Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ İzmir Medya Platform üyeleri ile Bornova Öğretmenevi’nde bir araya geldi. Toplantıda AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de yer aldı. İzmir’e hizmetlerin devam ettiğini belirten Dağ, “Siyasete önümüzdeki 4 sene ekonomik açısından hem de yatırım açısından çok daha iyiye gidecek. Hep birlikte İzmir’de muhalefet olan Türkiye’de iktidar olan önümüzdeki yıllarda hizmet vermeye çalışacağız. İstanbul-İzmir Otoyolu 8 Ağustos’ta faaliyete başlıyor. Buradan İstanbul’a 2.5 saatte gidilecek. Çandarlı otoyolu yılsonuna kadar inşallah bitecek. Şehir hastaneleri devam ediyor” diye konuştu.

‘ŞEHRİ GERMEYİN DİYORLAR’ 
Dağ konuşmasına şu şekilde devam etti: 
“İzmir’de Cumhur İttifakının 5 tane belediyesi var. Önceki dönemlerde hep söylediğimiz bir şey vardı. Bizim bir köprü olma noktasında yapılması gerekenler ne varsa yapmaya hazırız. Yapıyoruz da zaten. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan önderliğinden bu vazifeyi yapmaya devam edeceğiz. Bu tek taraflı bir mevzu değil. Belediyelerin de yapması gerekenler var. Tapu konusunu halletmesi gerekiyor. Bu hazırlıkları yaptıktan sonra, onaysa onay, destekse destek, üzerimize düşen ne varsa günümüz ekonomik şartların uygunluğu doğrultusunda yardım etmeye hazırız. Muhalefet noktasından bize verilmiş bir görevdir. Özellikle CHP tarafından biz muhalefet yaptığımızda ‘şehri germeyin’ diyorlar. Biz şehri zaten germiyoruz. Milletimiz muhalefet için yetkisi veriyor. Muhalefet vazifemizi sizler medya sayesinde milletimize duyuracağız.”

CHP’Lİ BELEDİYELERİN BORCU…

İzmir’de CHP’li Belediyelerinin borçlarına dikkat çeken Dağ, “100 günlük değerlendirme toplantısı yaptılar. Bazıları önemli işler yaptığını düşündüğü için böyle toplantılar yaptı. Bazıları da buna değer icraat yapmadıkları için böyle toplantılar gerçekleştirmediler. Ben kendi açımdan biraz daha zamanları var diye düşünüyorum. Çünkü birçok belediye başkanı yeni… Bu dönem belki belediyeleri tanımayla geçecek. Etik olmayan şekilde AK Parti’de olan belediyelerin CHP’ye geçtiği yerlerde CHP’li belediye başkanları, belediyenin borçlarını billboard, meydanlarda reklamlar yapmaya gittiler. Biz 27 yıldır CHP’de olan belediyelerin borçlarını da biliyoruz. Bana gelen bilgiler doğrultusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 4.8 milyar borcu var.  Çiğli’nin 600, Buca’nın 500, Dikili’nin 127, Seferihisar’ın 150 milyon borcu var. ‘Beledinin borcu oluyor’ diyorlar. Biz olmaz demiyoruz ama bu borcun yönetilebilir olması gerekiyor. Çiğli gibi nüfusu çok olan bir belediyenin İzmir’in en büyük borçlu olması çok ilginç.  Buca, Konak, Karabağlar, bunların hepsinde borçluluk söz konusundur. Önümüzdeki 5 sene, tasarrufu daha ön planda tutacaklarını söyleyebiliriz. İller bankasına gelen parayı, önce elemanlara çalışanlara dağıtmak, normalde yüzde 35’i geçmemesi gerekiyor ama bunu yüzde 70’e geçiyor. Hazırdan gelen parayı, marifet yeni kaynaklardan üretmek olacaktır. Bizlerde zamanı geldiğinde, bizler bunun için kendi açımızdan var. İnşallah önümüzdeki yaz aylarında hizmet noktasında iyi işler yaparlar bize de iş düşmez diyorum” dedi.    

SAYIN SOYER 2 ŞİRKETTEN MAAŞ ALIYOR MU? 
Karaburun Belediye Başkanı CHP’li İlkay Girgin Erdoğan’ın belediye meclis kararıyla kendisini belediye meclisi kararıyla şirket müdürü atamasının ilgili görüşünün sorulması üzerine Dağ şu cevabı verdi: “Karaburun yaşanan konuda geri adım atıldı ama hangi noktadan bakarsanız bakın etik değil. Sadece Karaburun’da bu durum yok. Diğer belediyelere ve şirketlere bakmak gerekiyor. Ben İzmir’in Büyükşehir Belediyesi’ni takip ediyorum. 17 yıllık iktidarda, arkadaşlar bizi eleştiriyordu, ama Büyükşehir şirketler ama hiç liyakat ve ehliyetin olmadığını görüyoruz. Olabilir, işinde uzmandır, göreve getirilebilir. Buna bir şey demiyoruz.  Sırf Genel Başkana yakınlıktan dolayı atamalar yapılıyor. Bu konuda ayrıca bilgim yok ama Sayın Tunç Soyer, iki yerde yönetim kurulu başkanı olarak kendisini atadı. İZBETON ve İZFAŞ’ta yönetim kurulu başkanı olarak görev yapıyor. Aziz Bey de yönetim kurulu başkanlığı yapmıştı ama maaş almıyordu. Buradan soruyorum, Sayın Soyer buradan maaş alıyor mu? Bunu açıklaması gerekiyor. Bunun dışında şirketlerde akraba eş dost atamalarını yakinen takip ediyoruz."

YAZ BOYUNCA ÇALIŞACAĞIZ 
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ise, “Kerem Ali Sürekli, 24 Temmuz Gazeteler Günün kutluyorum. Yaz tatili diyorlar ama bize tatil yok maalesef. Yaz tatili boyunca çalışıyoruz. Sayın Bakanımız Sayın Süleyman Soylu geldi, Sayın Binali Yıldırım İzmir’e ağırladık. Programlarımızı devam edecek. Geçen hafta İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 100 gününü değerlendirdik. Bu hafta ilçe başkanlarımız, ilçe belediyelerini değerlendirecek” dedi.