GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, LGBTİ Onur Yürüyüşü ile ilgili sosyal medya hebasından bir mesaj yayınlayarak “Önümüzdeki senelerde birlikte yürümek dileğiyle. LGBTİ+ Onur Haftası kutlu olsun” dedi ve 31 Mart yerel seçimleri kampanyası kullandığı “#ÇokSesÇokRenkÇokNefes” sloganını  “hashtag”ledi. 

BU BÜYÜK BİR AYIPTIR
Soyer’in bu paylaşımına AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı İzmir Milletvekili Hamza Dağ’dan sert bir eleştiri geldi. Dağ, “Toplumsal ifsada yol açacak düşünceleri "Özgürlük” kisvesi altında alenen yaşayarak milli ve dini değerlerimizi hedef alanları can-ı gönülden desteklemek, bu millete karşı yapılan büyük bir ayıptır. Türkiye Cumhuriyet’inde yaşayan herkesin en değer verdiği kurum anne-Baba-çocuk ve büyüklerinden oluşan ailedir. Aileyi bitirmek teşebbüsü bu milleti bitirme teşebbüsüdür. Bu teşebbüs de akim kalacaktır” dedi.

Dağ ayrıca sosyal medya hesabından son olarak Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Efendiler, sosyal hayatın kökeni, aile hayatıdır. Aile, açıklamaya gerek yoktur ki, kadın ve erkekten oluşur” sözünü paylaştı.