GÜNDEME BAKIŞ – Meclis kürsüsünde çoklu baro yasasıyla ilgili konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “Biz AK Parti ve MHP grubu olarak bir çalışma içerisinde olduk. 5 bin avukatının olduğu yerlerde 2 bin avukat baro kurabilecek. Farklı değişiklikler var. Bu kanun teklifi gündeme gelmesinden sonra AK Parti grubundaki avukat milletvekili arkadaşlar olarak çalışma içiresinde olduk. Birçok konu müzakere ettik. Şimdiye kadar adalet komisyonunda hem genel kurulda aynı zamanda da siyasi partilerin grup toplantılarında birçok konuşmalar yapıldı. Bunlara baktık. Bir bölümünü bizzat dinledim. Eleştirile baktığımda şunları gördüm. Yargının siyasallaşma konusunu eleştiri olarak getirdiler. Baroların siyasal işlemler yaptığını biliyoruz. Siyasi kanaatleri olduğunu da biliyoruz. İzmir Baro
Başkanlarının bir partiden belediye başkan aday adayı olduğunu ya da görevden istifa edip belediye başkanı olduğunu biliyoruz. Bunda olumsuzluk yok. Mesele; Baro Başkanlığını bir atlama taşı olarak kullanmak. Birden fazla baro kurulursa yargı siyasallaşır mı? Ben bunun olacağına inanmıyorum. Herkesin siyasal görüşü olabilir. Yargıç karar verirken dünya görüşünü kapı eşiğinde bırakması lazım. Yargıç verdiği kararla ilgili Yargıtay mekanizması var. İçtihatlar var. Bölüp parçalayıp ele geçirme iddiaları var. İktidarın böyle bir düşünceye ihtiyacı yok. Baroların bölünmesi ihanettir diyorlar.  AK Parti iktidarı bu ülkeye bir şeyler katmaya gayret etti. Vatana ihanet sözünü ifade ederken hem milletvekillerinin hem genel başkanların çok dikkat etmesi lazım. Avukatları misafir edemediniz dendi. 9 yıldır avukatım. İzmir’de 4 Baro Başkanı geçti. Mevzuat düzenlemesi ile ilgili beni misafir etme lüksünü yapmadılar. Bizim kapımızı çalanı göremedik. Bu rekabet getirecek. Bu adalet rekabetidir. 25 yıllık avukatlık yapan bir kişi bir Baronun kapısından girmiyor” dedi.

KENDİ MENSUPLARINDAN BİLE DESTEK BULAMAYAN BARO!

Dağ, sözlerine şöyle devam etti:

“İzmir barosu mesaj attı. ‘19.00’da cübbelerimizle eylemdeyiz’ diye. 150 kişi katıldı. 50 tanesi cübbeli. Bu kanuna dair kendi mensuplarından destek bulamayan bir baro…Bu barolar neden bu kadar yürüdüler? Avukatlar için yürümediler…Bu konuda neden yürüdüler? Dar, az ama örgütlü azınlık çok ama örgütsüz çoğunluğa tahakküm ediyordu. Bu artık bitecek”