GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal’dan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e “söz hakkı” çıkışı geldi. AK Partili Hızal, Başkan Soyer’in kendilerine söz hakkı vermeden Meclis’i kapatmasına tepki gösterdi.  

SÖZ HAKKI TALEBİMİZ OLDU AMA…  

Hızal, “Bugün  İzmir için çok önemli bir konun tartışıldığı bir meclis toplantısında yapmış olduğumuz eleştirilerden gördük ki İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve İzmir Meclisini yöneten Tunç Soyer, öncesindeki uygulamalarına benzer anti demokratik bir uygulamayla kendi konuşmasının hemen sonrasında ‘benden sonra kimse konuşamaz’ şeklinde ifade kullanarak meclisi kapattı. Ben Ak Parti Grup Başkan Vekili olarak aynı zamanda Milliyetçi Hareket Partili Grup Başkan Vekilimizle birlikte Cumhur İttifakı Grup Başkan Vekili ve Sözcüsü olarak aynı konuda söz almak istedim söz talebim oldu.  Bunu çok defa önceki meclis toplantılarında da dile getirmiştik. Bir belediye başkanın konuşması sonrasında meclis üyelerinin konuşmayacağı anlamında bir yasal dayanak yok. Burası demokratik bir ortam. Dolayısıyla hem bir taraftan demokrasiden bahsedip diğer yandan şeffaflıktan bahsedip meclis toplantılarını bu şekilde yönetmesi kabul edilebilir bir tutum değil” dedi.  

ASLA KABUL ETMİYORUZ  

Hızal konuşmasını şöyle sürdürdü;
“Bizler gerçekten İzmir’de birileri tarafından çok yanlış noktalara çekilmeye çalışan deprem ve deprem sonrası konuya ilişkin çok önemli bir konuyu konuşuyorduk. Bu konun konuşulmasında bir detay konu kendisi de dile getirdi yapılan bir takım görüşmelerin içerisinde bulunan biriyim. Ben umuyorum ki kendisi çarşamba günkü meclise gelir. Son zamanlarda alışkanlık haline getirdi çarşamba ve cuma meclislerine gelmemeyi. Adeta meclisten kaçarak. Ama ister gelsin ister gelmesin İzmir kamuoyuna gerekli açıklamalar, bilgilendirmeler meclis toplantısında bizler tarafından yapılacak. Mikronu kapatmaları, toplantıyı sona erdirmeleri bizlere söz hakkı tanımamalarını biz Cumhur İttifakı grubu olarak, İzmir halkının temsilcileri olarak kabul etmiyoruz, reddediyoruz. Bunu daha öncede yapan bir belediye başkanı, meclis başkanı. Hiç öyle çıkıp bu şehirde bir takım çalıştaylar yaparak, konferanslar düzenleyerek bu şehri dünya kenti yapma hedeflerine ulaşamayacaklarına meclisteki tavırlarıyla bize bir kez daha gösterdiler. Onlar belki İzmir’in bir kısmının belediye başkanlığını yapıyor olabilir ama biz İzmir’in tamamının muhalefetini ve sözcülüğünü yapıyoruz. Dolayısıyla mikrofonu kapatmaları meclisi son erdirmeleri, kendi konuşmasından sonra meclis üyelerinin konuşmalarını engellemeleri konuşma yapılmayacak gibi bir ifade kullanılmasını asla kabul etmiyoruz ve reddediyoruz. Çarşamba günü gerekli açıklamaları mecliste yapacağız” dedi.