Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ – İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun oğlu Yair Netanyahu’nun Türkiye’ye hakaret içerikli paylaşımına AK Parti İzmir Gençlik Kolları’ndan büyük bir tepki geldi. AK Parti İzmir Gençlik Kolu Başkanı Eyüp Kadir İnan ve Yönetim Kurulu üyeleri, İzmir Adliyesi önünde basın toplantısı düzenledi ardından Yair Netanyahu’ hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

“GÖZÜMÜZE BAKA BAKA KATLİAM YAPIYORLAR”
Filistin’de yaşanan zulümce dikkat çeken İnan, “Filistinli kardeşlerimizin zorunlu göçe tabi tutulduğu Nekbe'nin ( Büyük Felaket) 70.yılında maalesef bir büyük felaket daha yaşandı. Onlarca sivil dünyanın gözleri önünde katledildi, binlercesi de yaralandı. Ve yine Dünya kör, dünya sağır ve dünya dilsiz kaldı. Dünya'nın bu sessizliğini, Müslümanların bölünmüşlüğünü fırsat bilen İsrail gözümüzün içine baka baka katliam yaparken, hiç utanmadan sivil insanları terörist diye yaftalayabildi. Defalarca şunu belirtmek gerekir ki; Filistin'de, Filistin halkına yapılanlara sessiz kalmamız mümkün değildir, Filistin bizim için sadece bir ülke ismi değildir, yine ayı şekilde Kudüs bizim için sadece bir şehir ismi değildir. Kudüs Müslümanların için izzet, namus ve şeref meselesi haline gelmiştir. Bu bilinçle hareket edip Kudüs'ü savunmak her Müslüman’ın boynunun bir borcudur. Özellikle, 400 yıl boyunca Kudüs'ün koruyuculuğunu üstlenen bir millet için bu davayı savunmak bir refleks haline gelmiştir. Bu refleksin çok açık tezahür ettiği kişilerden birisi de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bizler liderimizin, partimizin ve milletimizin bu hassas duruşuna her koşul ve şartta sahip çıkacağız. Sessiz kalmamızın beklenmesi hatta bunun bir beklentinin ötesinde istenmesi hakkı hiçbir kişi, kurum ya da devlete ait değildir.  Son yaşanan gelişmelerde herkesin de malumu olduğu gibi bizler yine zulmün karşısında mazlumdan yanında yer aldık ve almaya da devam edeceğiz. Kudüs konusundaki dik duruşumuz her zamanki gibi Siyonistleri çıldırmıştır ve bu çıldırmışlık hali dillerine de vurmuştur” dedi.

“YAİR MÜSVETTESİ HAZMEDEMEDİ”
“Dünyanın gözleri önünde faşizan zihniyetle katledilen Filistinli kardeşlerimize yapılan bu zulme ses çıkartmamızı hazmedemeyen Yair Efendi, içindeki cerahati bu mesajla gün yüzüne çıkarmıştır” diyen İnan, “ABD'nin şımarık çocuğu Netanyahu'nun Yair adındaki insan müsvettesi oğlu da Türkiye hakkında kütür içerikli skandal bir paylaşımda bulunarak seviyesizliğini ispat etti. Katil devletin oğlu, İslamın sembolü hilali, şehitlerimizin sembolü yıldızı sosyal medya mesajında küfürlü bir içerik içerisinde kullanarak hem ülkemize hem de tüm İslam alemine hakaret etme cüretinde bulunmuştur. Kuruluşun ve Kurtuluşun şehri İzmir'den dünyaya sesleniyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşları olmak üzere Tüm şehitlerimizin aziz hatırasını üzerimizde taşıyoruz. Bayrağımız kanla sulanmıştır” diye konuştu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Yanir Netanyahu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirten İnan şunları söyledi: “Rengini şehitlerin kanından, ilhamını ay ve yıldızdan alan Türk Bayrağı egemenliğimizin ve bağımsızlığımızın en önemli simgesidir, Egemenliğimizin en önemli alametine yapılan bu saldırının psikolojik alt yapısında Türkiye'nin bağımsızlığını reddetmenin olduğu da açıktır, One Minute çıkışından bu yana ülkemizde istikrar ve bağımsızlığımızı baltalamak isteyen birçok eylem gerçekleşmiş, bu eylemler devletimizin egemenlik ve bağımsızlık noktasındaki hassasiyetleri ve halkın gücüyle bertaraf edilmiştir. Bu egemenlik ve bağımsızlık bilinciyle değerlerine sahip çıkan gençlerin temsilcileri olarak bu saldırı nedeniyle Yair Netanyahu hakkında bugün İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz. Bu ahlaksızlık hiçbir zaman hafızamızdan çıkmayacak, haddi bildirilecektir. Katliamın azmettiricisi ABD ve faili İsrail'e Büyük Türkiye’de dünya 5'ten büyüktür diyebilen bir liderin AK Gençleri'nin olduğunu ve değerlerini her koşulda koruyacaklarını hatırlatır sizlere en samimi şükranlarımızı sunarız.”