GÜNDEME BAKIŞ - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, gündemi değerlendirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Kaçacaklar" iddiaları ile Türkiye'de dalga gündemi olduğunu savunan Dağ, Kılıçdaroğlu'nun "Çocuklara yurtlarınızı açın" çağrısına tıpkı elektrik faturası çağrısında olduğu gibi CHP'li belediyelerden destek gelmediğini kaydetti. 

"KENDİNİ 6'LI MASADA ÖNE ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR"

6'lı masa içinde birliğin sağlanamadığını öne süren Dağ, Kılıçdaroğlu'nun bu söylemlerle öne çıkmaya çalıştığını anlatarak, "Kılıçdaroğlu, parti içindeki muhalefeti zaten yok etti ama altılı masa içinde sıkıntısı var ki kendini öne çıkartmaya çalışıyor" ifadelerini kullandı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş dışında CHP'li belediye başkanları ve milletvekillerinin Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı olması gerektiğine yönelik açıklamalarda bulunduğunu belirten Dağ, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı kerhen söyledi ama İzmir ve diğer belediye başkanları 'Kılıçdaroğlu CHP'nin adayı' deklaresinde bulundular. Yarın  viraj alma durumu olur mu CHP'de alışkınız ama bu konuda net olarak kendilerini bağladılar. Vatandaşlık nezdinde inandırıcılık önemlidir, siz inandırıcılığınız yitirirseniz olmaz. Nasıl geri dönüş yapacaklar bilmiyoruz" dedi. 

"KILIÇDAROĞLU 6'LI MASAYI ADAYLIĞINA İKNA ETMELİ"

6'lı masada mutabakat sağlamanın imkanı olmadığını dile getiren Dağ, "Kılıçdaroğlu'nun adaylığı noktasında önce İYİ parti ve 6'lı masayı ikna etmesi gerekiyor. Bu masadan tek aday çıkmayacağı gibi en basit meseleden bile mutabakat çıkmaz. Abdülhamit konusunu tartışmaya açın orada; 10 saat konuştuktan sonra kavga etmemiş şekilde çıkma imkanları yok. Bir aday belirleme noktasında yapamazlar, imkan yok. Masadan açıklamalar geliyor, AK parti adayını açıklamadı diye, bir kez daha söyleyelim; 2023 seçimlerinde adayımız Recep Tayyip Erdoğan'dır" diye konuştu. 

"MİLLETİMİZİN GÜNDEMİ BİZİM GÜNDEMİMİZ"

Ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulunan Dağ, "Bizim şu an en önemli gündemimiz ekonomi. Birçok alt versiyonu var, sadece enflasyon değil, hayat pahalılığı, alım gücü gibi... Bunların bir kısmında netice alıyorsunuz, istihdamla ilgili verilerde yükselme devam ediyor. Milletimizin gündemi bizim gündemimiz. Ev fiyatlarındaki artış, kira artışı gündemimize geldi ve 4 Bakanlığımız bir çalışma yaptı. Bir boyuta geldi, önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacak. Bakanlarımız kendi çalışmalarını paylaşacaklar. Vatandaşımızın gündeminde olan her konu AK Parti'nin ve ilgili Bakanlıklarımızın gündemindedir. Biz tedbirleri almaktan geri adım atmayız, iradeyi ortaya koyarız. Çözüm ortaya koyacak olan Cumhur İttifakıdır" dedi. 

Dağ açıklamasını şöyle sürdürdü:

"ENFLASYON ADIM ADIM DÜŞECEK"

Enflasyonu düşürmeye yönelik yapılacak hamleler, stabil kalması ve düşüşe geçmesi, sabit gelirli noktasında yapılacak hamleler. Sosyal devlet anlayışıyla bugüne kadar yaptıklarımızın belki dışında işler yapacağız, alım gücünü artırmak ve enflasyona ezdirmemek. Enflasyonu indirme noktasında yapılacaklar var, adı adım düşmesini sağlamak, o süreç devam ettiği müddetçe de devlet olarak vatandaşın yanında olduğunu gösterecek işler yapmak. Bu konuda zaten Bakanlıklarımız çalışıyor. Çalışma Bakanımızın açıklamalarını takip etmek doğru olan.