GÜNDEME BAKIŞ- İzmir’de PKK’yı kınama tartışması büyüyerek devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptığı açıklamada, “Şehit yakınları ve gazilerimize yıllardır her türlü desteği sağlayan belediyemizin çabalarının da bu gibi siyasi rant elde etmeyi amaçlayan girişimlerle yıpratılamayacağı açıktır. Bu tür siyasi rant sağlama girişimlerine sağ duyulu İzmir halkı her zaman gereken yanıtı vermiştir. Meclisimize sunulan önergenin gündeme alınmamasının nedeni, şekil ve ciddiyet itibarıyla kabul edilemez olmasındandır” dedi.

TERÖR UZANTISINA…
Soyer’in bu açıklamalarına AK Partili Özgür Hızal’dan eleştiri geldi. Hızal, “Tunç Soyer, meclis üyemizin terörü lanetleme önergesini “ciddiyetsizlik ve siyasi rant kaygısı” olarak nitelendirmiş ve bu lanetleme metninin ülkemizi itibarsızlaştıracağını iddia etmiş. Önergenin (kendisine göre) daha ciddi ve siyasi rant gözetmeyen bir metnini kendileri düzenleyip meclise sunabilmeleri mümkünken bunu yapmayıp duyarsız kalan Soyer’in, onlarca yıldır terörle ciddi mücadeleler veren bir ülkenin vatandaşı olarak böyle bir kınama metninden “itibarsızlık” sonucu çıkarması esef vericidir.
Biz, asıl çekincelerinin beraber yol yürüdükleri terör örgütü uzantısına laf söyleyememeleri olduğunu çok iyi biliyoruz.
Şehrimizdeki bir programda ağırladığı ve “Amed Belediye Başkanı” unvanıyla anons ettirdiği görevden alınmış bir şahsın bağlı olduğu partiyi lanetlemesi çok da beklenebilir bir durum değildi tabi...” dedi.