GÜNDEME BAKIŞ- AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Bilal Doğan, Gündeme Bakış TV’de Gazeteci Onur Çakır’ın sorularını yanıtladı.

BELEDİYE BAŞKANI DAHA ALANIN NE KADAR OLDUĞUNU BİLMİYOR
Karabağlar’da Poligon’un alanın Millet Bahçesine çevrilmesi tartışmasına dahil olan AK Partili Doğan, “Sayın Selvitopu, alan için 200 hektar demiş. Belediye Başkanı olarak yanlış bilgiye sahip, doğru alan olarak 90 hektardır. Yani 90 dönüm… 90 dönüm olduğu gibi millet bahçesi olacak. Millet bahçesinde doğayı koruyorsunuz, yürüyüş alanları ağaçlandırmalar, bir yaşam alanı olacak. Hükümetimizin, partimizin destekleriyle tamamı millet bahçesi olarak” dedi.

"KARABAĞLAR’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM SORUNUN ÇÖZECEĞİZ”
İlçedeki kentsel dönüşüm sorunu çözeceklerini kaydeden Doğan,  “Karabağlar’da en büyük sorun kentsel dönüşüm. Bakanlar kurulu 2007 yılında yetkiyi İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne veriliyor. Bunun sadece 291 konutluk birinci etabı yapabiliyor. Onu da İzmir’in sevilen sayılan bir iş adamı, kente olan vefa borcundan dolayı yapıyor. Bayraklı’da kentsel dönüşüm yapıldı mı? Gaziemir’de üstünden 5 seçim geçti bir ay,  2 ay kala İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı gidip orada gösteriş yapıyor sadece bu. Ege Mahallesi’nde 4 kez ihale girdi kimse almadı, yapamıyorlar. Karabağlar’da Bahriye Üçok, Salih Omurtak mahallerinde planlama yaptı. Gelen planlarına İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi kendi yandaş sivil toplum örgütlerine dava açarak proje engel oldu. İzmir il teşkilatımız, bu projeyi bakanlık vasıtasıyla Sayın Cumhurbaşkanımıza iletildi. Cumhurbaşkanımız da grup toplantısında kentsel dönüşümün Karabağlar Belediyesi’nin yapamadığını açıklamıştır. Cumhurbaşkanımızın kentsel dönüşümle ilgili verdiği bütün emirler uygulanacaktır” diye konuştu.

ZATEN BURASI TOKİ’YE AİT YETMEMESİ HALİNDE ALAN GENİŞLETİLEBİLİNİR
İzmir Demokrasi Üniversitesi ile ilgili alanın yetmemesi halinde buranın genişletebileceğini dile getiren Doğan, “İzmir’in merkezinde kurulan Demokrasi Üniversitesi var. Bu üniversitemizde bin 100 öğrencisi bulunuyor ve sıkışmış durumdadır. Bunu gören hükümetimiz, Uzundere’de TOKİ’ye ait olan 380 hektarlık alanı tahsis etti. Eğer bu alan üniversiteye yetmese yanında bulunan araziler de verilebilir. Yerel yönetimler bunu desteklemesi gerekirken şimdiden engellemek istiyor. Bu alan tamamı TOKİ’ye ait alan. Zaten burası TOKİ’nin alanı, TOKİ demek, konut demektir. Bu alana bir de tıp fakültesi kurulacak. İlçemiz bir de hastaneye kazanacak” dedi.

TRAFİK VE OTOPARK SORUNU
Doğan, “Karabağlar nüfusu 500 bine yakın, İzmir’in en büyük ilçelerinden bir tanesidir. Otopark sorunu çok büyük, bunun için herhangi bir çalışma yok.  Dar yollardan, caddelerden kaynaklı ulaşım problemi bulunuyor. Şuan itibariyle hazır ‘yonca’ diye adlandırdığımız Karabağlar’da Yeşillik Caddesi’ne bağlantı yapılacak 3 yerde hazır projemiz var. Gerekli planlama yapıldıktan sonra caddeler, bulvarlar açacağız. Bu da trafiği rahatlatacak” dedi.

HAVUZ, SPOR SALONU YAPILACAK VE DAHA YEŞİL BİR KARABAĞLAR
Karabağlar’da yapılacak projeleri anlatan Doğan, şunları söyledi:
“İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Nihat Zeybekci, açıkladığı projelerde Karabağlar’a her 50 bin nüfuslu ilçeye kapalı olimpik havuz, her 25 bin nüfuslu ilçeye kapalı spor salonu yapacağını açıkladı. Biz bunları ilçe başkanları olarak yapacaktık fakat Büyükşehir’in yapmış olacak. Karabağlar’da annelerimiz, bizden park istiyor. Sayın Tarım ve Orman Bakanı hemşehrimiz Bekir Pakdemirli’nin desteği ile burada projeler üreteceğiz.  Yeşil fakiri Karabağlar olmayacak. Çok ciddi bir Pazar yeri talepleri var. Çok modern Pazar yerleri yapacağız. Üst katları düğün salonu yapacağız. İlave olarak Karabağlarlı hemşehrilerimizi pazardan istedikleri yere ücretsiz olacak.”

AİLELER NASRETTİN HOCA PARKI’NA GİDEMİYOR
Doğan, “Nasrettin Hoca Parkı’na mimarisine sadık kalıp bir takım çalışmalar yapacağız. Buraya çok ciddi kamu yatırımın gittiğini biliyoruz. Daha önce Sıtkı Bey tarafından yapılmış ama yine CHP’li Belediye Başkanı Muhittin Bey tarafından fonksiyonel bir şey yapılmamış. Biz burayı Karabağlar’ın gözde merkezlerinden bir tanesi yapacağız. Şuan aileler gidemiyor, biz buna çözeceğiz” dedi. 

ANKETLER YÜZDE 55 DİYOR
Yapılan anketler doğrultusunda iddialı açıklamalarına devam eden Doğan, “Yaptığımız bilimsel anketlerde çok iyi sonuçlar alıyoruz. Şuan yüzde 55 olduğunu görüyorum. Sokağa çıktığımızda vatandaşın Selvitopu’nu tanımadığını görüyoruz. O sanıyor ki İzmir, eski İzmir, Karabağlar eski Karabağlar. Artık kimse ideolojik olarak bakmıyor. Vatandaşımız hizmet istiyor. Sayın Selvitopu’nun sizin yaptığının programı izledim. Bir tane projesi yok” diye konuştu.

KİMSEYİ İŞİNDEN ETMEYECEĞİZ
Doğan konuşmasını şu şekilde bitirdi:
“Belediyedeki meclis üyelerinin çocukları aleyhte bir çalışma gerçekleştirilmişler. Belediye Başkanı olduğumda belediyedeki işçileri çıkaracağım yönünde… Böyle bir şey kesinlikle mümkün değil. Biz belediye çalışanlarına sahip çıkacağız. Hepsinin sosyal haklarını daha da genişleteceğiz. Yapacağımız çok şey olduğundan ek işçiler de alabiliriz.”