GÜNDEME BAKIŞ- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, katıldığı bir televizyon programında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik eleştirilerde bulundu. AK Partili Dağ, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin altyapıya yeterince yatırım yapmadığını öne sürdü

ALGI YARATIYORLAR AMA ARTIK MIZRAK ÇUVALA SIĞMIYOR
AK Partili Dağ, CHP’nin yarattığı algıyla kentteki olumsuz gelişmelerin üstünü kapattığını kaydederek, “İzmir 35 yıldır CHP tarafından yönetiliyor. Sadece Büyükşehir değil, burada ilçe belediyeleri de CHP tarafından yönetiliyor. Gençlik kollarından bu yana İzmir’de siyaset yapıyorum. İzmir’de yaşıyorum. İzmir’i iyi biliyorum. İzmir’de çok düşük yoğunlukta bir yağmur yağsa bile böyle hadiselerle karşılaşıyoruz. Şimdiye kadar CHP İzmir’de bunları yaptığı algıyla kapattı. Birincisi hükümet bize destek vermiyor. İkincisi ise ‘tamam yağmur yağıyor ama İzmir bizim kalemiz’ diyorlar. Meseleyi çözmek yerine bir takım algılarla süreci idare etti. Sorunu halı altına süpürdü. Ama artık mızrak çuvala sığmıyor” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR’İN PROJELERİNİ ANKARA’DA TAKİP EDİYORUZ
AK Partili Dağ, “Yeni büyükşehir belediye başkanı göreve geldiğinden sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin projeleri ve içeriğini Ankara’nın nezdinde projeleri biz takip edeceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gerek, Buca metrosu, gerekse Çiğli tramvayı olsun bugüne kadar Ankara’da talepleri olumlu neticelendi. Bunların önünde engel yok. İzmir’de altyapıda yağmur suları ile kanalizasyon hala aynı borulardan akıyor” dedi.  

ALTYAPIYA YETERİNCE BÜTÇE AYIRMIYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesinin altyapı çalışmalarına yeterince yatırım yapmadığını savunan Dağ, “Bununla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi neredeyse 20 yıldır hiçbir yatırım yok. 500 kilometre bu konuda yatırım yapılması lazım, 100 kilometre civarında bir yatırım yapılmış. Hem bunun yapılmaması hem dere ıslahı yapılması gerekiyor. Büyükşehir yasasıyla birlikte bunlar Büyükşehir’in İZSU’nun görevi oldu. O gün biraz fazla yağmur yağdı ama çok az yağmur yağdığında dahi bazı mahallelerde su baskınları karşı karşıya geliyoruz. Tabi ki bu İzmirliler tarafından sorgulanmaya başladı. Bu işleri yapması gereken Büyükşehir meclisi. Kamu yatırımları Büyükşehir Meclis’i kullanıyor. Yıllık 6 milyarlık civarında bütçesi var. Bunun bir miktarını altyapıya ayırması durumunda böyle olaylarla İzmir’imiz karşı karşıya kalmayacaktır. Bunları da biz kendilerine hatırlatıyoruz. Milletimize de düşüncelerimizi aktarıyoruz” diye konuştu.