İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği toplantıda Enerji ve İklim Eylem Planı ile İzmir Yeşil Eylem Planını tanıtmak için bir toplantı düzenledi. Toplantının ardından, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, konuyla ilgili açıklama yaptı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanının her fırsatta çevre konusunda duyarlı ve hassas olduğuna vurgu yaptığını belirten Dağ “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, şehrin önemli problemleriyle ilgili olarak düzenli bir şekilde toplantı, çalıştay, tanıtım yapmakta ve buralarda İzmirli hemşehrilerimize hayal satmaktadır. Üzülerek söylemek istiyorum ki; bu etkinlikler neticesiz kuru gürültü olmaktan öteye geçmemektedir.” ifadelerini kullandı. 

HEDEFLERİ TUTMADI 

Tunç Soyer’in Büyükşehir Belediye Başkanlığındaki ilk 2 yılında büyük ölçüde  hedeflerini tutturamadığını ifade eden Hamza Dağ “ Şöyle bir baktığımızda, Sayın Soyer’in İzmir’de yeşil alan miktarını artırma konusunda da tam bir hayal kırıklığı olduğunu görmekteyiz. Yapılan tanıtım toplantısında 2021 yılında yapacakları ağaçlandırma faaliyetlerini anlatan Soyer’in sözlerine inanmak bir yana bu sözleri ciddiye almak dahi artık çok zor. Ortaya hedef koyan, daha önce de yeşil alanı “iki katına çıkaracağız” diye vaatlerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanının İzmir’e kazandırmış olduğu bir yeşil alan bulunmamaktadır. Bu dönemde İzmir’de kişi başına düşen yeşil alan miktarı 1 metrekare dahi artmamıştır. Oysa Tunç Soyer’in seçim öncesinde bu konudaki vaadi mevcut sayının iki katına ulaşmaktı.” dedi.

YÜZÜLEBİLİR KÖRFEZ VAADİ SAMİMİ DEĞİL”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yüzülebilir Körfez vaadine de değinen Dağ, sözlerini şu şekilde noktaladı: 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanının, seçim sürecinde verdiği vaatlerden biri de 3 yıl içinde yüzülebilir bir Körfez oluşturmaktı. Ancak 2 yıl geçmesine rağmen bu konuda hiçbir adım atılmadığı gibi körfezde yüzmek bir yana, kötü koku nedeniyle sahilin oturulamayacak duruma geldiği zamanlar yaşanmaktadır. Durum böyleyken  bugün hala aynı sözlerin tekrarlanması samimiyetsizdir ve inandırıcı değildir. Ortaya konulan hedeflerin gerçekleşmesi için bir irade koymak ve çalışmak gereklidir.  Ne yazık ki Sayın Soyer’de bu ikisi de mevcut değildir. “Çok laf az iş” düşüncesini kendisine şiar edinmiştir ve sürekli yaptığı algı çalışmalarıyla zaman kazanmaya çalışmaktadır. Marifet, icrası olmayan süslü cümleler söylemek değil, hayata geçmiş güzellikleri anlatan anlamlı cümlelerdir.