GÜNDEME BAKIŞ - AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman Günaydın, şimdiye kadar ihtiyaç sahibi 2 bin 500 aileye erzak yardımı gerçekleştirdiklerini söyledi.  Günaydın, “Salgının başladığı günden bu zamana değin geçen sürede, vatandaşlarımıza 25 bin adet koruyucu maske dağıttık. Vefa Sosyal Destek Grubu'nun yaptığı çalışmalara destek sunduk. 65 yaş ve üstü hemşehrilerimizin ihtiyaç ve taleplerine anında çözümler üretiyoruz. İlçemizdeki muhtarlarımıza, berberlerimize, kuaförlerimize taksicilerimize maske ve hijyen paketi desteğinde bulunduk. AK Parti Torbalı İlçe Başkanlığı olarak sosyal dayanışmayı ve yardımlaşmayı çok önemsiyoruz. İnşallah birbirimize kenetlenerek ve sosyal sorumluluk anlayışından ayrılmadan bu badireyi geride bırakacağız” dedi.  

UYGUR’A YÜKLENDİ
Torbalı Belediye Başkanı CHP’li İsmail Uygur’un ortalıkta görünmediğini öne süren AK Partili Günaydın, “Arkadaşlarımla birlikte günlerdir sahadayım, Torbalı Belediye Başkanı Sayın İsmail Uygur ile bir kez dahi karşılaşmadım. Kendisi nerededir, ne yapmaktadır, nelerle iştigal etmektedir doğrusu merak etmekteyim. Nüfusu 200 bine dayanan bir ilçenin belediye başkanı olarak, hepimizi sarsan bu pandemi günlerinde sorumluluğunun bilincine vararak sahaya inmiş olsaydı herhalde bir yerlerde karşılaşır, denk gelirdik. Torbalı'nın Belediye Başkanı ortalarda yoktur. Eskiden kendisine ulaşabilen yoktu, şimdi ortalıkta gören de yoktur. Belediye başkanları, halkın içinden gelen, halkın içinde yaşayan ve halka en yakın durması gereken siyasetçilerdir. Her zaman halka kulak vermek ve halkın istekleri doğrultusunda çalışmak zorundadırlar. Halkından kaçan, halka hesap vermeyen, halka tepeden bakan, halka zulmeden belediye başkanları bir gün olur o halkın içine çıkamaz, o şehrin sokaklarında yürüyemez olurlar. Ülkedeki farklı siyasi partilerden hemen hemen tüm belediye başkanları bu süreçte bir şeyler yapmaya çalışmış, vatandaşın derdine derman olmak adına bir çaba göstermiştir. Ancak bir tek Torbalı'nın Belediye Başkanı ortalıkta görünmemektedir” dedi.

14 AYDIN KARANTİNADA!
Günaydın, sözlerine şöyle devam etti:

“Gerçi kendisinden çok şey beklemek haksızlık olacaktır. Zira, göreve geldiği günden bu zamana geçen 14 ayda 14 defa ortalıkta görünmemiş bir kişiden bahsediyoruz. Evet, Sayın Uygur sadece bu süreçte değil 14 aydır karantinadadır. Ve görünen odur ki, görev süresini bu şekilde tamamlayacaktır. Bu şekilde deruhte ettiği görevin, Belediye Başkanlığı sorumluluğu ile bağdaşıp bağdaşmadığı hususunu siz değerli hemşehrilerimin takdirine bırakıyorum. İsmail Uygur ortalarda görünmemektedir ancak sahip olduğu zihniyet yıkmaktan ve bozmaktan ibaret icraatlarına devam etmektedir. Yapılanı yıkmak, işleyeni durdurmak, hizmet vereni engellemek, milletin yararına olan her şeyin kapısına kilit vurmak Sayın Uygur'un alışkanlığıdır.  Sayın Uygur göreve geldi ve işe ilk olarak 2014-2019 döneminde, Torbalı Belediyemizin AK Partili Sayın Adnan Yaşar Görmez tarafından başarıyla yönetildiği dönemde yapılan icraatları kötülemekle başladı. Oysa bir belediye başkanı kendisinden önce gelen başkanların iyi yaptığı işleri takdir etmeli, onların eksik bıraktığı bir şey varsa da tamamlamalıdır. Devlet hizmetinde süreklilik vardır. Kamu yönetimin adabı bunu gerektirir. Hep geçmişi kötüleyen, mazeretlere sığınan başkanları bu millet iyi karşılamaz. Başkanlık makamları sorun çıkarma yeri değil, çözüm üretme, hizmet etme yerleridir. Sayın Uygur işe enkaz edebiyatı yaparak başladı. Enkaz edebiyatı beceriksizlerin ilk sığınağıdır. Belediye başkanlarının görevi, devri sabık peşinde koşmak değil, şehirlerine en kalıcı hizmetleri getirmek için çalışmaktır. Ama Sayın Uygur sadece enkaz edebiyatı yaptı, başarısız geçeceğini bildiği görev süresine kılıf uydurmak için mazeretlerin arkasına sığındı. Ancak şunu özellikle ifade etmek isterim. AK Parti olarak 2014-2019 döneminde biz bu ilçeye o kadar hizmet yaptık, o kadar eser kazandırdık ki, her gün birini yıksanız yine de kalan görev süreniz hepsini yıkmaya-bozmaya yetmez.  Sizin bu filminizi 2004-2014 döneminde görmüştük. Şimdi film yine aynı, oyuncular yine aynı. Ama unutmayın, sahne ve dekor çoktan değişti. Torbalı, 2014'te bıraktığınız Torbalı değil. Dünya, 2014'te bıraktığınız dünya değil. Siz geçmişte kalmışsınız. Artık herkes gerçekleri çok net bir şekilde, rahatlıkla görüyor. Makamının sorumluluğunun bilincinde olarak şehrine hizmet için çalışmak yerine küçük hesaplar peşinde koşan, siyaseti millet için yapmak yerine kendisi ve küçük bir halka haline getirdiği çevresinin çıkarları için yapan, milletine hizmetkar bir belediye başkanı olmak yerine sorumsuz bir yönetici olan biri arasındaki fark çok net bir şekilde görülüyor. Siz yatmaya devam edebilirsiniz biz gece-gündüz demeden çalışacağız. Siz karantinada kalmayı tercih edebilirsiniz, biz milletimizin gönlünde kalmaya devam edeceğiz. Tevazu içinde hareket edeceğiz. Bütün gönüllere, bütün kalplere girerek herkesin kapısını çalacağız. Şehrimizin, vatandaşlarımızın ihtiyacı ne ise bunları gidermek için mücadele vereceğiz. Herkes bilmelidir ki, Torbalı sahipsiz değildir”