Karabağlar'da kişi başına düşen yeşil alan ortalamasının yalnızca 1,6 metrekare olduğunu vurgulayan Doğan, Türkiye'deki oranlar üzerinden vehameti ortaya koydu. Doğan, ''İstanbul ve ilçelerinde kişi başına 6 metrekareden fazla yeşil alan düşüyor. Karabağlar'da ise bu rakam sadece 1,6. Tam bir felaket. Evlerimizdeki saksılar dışında çiçek göremez olmuşuz. Sokaklarımızda neredeyse tek ağaç kalmamış. Karabağlar'ın yerel yönetimi yeşil alan konusunda sadece sınıfta kalmamış adeta okuldan atılacak duruma gelmiş. Karabağlar betondan bir çöle dönmüş'' diye konuştu.

ENGEL NE?
Karabağlar'da en çok yeşil alanın 2010 yılından bu yana azaldığını da aktaran Bilal Doğan, bu durumdan ise en çok çocukların ve yaşlıların etkilendiğini bildirdi. Ailelerin çocuklarını oynatabilecekleri ve vakit geçirmelerini sağlayabilecekleri parkların yok denilecek kadar az olduğunu ifade eden Doğan, ''Başka kentlere baktığımızda insanların çocuklarını oynatabilecekleri parkları var. Yaşlılarımız bu parklarda oturuyor, temiz hava alıyor. Birbirleriyle iletişim kuruyorlar. Peki bu parklar neden Karabağlar'da yok? Parkların yapılması, sokakların ağaçlandırılması için nasıl bir engel mevcut? Yerel yönetim bu soruların cevaplarını vermek zorunda? Park yapacak para mı yok? Yoksa çalışmaya istekleri mi eksik?'' diye sordu.

TEK İHTİYACIMIZ ÇALIŞMAK
Karabağlar'ı İzmir'in en yeşil ilçelerinden biri yapmak için tüm hemşehrileriyle el ele verip çalışacaklarını söyleyen Doğan, Karabağlar'dan tüm İzmirlilerin içini açacak yemyeşil bir ilçe meydana getirecekleri sözü verdi. Çocuk parklarını tüm sokaklara yayacaklarını ve yaşlıların da gönüllerince vakit geçirebilecekleri alanları ilçeye kazandıracaklarını açıklayan Doğan, yeşil bir Karabağalar için tek ihtiyaç duyulanın sadece çalışmak olduğunu bildirdi.