Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ - AK İzmir Gençlik Kolları teşkilatının düzenlediği iftar programı AK Parti il binası bahçesinde gerçekleşti. İftar yemeğini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti 2. bölge 1. sıra milletvekili adayı Hamza Dağ, AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, İl Başkanı Aydın Şengül, AK Parti 2. bölge 2. sıra milletvekili adayı Alpay Özalan, parti üyeleri ve sivil toplum kuruşu üyeleri katıldı.


GENÇLERİ SİTASETE KAZANDIRDIK
Dağ, “24 Haziran seçimlerine hızla yaklaşıyoruz. Ülkemiz için çok önemli bir seçime gireceğiz. Bu seçimler için sizlerle sohbet ediyoruz. AK Parti olarak 2002’den beri yaptığımız en iyi şey, gençlik kollarının bu ülkeye kazandırmasıdır. Milletvekili olunca çok yerde insanlarla muhabbet etme fırsatı buldum. Burada AK Parti, Türkiye genelinde genç siyasetçi bir profilini oluşturduğunu görüyoruz. AK Parti’nin çıkardığı partinin geleceğini ortaya çıkarmasıdır. Uzun süre parti içi ve dışı mücadele ederek, bu makamlara geldik. Bu makamlarda kalıcı olmayacağımız biliyoruz. Buraları devrettiğimizde AK Partili gençler ülkeyi yönetecek olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Gençler olarak bir siyasetçide olması gereken heyse ona göre çalışmalıyız. Dünya çok çabuk değişiyor ve gelişiyor. Maziyi unutmadan değerlerimizi bilip değerlerimizle amel edip, ondan sonra da bugünün gerekliğinin eğitimini alıp yarınlara hazırlık yapacağız. Biz de buna göre çalışmalıyız. İnşallah, Ramazanın son 10 günü cehennemden kurtuluş dönemi olur ve bayramı en iyi şekilde kutlarız” dedi. 

ŞENGÜL GENÇLERİN ÖNEMİNE VURGU YAPTI
Gençlere ve gençlerin düşüncelerine önem verilmesi gerektiğini dile getiren Şengül, “Geçmişte uzun süre beraber yürüdük. Yeni gelen arkadaşlara devir etmiş çok değerli arkadaşlarımız var. 2002’de yola çıktığımızda ben de gençtim. O zaman siyasete başladığımızda genç kolları il teşkilatı vardı. Sürekli onlarla beraber oluyorduk. Sizler siyasete girdiğinizde tam hayatınızın dönemecinde oluyorsunuz. Hayata tam atılırken, ailenizden çevrenizde ciddi beklendiklerin olduğunu biliyorum, tanıyorum. Yaşadığımız sürecinde sizleri yakından tanıma şansım oldu. Herkes gençlere nasihat eder, sanki gençler daha hayatın baharındadır, hiç bir şey bilmiyordur. Sürekli bir şeyler emrederler. Sanki gençlerin hiçbir fikri yok, gençlere bir şeyler öğretir düşüncesindedir. Benim de genç bir kızım var. Hukuk fakültesinde okuyor. Evde bir tartışma çıktı. Biz de kendisini azarladık. Karşıma çıktı, bana baktı, Baba beni niye dinlemiyorsun' dedi. O zaman kendi kendime söylendim, evet herkesin bir fikri var. Biz belli telkinlerde bulup, yol gösterebiliriz. Biraz onları dinlememiz gerekiyor. Bu süreç içerisinde dünya değişiyor. Bizim yetişmemizle şuan ki gençlerin arasındaki yetişmesi arasında çok fark var. Değişmeyen tek şey, samimiyet, sevgi ahlaklı ve omurgalı olmasıdır. İşte benim gençlik kollarlımda olması gereken de bu olmalıdır. Benim gençlerimin geçmişini ve tarihini bilmesi ayağa sağlam basması gerekiyor. AK Parti’yi diğer parti gençlerinden ayıran özellik olmalıdır. Bizler uzun süre kalmayacağız. Biz ayrılıp geriye baktığımızda o makamlar emin ellerde olmalı. Biz sadece bugüne yatırım yapıp günü kurtarmak için siyaset yapmamalıyız. Benden sonra 40 kişi başkanlık yapabilmeli. Ben buna inanıyorum. Gençlere ayrı bir hassasiyet önem veriyorum. Yeni bir süreç başlayacak. Daha mini kamplar toplantılar, beyin fırtınaları yapacağız. Bizim bilgi ve birimimizi size aktarmamız gerekiyor. Sizin de düşüncelerinizi bize aktarmanız gerekiyor” diye konuştu.

BU YOLDA DEVAM EDERSEK, ÇOK ŞEY KAZANACAĞIZ
AK Parti İzmir Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Kadir İnan ise, “Bu kutlu dava içinde ahde vefa veren insanlardır. Sizlerin tüm tecrübeleriniz bize rehber oldu. Benim tavsiyem bu işi bırakmayın. Bu aile ortamı hiçbir partinde yok. Bu yolda devam edersek çok şey kazanırız. Biz siyasete Hamza Başkanının yanında başladığımızda küçük hesapların peşinde olmayın demişti. Biz de bunun ne kadar doğru olduğunu şimdi görüyoruz” dedi.