağı davadan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in haberdar olduğunu savunan AK Partili Özgür Hızal, “Bu çalışmayı yaparken kendileri de çok iyi biliyorlardı ki; dava konusu olduğunda iptal söz konusu olabilecekti… Bir belediyeci, az çok teknik bilgisi olan herkes anlar bunu. Danışıklı dövüş var, bunun da ötesinde emsal artışı çalışması yapılmadan önce Tunç Soyer odalarla görüşüp, ‘Biz emsal artışını yapacağız, siz sonrasında dava açın’ diyerek, kapalı kapılar ardında anlaşma yaptığını düşünüyoruz. Bunu da CHP’liler konuşuyor, biz de onlardan duyuyoruz zaten, gelinen süreç de kendi partililerinin söylemlerinin gerçek olduğunu gösteriyor. Bu çalışma yapmış olmak için yapılmış bir çalışmaydı” açıklamasında bulundu.  

“UTANIRLAR MI BİLMİYORUM” 

Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi (AKM) tartışmalarını değerlendiren Hızal, “Son zamanlarda Atatürk Kültür Merkezi ile alakalı Emniyet Müdürlüğü’nün buraya taşınacağı ile alakalı bir takım tartışmalar var. İl Emniyet Müdürlüğü binası depremden etkilendi ve tahliye edildi. Sayın İzmir Valisi’nin de bir açıklaması var, yeni bina yapılana kadar Emniyet Müdürlüğü’nün İzmirlilere hizmet vermesi için şu an için en uygun yer AKM olarak gözüküyor. Valilik de orada hizmet verdi, Valilik hizmet verirken de orada bir tadilat yapılmadı. CHP’li siyasetçilerin algı üzerinden gerçekleri saptırma gibi bir alışkanlıkları var. Bunu biz Alsancak Stadı’nın yıkım sürecinde de gördük. Oraya bir AVM yapılacağı iddiasında bulunarak, kamuoyunu meşgul ettiler. Gelinen süreçte eski stat yıkıldı ve yenisi yapıldı. Herhalde yeni Alsancak Stadına giderek maç izlediklerinde utanıyorlardır. Yeni emniyet müdürlüğü yapıldığında, CHP’liler de oraya ziyarete gittiklerinde bugün söylediklerini hatırlayıp utanırlar mı bilmiyorum” diye konuştu.