Cumhur İttifakı Karabağlar Belediye Başkan Adayı AK Partili Bilal Doğan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da katıldığı Karabağlar Kentsel Dönüşüm Programı’nda Karabağlarlı vatandaşlarla bir araya geldi. Programa Bakan Kurum’un yanı sıra AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca ve MHP Karabağlar İlçe Başkanı İbrahim Uğur katıldı.
Programda Karabağlarlı vatandaşlara seslenen Bilal Doğan, hükümetin Karabağlar’da en yakından takip ettiği konuların başında kentsel dönüşüm sorunu geldiğine dikkat çekerek, yerel yönetimi aldıklarında bu sorunu çözeceklerinin sözünü verdi.
Kentsel dönüşümde olmazsa olmaz ilkelerinin yerinde dönüşüm olduğunu açıklayan Doğan, “Maalesef Karabağlar’daki kentsel dönüşüm sorunu artık içinden çıkılmaz bir duruma gelmiştir. Bunun da en büyük nedeni yerel yönetimlerin uyguladığı politikalardır. Ne İzmir Büyükşehir Belediyesi ne de Karabağlar Belediyesi soruna yeterince eğilmemiş, günü kurtarma politikasıyla sorunları içinden çıkılmaz bir hale sürüklemiştir. Ancak bu sorunu çözecek kadrolar da inanç da bizde var. Hükümetimizle el ele vererek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da katkılarıyla bu sorunu çözecek ve Karabağlarlı vatandaşlarımızın akşam evlerine girdiklerinde can güvenliklerini düşünmeden yaşamalarını sağlayacağız” dedi.

BECERİKSİZLİKLERİ ORTAYA ÇIKSIN İSTEMİYORLAR
Karabağlar genelindeki sorunları yerinde tespit ederek çözüme kavuşturmak amacıyla sokak sokak gezdiklerini ve vatandaşları dinlediklerini ifade eden Doğan, “Geçtiğimiz 10 yıl içinde Karabağlar’da kentsel dönüşüm alanında bir arpa boyu yol alınamadı. Vatandaşlar mağdur. Kafa karışıklığı üst düzeyde. Hükümet ne zaman bir adım atmak istese ve ortaya bir proje koysa hemen süreci mahkemeye taşıdılar. Çünkü amaçları sorunun çözümü değil, sorundan beslenmek. Kendileri bir adım atmadığı gibi adım atılmasını da istemiyorlar. Çünkü kendi becerisizlikleri ortaya çıksın istemiyorlar’’ diye konuştu.

BU SORUNU MUAHAKKAK ÇÖZECEĞİZ
AK Parti olarak tüm kurumla el ele vererek kentsel dönüşüm sorunun muhakkak çözeceklerinin yeniden altını çizen Doğan sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bizim için kentsel dönüşümde en büyük öncelik yerinde dönüşüm. Biz kimsenin evini yıkmaya talip değiliz. Biz insanların yuvasını yapmaya, onları mutlu etmeye talibiz. Vatandaşlarımıza buradan bir kez daha sesleniyorum: Hiç kimse komşusundan, mahallesinden koparılmayacak. Hiç bir vatandaşımız fırsatçıların eline bırakılmayacak. Biz tüm AK Parti kadroları olarak bu sorunu çözmeye hazırız. Sn. Cumhurbaşkanımız Erdoğan da, Sn Bakanımız Kurum da bu yolda yanımızda varlığıyla gücünü hissettiriyor. Bir kardeşiniz olarak bu sorunu çözmeye talibim.”