HALİL İBRAHİM GÜLER- GÜNDEME BAKIŞ- AK Parti İzmir İl Başkanlığına atatan Kerem Ali Sürekli’ye “Hayırlı olsun” ziyaretleri devam ediyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir il binasında gelerek Başkan Sürekli ve teşkilatla bir araya gelmesinin ardından basın açıklaması yaptı. Basın toplantısında AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, AK Parti İzmir Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Kadir İnan yer aldı.

KAPSAMLI BİR SEÇİM ANALİZİ YAPACAĞIZ
Yerel seçim analizini çok kapsamlı bir şekilde yapacaklarını ifade eden Dağ, “Önümüzde 4.5 yıl seçim olmayan çok rahat iyi bir çalışma yapabileceğimiz, yeni oluşan sosyolojiye göre çalışmaları yönlendirebileceğimiz, çok farklı neticelerin alabileceğimiz bir döneme geliyor. Yerel seçimleri analizini çok iyi şekilde yapabiliyoruz. Bunu daha ayrıntılı yapmamız gerekiyor. Biz ilçe ilçe bunu yaparken, bütün ilçe başkanlarımız da mahalle mahalle karşılaştırmamız gerekiyor. Sandığa da inmek gerekir. Seçim öncesi anketler yaptık ama en güzel netice önümüzde duruyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alınan oyla bu seçimde alınan oyları iyi etüt etmemiz lazım. Cumhurbaşkanlığı bazında bakıldığında da biz burada yüzde 33 oy almıştık, onlar yüzde 65 civarında oy aldılar. Esasında bu anlamda karşı taraf üç blok halinde, 3 siyasi parti halinde almış olduğu oy bu şekilde ortaya çıktı. Önümüzde kısa süreli zamanlarda seçmen tercihlerin değişmesi çok zor olur. Uzun zamanlarda kendimizi daha iyi anlatma söz konusu olabilir” diye konuştu. 

BİZİM HEDEFİMİZ KÖPRÜ OLMAK
Dağ, “Biz bir kere 2014’ten bize muhalefet görevini iyi okumamız gerekiyor. Siyasi partiler demokrasinin belkemiğidir. Biz de siyaseti partilerde bulunuyorsak bunun gereğini yapmamız gerekiyor. 1 milyon 38 bin kişi AK Parti’nin logosunun altına, üstüne, yanına onay vermiştir. Bizim esas görevimiz yerel seçimlerde bir pozitif muhalefet görevini bu güne kadar sağladıysak şimdi de sağlayacağız. İktidar partisi ile yerel yönetimler arasındaki köprü vazifemizi gerçekleştireceğiz. 24 Haziran’dan sonra yaşamış olduğumuz insanların etkileyen ekonomik operasyona rağmen milletimiz Cumhur İttifakı’na yüzde 52 oy verdi. Önümüzdeki 4,5 yıl boyunca yeni sistemin daha iyi noktaya gelmesi konusunda daha iyi adımlar atmamız gerekiyor” dedi.

BÜYÜKŞEHİRLERİ ALDILAR MAZERET ORTADAN KALKTI
CHP’nin bütçesi büyük olan büyükşehirleri aldığını ve ‘destek alamıyoruz” mazeretinin ortadan kaldığını belirten Dağ, “Burada her zamanki biz eleştiriye ortaya koysak Büyükşehir Belediyesi ile ilgili hep şu karşı savunmayla karşı karşıya kaldık; ‘hükümet bize destek vermiyor’ Aslında gerçek değil. Bu konuda bizim yapılan işler konusunda vatandaşın menfaati söz konusu olmak koşunda en başında Binali Yıldırım olmakla birlikte yaptık Allah’a şükür. Bu saatten sonra bu mazeret ortadan kalkmıştır. CHP’nin yönettiği ürettiği noktasında toplam bütçesi hükümetin kabinen yarı bakanlığından fazlasına tekabül eder. Bu noktada bir mazeret durumu olamaz. Hiçbir başarı mazeretin yerini tutmaz. Mazeret üretmek demek başarısızlığı kabul etmektir” dedi. 

KEREM ALİ BEY TEŞKİLATIN HAFIZASI
Yeni İl Başkanı Sürekli hakkında açıklama yapan Dağ, “Önümüzde önemli bir süreç var, inşallah bu süreci iyi şekilde değerlendireceğiz. Kerem Ali Bey, 8. Dönem il başkanımız, 26. Dönem milletvekilliği yaptığımız, İzmir teşkilatı ve kamuoyunun hafızası olan, tecrübeli bir isim. Önümüzdeki güzel bir dönem var. 17 yılda 15 seçim geçirdik. Az aralıklı değişimlerde çok kolay sağlanamıyor. Ama herkes iyi bilsin ki dünden bugünde çok daha iyi noktadayız. Önümüzdeki süreçte netice almak çok da zor olamayacak. Teşkilatımızda bu süreçte hep dediğimiz, sandık esaslı çalışmayı iş yönetiminin oluşmasıyla birlikte daha aktif bir yönetimin oluşması yönünde ilerleyen süreçte olacak. Rabbim mahcup etmesin. İnşallah İzmir’de çok güzel çalışmaları hayata geçiririz” dedi.

BİZ BARDAĞIN DOLU TARAFINDAN BAKARIZ
Aydın Şengül ile arasında tartışma yaşadığı iddialarına da cevap veren Dağ, “Bizim siyasi ve parti kültürümüzün bir özelliği vardır, biz tabi ki kendi içimizde ayrı düşünebiliriz fakat bizde bu konularda kamuoyunu ve basın önünde bir konuşma söz konusu olmaz. Biz farklı düşüncelerimizi orada paylaşırız, ağabey kardeş olarak yolumuza devam edeceğiz. Aydın Başkan da bu partiye hizmet vermiş bir arkadaşımız. Biz hep bardağın dolu tarafından bakarız. Dolu tarafına bakacağız. Önümüzdeki süreçte, yine görüşlerimizi parti içerisinde görüşlerimizi ifade ederiz ama kamuoyunun paylaşmayacağız” dedi. 

ÖNCEKİ BAŞKANLARA HAKSIZLIK EDİLİYOR
Kaybedilen ilçeler özelinde konuşan Dağ, Tunç Soyer’in aldığı oy oranının rekor bir olarak lanse edilmesini eleştirerek, “İlçe ilçe bunları masaya yatırıyoruz. Bu anlamda kaybettiğimiz ilçeler de var CHP’den kazandığımız ilçeler de. Bir kısmı bir önceki seçimde CHP’nin kendi içinde bölünmesi ile kazandığımız ilçelerdi. Torbalı, Menderes, Selçuk gibi. Bu seçim çok farklı. Değerlendirirken bir kere bunu bir seçim sonuçlarını mazeret noktasında söylemiyoruz. Büyükşehir ve ilçelerde partili bir seçime gittik. Bir yerde CHP bir yerde AK Parti görünürde; bazı yerlerde İYİ Parti ve MHP. 4-5 partinin katıldığı seçimlerden ziyade iki partinin katıldığı seçimlere girmiş olduk. Bunu biliyorduk ama niye böyle iddialı konuştunuz? Seçimden önce iddialı konuşmayacağız da ne yapacağız? Bugün kazanan CHP’li belediye başkanları tarihi rekorlar kırdık diyerek hem kendilerinden önceki belediye başkanlarına, hem de HDP ve İYİ Parti’ye haksızlık ediyorlar. Bir tebrikte bulunmamız gerekiyorsa burada sadece CHP’ye değil; İYİ Parti ve HDP’yi de tebrik etmemiz lazım. Bu seçim sonuçları birlikte ortaya çıkardıkları bir tablo. Kaybettiğimiz kazandığımız ilçeleri masaya yatırıyoruz neden kaynaklandığını ilçe ilçe değerlendiriyoruz. İnşallah kendi içimizde muhasebeyi iyi yapıp önümüzdeki sürece iyi bir şekilde hazırlayacağız” ifadelerini kullandı.

TUNÇ SOYER’İ ARAMADIM
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i arayıp tebrik etmediklerini belirten Dağ, “Büyükşehir belediye başkanını aramadık. Seçim kampanyası dönemi boyunca benim kafamda bıraktığı soru işaretlerine dair açıklamalarım olmuştu. Seçimden hemen sonra bunları haklı çıkarak hamle geldi. KHK ile ihraç edilen FETÖ’cüler ve PKK’lılar. İçlerinde yanlış olan var OHAL Komisyonu bunu düzeltiyor. Bunları zabıta olarak işe alacağım ifadesi soru işaretlerimi devam ettirdi. Bu konuda bir açıklaması olmadı” şeklinde konuştu.

HIZLI BİR YAPILANMAYA GİDECEĞİZ
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “Geçen hafta görevi devraldık, mesajlarımızı verdik. Kızılcahamam kampına gidiyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde istişare yapacağız. Kamp dönüşü hızlı bir şekilde inşallah İzmir’de yakışır bir şekilde ehliyetli liyakatli bir yönetim oluşturmak için elimizden geleni yapacağız. Yüzde 40 yakın bir oy bizim hedeflerimizin altında oy ama, metropol ilçelerde altığımız oylar olum. Olumsuz olanları üzerinde de gereken neyse onu yapacağız. AK Parti ile ilk Türkiye genelinde bütün değerlendirmeleri ya referandumunun oy oranına bu anlamda baktığımızda her ilçede büyükşehirde oy artışı yaptığımızı net bir şekilde görüyoruz” diye konuştu.

İZMİR’DEKİ BİRLİK BERABERLİĞİ ANKARA’DA ANLATTIK
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, “Geçtiğimiz hafta yaptığımız toplantıda hepimiz duygusal anlar yaşadık. İzmir’de bütün teşkilat birlik ve beraberlik mesajı verdi. Bizde Ankara’ya gittiğimizde İzmir’deki birlik ve beraberliği anlattık. Almış olduğumuz sonuçlar hiçbirimizi mutlu etmedi. Hiçbir zaman umutlarımızı hayallerimizi hiç kaybetmeden yapabileceklerimizin en iyi şekilde teşkilatımızın azmi gösterecektir. 2023-24 bu ekiplerle birlikte İzmir’de havayı değiştireceğimizi inanıyorum” dedi.