GÜNDEME BAKIŞ- AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı  Bilal Doğan, iddialı açıklamalarda bulunarak, projelerini açıkladı. Karabağlar Belediyesi’nin her geçen dönem borcunun arttığını savunan Doğan, “Karabağlar, yaklaşık 500 bin nüfusuyla İzmir’in en büyük ilçeleri arasında yer alıyor. Karabağlar’a 2009 yılından itibaren hizmet gitmemiş. Karabağlar gelişmeye açık, yatırımlar yapılması takdirde uçacaktır. Karabarabağlar’ın bir tiyatro, sinema, bir konferans salonu yok. Karabağlar’dan yarısı kadar ilçelerde bile var. Yerel yönetimler insanın doğumundan ölümüne kadar hayatını kolaylaştırmak için var ama Karabağlar’da böyle bir şey söz konusu bile değil. Sadece çöp toplayan bir belediye olmuş. Aslında Başkan bir belediye başkanı olma vasfını yitirmiş, sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir şube müdürü olmuş durumda. Bu çöpü de doğru dürüst toplayamıyor. 2019 bütçesi içerisinde  333 milyon liralık bütçesinden 45 milyon lirayı temizlik bütçesine ayırmış durumda. İzmir Büyükşehir Belediyesi temizlik bütçesine sahip. Yeşillik Caddesi’nin hemen arkasında iş yerlerinin önüne çöp arabaları buraya uğramıyor. Gecekondu bölümünde de aynı şeyler var. Planlaması, vizyonu olmayan bir belediye başkanı tarafından yönetiliyor” dedi.

KARABAĞLAR BELEDİYESİ İFLAS ETMİŞ DURUMDA 
“Karabağlar Belediyesi şuan iflas etmiş bir belediye” diyen Doğan, “Yönetilemediği için iflas etmiş durumda. Görevli arkadaşlarımız borç bilgilerini istiyorlar fakat rakamları vermiyorlar, veremiyorlar. Sayın Selvitopu, gelsin bu rakamları açıklasın. Sayın Selvitopu bir önceki  Başkanımız Sayın Kürüm’den belediyeyi 50 milyon liralık bir borçla teslim aldı. 2018 bütçesinde 268 lira gelir yaratırken, 290 milyon lira gider olmuş. Bütçe açık vermiş.  2019 yılı bütçesinde 308 milyon lira gelir yapmış 333 milyon lira harcama yapacağım demiş. 25 milyon açık vermiş. Bir önceki Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ile birlikte iddia ediyorum, Karabağlar’ın borcu 260 milyon lirayı geçti. Adama sorarlar, bu borcu 5 katına nasıl çıkardınız? Sanki Karabağlar yıkıldı, yeniden inşa edildi. Karabağlar’da taş üstüne taş konulmamış. Yol yapılmış. Sadece kaldırım belediyeciliği yapılmış. Savunmaları ise borçlar yapılandırılmış. Sonuçta borç mu, borç. Aslında kendisi de borç batağında olan bir belediyeyi yönetmeyi istemiyordur. Sadece seçim kampanyasını yürütüyor” diye konuştu.  

KARABAĞLAR, ‘YEŞİLBAĞLAR’ OLABİLİR 
Doğan ilçenin yeşil alanın az olduğuna dikkat çekerek, “Karabağlar Belediyesi sosyal, yatırımcı belediyecilik yapamamış, belediyenin önüne bir vizyon koyamamıştır. Karabağlar belediyesinin sosyal beklentilerini gidereceğim. Çocuklar için oyun parkı yok, olanlar da kaderine teslim edilmiş durumda. TÜİK’in verilerine göre Karabağlar’da kişi başına düşen yeşil alan miktarı, 1,6 metre karedir. Karabağlar’ı yeşile kavuşturmak gerekiyor. Karabağlar’daki oyun parkları yapıp Belediyesi’nin kafe yapıp, güvenlik kameralarıyla donatacağız.  Poligon askeri alan yapılacak büyük parkta sosyal donatılar, genç ve kadınları için yapacağımız projelerle birlikte artık vatandaşlarımızın Kültürpark veya başka yere gitmelerine gerek kalmayacak ve İzmir’deki hemşerilerimiz buraya gelecek. Buranın tamamı 90 dönümü park alacak. Kendisi bir şey yapamadı yapanlara ‘acaba engel olabilir miyiz?’ diyor. Bir metresi bile betona teslim edilmeyecek. Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli ilçemizi ziyaret ettiğinde kendisiyle konuşma fırsatı buldum ve bir söz aldım. Karabağlar’da yaşayan her kişi için bir fidan dikileceğini söyledi. Karabağlar artık kara olmaktan çıkıp, Yeşilbağlar olacak. Bu alana verecek isim ise ilerleyen zamanda vatandaşlara sorulacak, ortak bir isim bulunur. Allah nasip ederse başkan olduğumda Karabağlar’ı Yeşilbağlar da yapabiliriz, bunlara vatandaşlarımızla birlikte karar vereceğiz” dedi.

ÜNİVERSİTEYE 350 DÖNÜM AYRILDI, DAHA FAZLA DA VERİLEBİLİR 
Doğan, “Demokrasi Üniversitesi 3 bin öğrencisi var. Şimdi onlara sorarlar, şimdiye neredeydiniz?  Karabağlar’da katkı sağlamak için şimdiye kadar bir katkı sağlamadılar. Bırakın katkıyı engel olmaya çalıştılar. Bu alan TOKİ tarafından konutları dar gelirli vatandaşlara için alınmıştır. Uzundere konutlarının yanındaki mülkiyeti TOKİ’ye ait olan 800 dönümlük alanın 350 dönümünü üniversiteye verdi. Bakın verecek demiyorum, verdi diyorum. Ayrıca buraya bir tıp fakültesi ve hastanesi kuracağız. Başlangıç olarak 350 dönüm verildi, istenmesi halinde yeni alanlar da açılabileceği söylendi” diye konuştu.  

TALEPLER CUMHURBAŞKANI’NA İLETİLDİ 
İlçedeki kentsel dönüşüm konusuna değinen Doğan, “Kentsel dönüşümünde kara propaganda yapmışlar. AK Parti gelecek, vatandaşın evini yıkacak demişler. Böyle bir şey olamaz. Devlet kentsel dönüşümde yetkiyi İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne verdi. Yüzde 68’i gecekondu ve bu rakamın daha fazlası olan Karabağlar’da kentsel dönüşümün başlatılmasını istedi. Ama Büyükşehir bu yetkiyi kullanamadı. Sadece 7 kez ihaleden sonra 291 konut yapabildi. Büyükşehir’de Son 5 yıl içerisinde kentsel dönüşümden sorumlu daire başkanlığını getirip Karabağlar’da Belediye Başkanı yaptı. Kentsel dönüşümün ‘k’ harfini bile hayata geçiremedi. Ege Mahallesi, Gaziemir Mahallesi’nde kentsel dönüşüm yapamayıp ellerine yüzlerini bulaştırdılar. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, iki mahallede kentsel dönüşüm yaptı. Bununla ilgi olarak CHP aracıyla buradaki planlara itiraz edilmeye başlandı. Biz Karabağlar’da sivil toplum örgütleriyle bir araya gelip sorunları dinledik ve Cevre Bakanlığı’na ilettik. Bu konu Sayın Cumhurbaşkanlığı’na iletildi. Bu konuda talimat verildi, yerinde kentsel dönüşüm şartıyla ve vatandaşlarımız isterse çalışmalar başlayacak. 3 gün önce kentsel dönüşümle ilgili bütün düzenlemeler tamamlandı. Kentsel dönüşüm 16 mahallede ilan edildi” dedi.