Bir sosyal medya kullanıcısı tarafından paylaşılan ve Türkiye’de büyük yankı uyandıran ağaç katliamı hakkında konuşan Hızal, “Lafa gelince en büyük çevreci olup doğa katledilince ortadan kaybolan Soyer, samimiyet sınavlarında kaybetmeyi alışkanlık haline getirdi. Bir yandan çevreye, yeşile duyarlı olduğunuzu iddia edecek ve bu konu üzerinden pirim yapacaksınız bir yandan da tam icraat yapacağınız günde ortadan kaybolacaksınız. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?” ifadelerini kullandı.

“AĞAÇLAR SÖKÜLÜP TAŞINABİLİRDİ”

Yol genişletme çalışması için kesilen ağaçların teknoloji kullanılarak farklı bir yere taşınabileceğini söyleyen Hızal, “Yol yapımı da dahil hiçbir hizmete karşı değiliz aksine destekçisiyiz. Ancak doğayı katlederek yapılan hiçbir konuda da sessiz kalmayız! Madem hizmet edeceksiniz, bunu hakkını vererek yapın. Teknolojiyi kullanarak bir ağacın yerini değiştirmek artık çok kolay. Ağaçlar bulunduğu konumdan sökülüp, yeni konumuna taşınabilirdi. Ama böyle bir imkân varken sizin işinize gelen yine ağaçları katledip, oksijenimizden çalmak.” dedi.

“FLAMİNGOLARIN BELEDİYE BAŞKANI, KENTTEKİ AĞAÇLARIN BAŞKANI OLAMADI”
Tunç Soyer’in, son Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir’e ikinci çevreyolunu kazandıracaklarını açıkladığı dönemdeki sözlerini hatırlatan Hızal, “İzmir’e yapılması planlanan ikinci çevreyolu projesinin henüz fikir aşamasındayken ve ortada ağaçlarla ilgili herhangi bir durum söz konusu değilken ‘orman kıyımı’ olacağını iddia ederek karşı çıkanlar neden şimdi sessiz? Samimiyetten uzak söylemlerde bulunan Soyer’in yine söylediğiyle yaptığı arasında büyük uçurumlar var. Flamingoların da belediye başkanı olduğunu iddia eden Tunç Soyer ne yazık ki kentteki ağaçlara başkanlık yapamadı” dedi.