Doğan, Elektronikçiler Odası'na yaptığı ziyarette, gelişen teknoloji ve değişen pazar şartları sonucunda esnafın da farklı sorunlarla karşı karşıya kaldığını ancak AK Parti'nin hızla bu sorunların üstüne giderek çözümler ürettiğini ifade etti. Ak Parti'nin 16 yıllık iktidarı boyunca her zaman esnafın yanında olduğunu vurgulayan Doğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gitmesi durumunda esnafın Meclisteki sesi olacağı sözünü verdi.

EN BÜYÜK DESTEĞİ AK PARTİ VERDİ
Esnafın ve üreticinin rekabet gücünü yükseltmesi için AK Parti tarafından çok sayıda teşvik ve kredi imkanının oluşturulduğuna dikkat çeken Doğan, 2002'lerde yüzde 47'lerde olan kredi faizlerinin AK Parti tarafından yüzde 5'e kadar düşürüldüğünü hatırlattı. Esnafın ve üreticinin korkmadan yatırımlarına devam etmesi gerektiğini dile getiren Doğan, ''Ülkemizin 2018 çeyreğinde gerçekleştirdiği 7,4'lük rekor büyüme oranı ülkemiz ekonomisinin ne kadar sağlam temellere oturduğunun en büyük ispatıdır. Bu oranla OECD ülkeleri arasında birinci, G20 ülkeleri içinde ikinci sıradayız. Dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinden biri olmaya devam ediyoruz. Bu denli güçlü ve sağlam temellere oturan bir ekonominin alt edilmesi mümkün değil. Ancak kısa dönemli spekülasyonlarla üstümüze oyun oynayabilirler fakat bunu uzun vadede sürdürerek ekonomimize zarar veremezler'' dedi.

YEREL İDARE DUYARSIZ KALIYOR
Elektronikçiler Odası'nın ardından Berberler Odası'na ziyarette bulunan Doğan burada Oda Başkanı Şükrü Bilgin ve yönetim üyeleri ile buluştu. Doğan'a ziyarette İzmir'in tanınmış siyasetçilerinden Bekir Pakdemirli ile Ak Parti eski il yöneticilerinden Bilal Özen ve Özer Ataç da eşlik etti. Ziyarette berberlerin haksız rekabet ve haftalık tatil sorunlarını dinleyen Doğan, sorunların çözümü ile ilgili olarak yerel yönetimlerin adım atması gerektiğini vurguladı. İzmir'deki yerel yönetimin üstüne düşen basit sorunları çözmek yerine ilgisiz kalarak sorunları kangrene dönüştürdüğüne değinen Doğan, ''Pazar günü berber esnafımız dükkanlarını kapatmak istemesine rağmen, sadece diğer esnaf arkadaşları açtıkları için dükkanlarını açmak zorunda kalıyor. Bununla ilgili adım atması gereken kurumlar yerel idareler. İzmir Büyükşehir Belediyesi basit bir kararla bu sorunu çözebilir ancak konuya duyarsız kalıyor. Kendilerine söz veriyorum; milletvekili seçilmem durumunda sorunlarının çözümüyle ilgili elimden geleni yapacağım'' diye konuştu.

SORUNLARI DA ÇÖZÜMLERİ DE BİLİYORUM
Kendisinin de İzmir'de uzun yıllardır iş dünyasında yer aldığını ve esnafla iç içe bulunduğunu, bundan dolayı esnafın sorunlarını yakından bildiğini açıklayan Doğan sözlerini şu şekilde sürdürdü: ''İzmir'de uzun yıllardır iş dünyasında faaliyet yürüten bir insan olarak, İzmirli esnafların sorunlarını yakından biliyorum. Bundan dolayı sorunların çözümlerine de hakimim. İnşallah milletvekili seçilmem durumunda esnafımızın sorunlarını çözmek için uğraşmaya devam edecek ve onların Ankara'daki sesi olacağım''