AK Parti 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Bilal Doğan çalışmalarına yarımadanın kalbi Urla'da devam etti. Programı kapsamında Urla Devlet Hastanesi'ni ziyaret eden Doğan'ı Urla Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Adıgüzel Erdoğan karşıladı. Hastane hakkında bilgi alan ve işleyişi yerinde inceleyen Doğan, Urla Devlet Hastanesi'nin Türkiye'deki sağlık hizmetlerinin gelişmişliğinin en güzel örneklerinden biri olduğunu vurguladı.
Urla Devlet Hastanesi'nin yalnız teknolojik olarak değil, insani gelişmişlik ve hizmet anlayışı bakımından da Avrupa ülkelerinden daha iyi bir konumda olduğuna aktaran Doğan, ''Urla Devlet Hastanemiz 2014 yılında yeni binasına taşınmasıyla birlikte adeta kabuğunu da kırarak çok yönlü bir atılımı da gerçekleştirdi. Ülkemizde birçok yeniliğe adım attı ve her attığı adımla bir ihtiyaca cevap verir hale geldi. Anne dostu, yaşlı dostu gibi projelerle diğer hastanelerimize öncü olmayı başardı'' dedi.

CİDDİ ÇÖZÜMLER ÜRETİYORUZ
Özellikle yaşlı dostu hastane projesini çok önemsediğini dile getiren Doğan, Urla Devlet Hastanesi ışığında diğer hastaneleri de Ak Parti olarak dönüştürmeye başladıklarını söyledi.  İzmir'in bir yaşlı kenti olması özelliği taşıması nedeniyle Urla Devlet Hastanesi'nin adeta bir pilot hastane gibi çalıştığını ve ülkemizin gelecekteki sorunlarına şimdiden ciddi çözümler ürettiğini vurgulayan Doğan, hastane kapasitesinin de önümüzdeki dönem artırılarak bölgede çoğalan nüfusa karşı hazırlıklarını sürdüreceği müjdesini verdi.

 İLAÇ VE TORPİL BULMA KUYRUKLARI
Doğan, ''Artık vatandaşlarımız hastane köşelerinden kimsenin itip kakabileceği gariban insanlar değil. Daha iyi hizmeti talep ediyorlar ve alamazlarsa da itirazlarını yükseltiyorlar. Oysa 16 sene önce hastanede tedavi görebilmek için aracılar konuluyor, insanlar borçlarını ödeyemedikleri için evlatlarını hastanelerde rehin bırakıyorlardı. Sabahtan akşama kadar devam eden ilaç kuyruklarını ayrıca unutmayınız. Zaten çoğu ilaçlar da bulunamıyordu. Çok şükür bu günler geride kaldı. Artık vatandaşlarımızın ayağına kadar hizmet götürülüyor. İnsanımız insanca bir tedaviye ulaşabiliyor'' diye konuştu.

YÜZDE 71 MEMNUNİYET
AK Parti hükümetleri döneminde İzmir'e yaklaşık 2 milyar dolar tutarında sağlık yatırımı yapıldığını da hatırlatan Doğan, İzmir'e yapılan yatırımlarla ilgili şu bilgileri verdi: ''Hastanelerimiz adeta beş yıldızlı otel konforuyla vatandaşlarımıza hizmet veriyor. 2002 yılında %39'larda sürünen sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranı 2017 yılı itibariyle %71,7 seviyesine ulaştı. 112 Acil İstasyon sayısını 30’dan 93’e, ambulans sayısını 30’dan 143’e çıkardık. Bayraklı’da 2.060 yataklı, Tınaztepe’de 1.200 yataklı sağlık kampüsü kuruyoruz. İzmir'in artan ve yaşlanan nüfusuna hizmet verebilecek şekilde kapasitelerimizi en son teknolojilerle geliştiriyoruz. Buradan da Türkiye'de bir çok ilke imza atarak bir başarı öyküsü yazan Urla Devlet Hastanesi personelimizin başta Başhekim Adıgüzel Erdoğan olmak üzere, hepsine tek tek teşekkür ediyoruz.'