AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Bilal Doğan, çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Karabağlar'da vatandaşların ve esnafların sorunlarını dinleyen Bilal Doğan, Karabağlılar'ın bir an evvel kentsel dönüşüm sorunlarının çözülmesini istediğini aktardı. Doğan vatandaşlara, ön yargılardan uzak, bütün dayatmaları hiçe sayarak AK Parti hükümeti döneminde yapılan yatırımları, gerçekleşen projeleri değerlendirmelerini istedi.
Karabağlar Cennet Mahallesi'nde Kars-Ardahan-Iğdır Derneği Başkanı Yücel Tazegül'ü evinde ziyaret etti. Çok sayıda dernek üyesi ve Cennetçeşmeli'nin de hazır bulunduğu ziyarette, Doğan üyelere ve mahalleliye, kentsel dönüşümün siyasi kaygı ve tartışmaların, her türlü istismarın dışında tutulmasını ve ortak akılla sorunun çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti.
Ciddi imar sorunlarının yaşandığı Karabağlar'da sokak sokak ev ev dolaşarak bu önemli düzenlemeyi vatandaşlarımıza anlatmak gerektiğinin altını çizen Doğan, ''Karabağlar Uzundere bölgesinde ilk etapta 280 konutun inşaatına başlandı. Halen devam ediyor.  İkinci etapta ise 442 konut yapılacak. Hedeflenen konut sayısı çok az ve toplamda sadece 67 bin metrekarelik bir alanı kapsıyor. Karabağlar’ daki projenin 2. etabı için 7 kez ihale yapıldı. Hak sahibi az olduğundan uzlaşma hızlı bitti. Tablo ortada İzmir Büyükşehir Belediyesinin kentsel dönüşüm projelerinin altından kalkması çok çok zor bu is bakanlığın yapabileceği boyutta.  Gerek uzlaşma süreci gerekse bütçensin miktarına baktığımızda belediyenin gücü yetmez. Uzundere’de maliyeti düşük, hak sahibi ise az olan dönüşüm projesi devam ediyor. Bakanlığın yaptığı kentsel dönüşüm ise 540 hektar alanı kapsıyor.  Proje kapsamında 16 mahalle bulunuyor. Yaklaşık 100 bine yakin vatandaşı ilgilendiriyor. Belediye mevcut performansıyla 20 yılda ancak bakanlığın hızına yetişebilir'' diye konuştu.

ÖNCE İMAR SORUNU ÇÖZÜLMELİ
Karabağlar ilçemizin önünü tıkayan asıl meselenin imarsızlık olduğuna dikkat çeken Bilal Doğan, ''İmarsızlık belirsizliktir. İlce belediyesi ve İzmir büyükşehir belediyesi kentsel dönüşümden önce imar sorununu çözemedi. Burada da çok yavaş ilerleme var. İki yıldır plan hazırlıyorlar hala bitiremediler. Zaten bölgenin sosyolojik gerçekleriyle örtüşen, toplumda karşılığı olan, hak ve adalete dayanan bir imar planı yapabilseydiler kentsel dönüşüm bir dayatma olmaktan çıkardı. Öncelik mutlaka imar planına verilmeli. Yıllardır bunu dillendiriyorum. Büyükşehir bunu beceremiyor, bu işin ilgili bakanlığa devri yapılmalı. 2009’ da 7 bölgede kentsel dönüşüm yapmak için yetki aldılar. Aradan geçen süre zarfında sadece tek bir bölgede 7 kere ihaleye çıktılar. Vatandaşları çürük ve sağlıksız yapılarda yasamaya mahkum ettiler. Ayrıca bulunduğumuz bölgenin su ve kanalizasyon altyapısı ulaşım ve diğer belediye hizmetleri açısından da ciddi eksikleri ve ihtiyaçları var. Örnek olarak bu imar planı olmadığından bazı mahallelere doğalgaz verilemiyor. Kıyı bölgelere yatırım yağdıran Büyükşehir Belediyesi Karabağlar’a üvey evlat muamelesi yapıyor. İnşallah 2019'da hem Karabağlar'ı hem de tüm İzmir'i Ak Parti belediyeciliği ile tanıştıracağız ” dedi.