GÜNDEME BAKIŞ- AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Melek Eroğlu, Gündeme Bakış TV’nin konuğu oldu. Adaylığı açıklanmasının ardından ilk yaptığı çalışmayı anlatan Eroğlu, “Adaylığımız Çarşamba günü açıklandı, cumartesi günü ise aday tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Bu süreçten sonra ilk toplantımızı Konak’ta 112 mahalle başkanı ile yaptık. Daha sonra muhtarlarımızla bir araya geldik. Öncelikle Konak’taki sorunlarını tespit edip projeler üretmeye başladık.  İlçeler arasında ilk proje tanıtımını biz yaptık” dedi.

KONAK’IN BİR YANI SİYAH BİR YANI BEYAZ
Eroğlu sloganı olan ‘Ne bir eksik, ne bir fazla, Konak’a olan aşkımızla’ açıklama getirerek, “Ben Konak’ı iki bölgeye ayırıyorum. Göztepe-Liman bir de bizim merkezimiz olan Basmane’nin arkada tarafları var. Bu iki bölge siyah ile beyaz gibi… Bu yüzden onun ondan eksik olmaması için böyle olması gerektiğini söyledim. Herkesin bir olacağı, insanların eşit olacağı bir kent olması için çalışacağız. Konak’ta 363 bin kişi yaşıyor ama bunlar sadece akşam evinde yatan insanlarımızın sayısı…Gün boyunca 1,5 milyon kişiyi ağırlıyoruz. Bu yüzden Konak’ın yükü çok ağır. Bizim akşam saatlerinde de yaşatmak istiyoruz. Sadece sahil ile sınırlı kalmamalıyız. Tarihi ve alışveriş alanı olan Kemeraltı’nın da canlandırılması gerekiyor. Orayı cazibe merkezi haline getirerek esnafımıza el atmamız gerekiyor. Kafeteryası, lokantası, yöresel yemekleri olur… Gece 11’e kadar Kemeraltı açık olması gerekiyor. Bunlar Büyükşehir ile koordineli bir şekilde yapılmaması gerekiyor” diye konuştu. 

VİZYON PROJEM…
Önceliğinin alt yapı olduğunu dile getiren Eroğlu, “10 başlık altında projelerimizi açıkladık. Önceliğimiz altyapı, trafik, otopark sorunları olacak. İzmir’in yükünü hafifletecek projeler. Otopark ise en çok; Alsancak, Göztepe, Hatay, Güzelyalı bölgelerinde sıkıştığımız bölgeler. Biz orada arazinin eğiminden yararlandık. Civar olarak söylüyorum, Susuzdere’den başlayarak Kız Lisesi’ne kadar bir alan var. Biz bu arada kalan üçgen bölgede tünel projesi yaptık. İçinde 6 bin araçlık bir otopark yapacak. Ben bu projeye vizyon projesi diyorum. Bu da Büyükşehirimize armağan olsun”

İŞSİZLİK SORUNU İÇİN ÖNLEMLER
AK Parti Konak Belediye Başkan adayı Melek Eroğlu, “Biz istihdamı her yönüyle düşündük. Gençler, kadınlar hepsini düşündük. Önceliğimiz Konak’ı marka yapmak. Marka yapmak için ise ufak dokunuşlar yapmak gerekiyor. Bunu da Konak’ı ARGE tasarım merkezi haline getirmemiz gerekiyor. Şuan da devletimiz tasarım merkezlerine destek veriyor. En az 10 kişilik olan bir tasarım merkezine devlet yüzde 50 destekte bulunuyor. Belediye sadece fiziki alanı oluşturmak olacak. Her türlü alt yapıyı biz sağlayacağız. Damlacık’ta 11 tane tescilli binamız var. Onların da restorasyonunu yaparak halkın da kullanabileceği projeler üreteceğiz. En çok esnaf Konak’ta, tabelalar da bizde. Ara elemanlar için kurslar açacağız. Firmalara koordineli bir şekilde çalışıp işsizlik sorunu çözeceğiz” dedi.

ROMAN VATANDAŞLARIMIZ BİR KENARA İTİLMİŞ DURUMDA
Roman vatandaş için projelerini açıklayan Eroğlu, “Roman vatandaşlarımız bir kenara itilmiş durumda. Bir tarafta kalmış gibi duruyor. Bir iyileştirme çalışmasının yapılması gerekiyor. Onların yaşam tarzları çok farklı, müzik, dans eğitimleri çok güzel. Sadece eğitimde disipline ihtiyaçları var. Ege Mahallesi 30 yıldır aynı hiçbir değişiklik yok.  Burada bulunan Yeşildere bölgesinde 3 katlı binalar yapma projemiz var. Çünkü roman vatandaşlar apartmanlarda yaşamak istemiyor. Bu binaların altına da kafeterya gibi istihdam yaratacak projeler üreteceğiz” dedi.

SUSUZDEDE İÇİN YATAY ASANSÖR
Eroğlu, “İzmir Bahçesi sadece Konak’ta değil, İzmir’in her tarafına yapılacak projedir. Konak’ta bu alanları tabi çok fazla bulamıyorsunuz. Konak’ta yeşil alan var ama hiç bir şey yapılmamış. Aydın Erten rekreasyon alanı oraya da gittik. Orman Bakanlığı’na ait. Müthiş bir manzaraya sahip. İzmir’i bütün güzelliğini ve  körfezi görüşüyorsunuz. Burası için projeler ürettik. Çocuklar için alanlar, yürüyüş alanları, kafeteryalar her şey düşünülerek yapıldı. Susuzdede’de yatay asansör projesi geliştirdik” dedi.

RAKİBİN PROJESİ YOK
CHP Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Batur’un projesinin bulunmadığını savunan Eroğlu,  “Rakibimizin (CHP Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Batur) projelerini yok ya da ben bilmiyorum. Sadece Tunç Soyer’in projelerini gördüm. Biz İzmir’e çok değer veriyoruz ve yaptığımız çalışmalarla da gösteriyoruz. İzmir kimsenin değil burada yaşayan insanların. Kimse bu vatandaşın oyuna ipotek koyamaz” dedi.

ALSANCAK GARI ÖNÜNE ALT GEÇİT
Projelerini anlatmaya devam eden Eroğlu, şunları söyledi:

“İzmir’in en büyük sorunu alt yapı sorundur. Hatay Üçyol’da, bir arkadaşımız, ‘benim dükkanımın içerisinde yıllardır bir kanalizasyon geçiyor. Yıllardır yetkililerden yardım istiyorum’ dedi. Biz hala alt yapı sorunun çözemedik. Yağmur suları ve kanal sularıyla bir yerden denize atıyor. Çok yağmur yağdığı bu dönemde, mazgallardan sızan sadece yağmur suyu değil. Kanalizasyon suları var. Alsancak Garı önündeki bölümde hem sabah hem de akşam saatlerinde trafik her zaman yoğun. Oluşturduğumuz projede bir battı-çıktı ile Talatpaşa’dan gelen trafiği, Havagazı Fabrikası’na kadar yer altında geçirdik. Böylelikle bu alanı da meydan yapıyoruz. Orada gereksiz bir boğulma var. Bunun gibi çok bağlantı yollarımız var.  Mevcut yönetimler bence vatandaşa dokunmayı başaramadı. Alanda yoklar. Şimdiye kadar 9 pazaryeri gezdim. İnsanların dertlerini dinliyorum. İnsanlar sadece başkanları seçim zamanları görüyoruz diyorlar. Bizim oluşturduğumuz çok büyük projeler değiller. Bunlar küçük dokunuşlar.”

KONAKLILAR NEDEN EROĞLU’NU SEÇSİN?
“Konaklılar neden Melek Eroğlu’yu seçsin?” sorusuna ise Eroğlu “Ben sadece iş olsun diye adaylığımı koymadım. Samimiyim. Benim yükümlülüğüm hat safahada. Bir görevi aldığımda sonuna kadar yürütürüm” dedi.

KONAK MARKA KENT OLACAK
Konak’ta Belediye Başkan seçilmesi halinde ilçeyi marka kent yapacağını belirten Eroğlu, “Konak Başkanlığım döneminde marka kent olacak. Artık ülkeler değil şehirler yarışıyor. 5 bin yıllık bir tarihimiz var. Kadifekale, Agora, Kemeraltı… Konaktayıllardır kardeşlik ve barış duygusu içerisinde yaşamışlardır. Bizim bu duyguyu yaşatacağımız projelerimiz var. Bunun ilki Kemeraltı olacak. En büyük arkeoloji müzesi Konak’ta açmak istiyoruz. Sayın Zeybekci’nin projesidir” diye konuştu.  

KONAK’IN HAK ETTİĞİ DEĞERİ VERMEK İÇİN…
Son olarak Eroğlu, “Yeşildere trafik sorununu, yolun şerit sayısını arttırarak çözmek istiyoruz. Kreş konusuna çok önem veriyoruz ve sayılarını attıracağız. Konak çok büyük bir değer, biz Konak’ı hak ettiği değerleri yaşatmak için projeler ürettik. Bizim için değil, İzmir için, çocuklarınız ve torunlarınız için oy verin” dedi.