GÜNDEME BAKIŞ- Ödemiş’te gerçekleşen ilçe kongresinde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti’nin Türkiye’ye daha on yıllar boyunca hizmet edeceğini belirtti. AK Parti’nin oy oranlarının düşmediğini vurgulayan Hamza Dağ, “Bugün kararsızlar dağıtıldığında AK Parti’nin oy oranı 42.6, CHP’nin oy oranı 24.2, HDP’nin oy oranı 10.4, MHP’nin oy oranı 10.2, İYİ Parti’nin oy oranı 9.2, Saadet Partisi’nin oy oranı 0.9, DEVA 0.6, Gelecek 0.1, diğerleri 1.8. Halep orda ise arşın burada. İşte biz de her ay çalışıyoruz. Tablo ortada. Algıya malgıya gerek yok, yalana gerek yok, operasyona gerek yok, toplum mühendisliğine gerek yok. İşte Ödemiş burada, millet burada, parti burada, genel başkan burada. Bu ülkeye bugün biz hizmet ediyoruz, bu ülkede bugün biz iktidarız, avucunuzu yalayacaksınız. Daha on yıllar bu ülkeye iktidar olacak, bu ülkeye hizmet edecek AK Parti kadrolarıdır, Cumhur ittifakı kadrolarıdır. Bunu da böyle bilin” dedi.

Hamza Dağ’ın konuşmasının satır başları:
Kongremiz inşallah hayırlara vesile olur. Bugüne kadar Ödemiş, istikrarlı, tutarlı bir ilçemi Ödemiş. Şöyle baktığınızda hem ilçe başkanı sayısı dahi ve ilçe başkanlarını düşündüğümüzde her biri hem hafızamızda olumlu noktada hem de uzun yıllar partimize hizmet ettiler. Baktığımızda 17-18 yılda 5-6 ilçe başkanımız görev yaptılar, ifa ettiler. Ben her birini tebrik ediyorum. Her birinizi tebrik ediyorum. Kadın kolları başkanımızı. Gençlik kollarında da hem öncesinde hem sonrasında çok sık değişen değil almış olduğu görevi çok güzel şekilde ifa eden gençlik kolları başkanlarımız oldu. Kadın kolları başkanlarımız da Ödemiş’te hep memnun oldular, memnun kaldılar. Açıkçası Ödemiş’te, bu süre zarfında çok güzel hizmetler gerçekleştirdik. Duble yolundan hastanesinde, Beydağ Barajı’ndan Aktaş barajına ve diğer barajlara kadar gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye devam ettik. Bundan sonra durmayacağız. Bitmeyen yolları ve şu ana kadar sonuca ermemiş yolları sonuca erdirme konusunda çalışma ve çabamız var, çabamız devam ediyor.
 

BU ÜLKEYE DAİR HEYECANIMIZ VAR
Tabi hizmet önemli, hizmetin de dışında bu bölgenin bizden en büyük beklentisi, talebi tarım, hayvancılık, tarım endüstrisi olduğunu biliyoruz. Zaman zaman dönemsel sıkıntılar yaşandığında müdahalelerde, daha iyiye gidilmesi için çaba ve uğraş veriyoruz. 18 yıldır bu ülkeye, bu topluma, bu coğrafyaya, bu ülkeye dair heyecanımız var. Önce mensubu olduğumuz bölge, İzmir 2. Bölge, Küçük Menderes, Bakırçay havzası ve metropoldeki ilçelerimize hizmet edeceğiz, sonra Türkiye’ye hizmet edeceğiz. Sonra da insanlığa. 18 yıldır bu anlayışla, bu inançla devam ediyoruz. Bundan sonra da aynı inanç ve anlayışla devam edeceğiz.
 

BUGÜNE KADAR HER SEÇİMİ KAZANMIŞ LİDERİMİZ VAR
Çünkü başımızda iman varsa, imkan vardır diyen, bu dediğini de her ortamda açık açık belli eden bir liderimiz var. O lider kim? Bugüne kadar girmiş olduğu her seçimi kazanmış, kazandıktan sonra da o görevini en iyi şekilde icra etmiş lider. Beyoğlu seçimlerinde kazanmış olduğu seçimi masada kaybettirilmesi, ama 94’te İstanbul’u kazanmasıyla hem ezberleri bozmuş hem de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde İstanbul’un en temel sorunlarını çözmüş bir belediye başkanı. Mesele sadece kazanmak değil. kazanmak önemli. Ama kazandıktan sonra görevinizi en iyi şekilde icra etmeniz size yolları açar.

BÖYLE BİR LİDERLE ÇALIŞMAK HERKESE NASİP OLMAZ
Bugünlerde İstanbul’u, Ankara’yı kazandık deyip iktidar hayali kuranların 1,5 yıllık karnesine baktığınızda bunu çok net görürsünüz. Siyasette şunu gördüm, yaşadım, benden sonraki arkadaşlara da şunu söyleyeyim, bir yerde adaylığınız söz konusu oldu ve neticesinde o görevi aldıysanız, bir senede iyi bir siyasetçi, belediye başkanı, milletvekili, genel başkan yardımcısı olur da diyebilirler, ya da ‘bundan hiçbir şey olmaz’ da diyebilirler. Onun için hem Başbakanlık hem Cumhurbaşkanlığı döneminde bize ufuk açan, bize hep çalışmayı gösteren, sadece sözle değil icraatlarıyla fiilleriyle bunu gösteren bir liderle çalışmak gerçekten herkese nasip değil. Böyle bir liderin teşkilatı olmak, böyle bir liderin yardımcısı olmak, Ödemiş’te İzmir’de temsilcisi olmak, ana kademesinde kadın ve gençlik kollarında mahalle temsilciliğinde görev almak gerçekten değerlidir.
 

EN GÜZEL CEVABI MİLLETİMİZ VERİYOR
Biraz önce sayın Cumhurbaşkanımız konuşmasında söyledi; biz Anadolu’yu temsil etmiş olduğu medeniyeti ortaya koyan bir siyasi partiyiz. Bu partinin mayası bu millettir. Bu milletin mayası da ak ak ve helaldir. Onun için bu partinin tabanı bu partinin hareketi kendisi olmuştur. Biz sadece ilçe ve il binalarına tabela astık, oraya mahalle temsilcilerinin tabelasını biz koyduk. Çünkü taban zaten oluşmuştu. Birileri gibi bu ülkenin değerleriyle kavga eden bir siyasi hareket değiliz. Biz bu ülkenin değerleriyle aynı yolda yürüyen bir siyasi partiyiz. Bu ülkenin değerlerinde beraber yürüdüğümüz ve yolumuza devam ettiğimiz için, bugün sürekli operasyon yapmaya gayret edenlere en güzel cevabı milletimiz veriyor.
 

BİZE OPERASYON ÇEKMEYE KALKIŞMAYIN
Bugün bizden kopardıkları siyasi parti genel başkanları, görünürde değerlerle beraber gibi görünenler, aslında değerlere aykırı hareket ediyorlar. Bugünlerde sürekli bir operasyon yaşıyoruz. Bunu burada özellikle anlatmak istedim. Burada söyleyeceğim bu husus, Türkiye’de yapılan operasyonu ortaya koymak, teşhir etmek ve biz sizin operasyonunuzu görüyoruz, hiç bize operasyon çekmeye kalkışmayın, bu operasyon tutmaz demenin bir eseri, bir nişanesi olacaktır.

HALEP ORDAYSA ARŞIN BURADA
Seçimden bu yana her gün anket soruları aracılığıyla masa başı anket yapan firmalar aracılığıyla, ulusal siteler, televizyonlar sürekli anketler yayınlıyorlar. Açıkçası biz her ay sürekli anket yapan bir siyasi partiyiz. Israrla bizden kopan siyasi partileri yüksek göstermeye çalışıp bizden oraya oy kaçışını ima etmeye gayret ediyorlar. Ve sürekli de AK Parti’nin düşüşte olduğunu, yüzde 30-35 bandında yer aldığını ifa ediyorlar. Ben şimdi Ödemiş’ten tüm Türkiye’ye son yaptığımız anketi açıklamak istiyorum. Son yaptığımız anket, bakalım kimin oyları düşüşte imiş, kimin oyları çıkıştaymış, bizden kopan siyasi partiler ne durumdaymış tüm herkes görsün. Bugün kararsızlar dağıtıldığında AK Parti’nin oy oranı 42.6, CHP’nin oy oranı 24.2, HDP’nin oy oranı 10.4, MHP’nin oy oranı 10.2, İYİ Parti’nin oy oranı 9.2, Saadet Partisi’nin oy oranı 0.9, DEVA 0.6, Gelecek 0.1, diğerleri 1.8. Halep orda ise arşın burada. İşte biz de her ay çalışıyoruz. Tablo ortada. Algıya malgıya gerek yok, yalana gerek yok, operasyona gerek yok, toplum mühendisliğine gerek yok. İşte Ödemiş burada, millet burada, parti burada, genel başkan burada. Bu ülkeye bugün biz hizmet ediyoruz, bu ülkede bugün biz iktidarız, avucunuzu yalayacaksınız. Daha on yıllar bu ülkeye iktidar olacak, bu ülkeye hizmet edecek AK Parti kadrolarıdır, Cumhur ittifakı kadrolarıdır. Bunu da böyle bilin.

BİNALİ YILDIRIM TELEFONLA BAĞLANDI

AK Partili Dağ, korovirüs tedavisi tamamlanıp sağlığına kavuşan AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldım ile canlı bağlantı kurarak Ödemişli partililerle buluşturdu. Binali Yıldırım, partililere seslenerek, "Ülkemizi ve dünyayı kasıp kavuran bir pandemi süreci var. O yüzden katılamadık. Sağ olsun Hamza Beye böyle bir imkanı sağladı. Kongreler, heyecanlanma, kan tazeleme ve yeni hedeflerin habercisidir. Dolayısıyla İzmir olarak bugüne kadar bütün kardeşlerimizle, kadını erkeği, genciyle, çok güzel hizmetler yaptı. Güzel İzmir’imizde Ak Parti 30 ilçemizde varlığını yıldan yıla hissedilir hale geldi. Bunu birlikte başardık. Milletvekillerimiz, sizler, tüm teşkilatımız başardı. Bundan sonra daha büyük başarılara birlikte, omuz omuza, dayanışmayla ulaşacağımız konusunda tereddüdüm yok. Ödemiş kongremizde bayrağı devralacak arkadaşımıza ve ekibine başarılar diliyorum " dedi.