Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda AK İcraatlar ve İzmir Sergisi açılışı yapıldı. Açılışa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Milletvekilleri Necip Nasır, Yaşar Kırkpınar katıldı.

"BELEDİYELERİN YERİNE GETİRİLMEYEN TALEBİ YOK"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, açılışta yaptığı konuşmada İzmir'e AK Parti tarafından birçok yatırım yapıldığını kaydederek "Kimsenin başına yaptıklarımızı kalktığımız yok ama bizimle aynı imkana sahip olanların, ellerinde daha iyi imkan olanların hizmet etmedikleri bir ortamda, siyaset anlayışında, hizmet edenin öne çıkması takdir edilmesi çok önemli. Bu anlamda da vatandaşlarımıza anlatmakta fayda var, burada icraatların özetinin özetinin özeti var. 14 Ağustos partimizin kuruluş yıldönümü videosunu hazırlarken Cumhurbaşkanımıza da söyledim; 5 dakikaya tarihi hamleleri sığdırmak zorunda kaldık. 21 senedir iktidar dönemimizde hep hizmet, yeni vizyonlar ortaya koymak ve engellerle uğraşmak var. 21 senelik dönemde engellerle mücadele etmek yerinde sadece kaynaklarımızı engellere değil de hizmetlere ayırabilseydik ülkemiz çok daha farklı yerlerde olurdu. İzmir'in hemen her ilçesine hastane inşa ettik, her ilçesine okullar inşa ettik, her ilçesine ulaşım duble yollarla yapılmaya başladı. Karayolları dışında şehir içi  ulaşım belediyede olmasına rağmen, kendimiz yapma noktasında çalıştık. Tüneller yaptık, Konak Tüneli, Belkahve tüneli.. İZBAN birlikte çalışmanın en güzel örneğidir. Biz bunları yaparken Konak Tünelinde de engellerle karşılaştık ama bu dönem İzmir Büyükşehir Belediyesi de ilçe belediyeleri de bizden hükümetten ne talep ettilerse makul çerçevede ne varsa hepsi yerine getirilmiştir. Bireysel talep de kollektif talep de... Bir tane yapılmadı dedikleri husus varsa makuliyeti olmayan bir iştir" dedi. 

"İZMİR'E 112 MİLYAR 65 MİLYONLUK YATIRIM"

Türkiye'deki her mahallede AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası olduğunu anlatan Dağ, "Buca Metrosunun Cumhurbaşkanlığı yatırım programına alınmasını Büyükşehir bizden istedi, alındığında daha uygun kredi  imkanı ortaya konuluyordu, bunu yaptık. 'Yeşillik Caddesine yer altında battı çıktı yapacağız, bunu Büyükşehir ağına verin' dediler, verdik. Özkanlar Pazar yerini kapattılar kendileri, Türkiye'de örneği olmayacak şekilde otoyolunun altını Özkanlar Pazar yeri olarak kullanılması için tahsis ettirdik. Buca Cezaevi kangren olmuş bir konuydu. İlçe belediyesi ile birlikte gerekli çalışmaları yaptık. Onlarca anlatabileceğim şey var. Karşıyaka stadı, hem ilçe hem de Büyükşehir olarak bize 'siz 2 stat yaptınız, burayı da bize tahsis edin' dediler, ettik. 1,5 yıl süreleri kaldı, bu sürede iznini çıkarttığımız işlerin tamamlanması noktasında çalışsalar bunların bile bir kısmını yapacak durumda gelirler. Onların hazırlığı halen söz konusu değil. 20 senelik süre zarfında İzmir'e 112 milyar 65 milyonluk kamu yatırımı gerçekleştirdik. Bunun 2.3 milyarı milli eğitim, 2,16 milyarı sağlık, 29 milyarı ulaştırma, 24 milyarı aile sosyal politikalar, 21 milyar çevre şehircilik, 3 milyar sanayi, 1 milyar adalet, 12,4 milyar tarım orman yatırımları. Allah'a hamd olsun, 11 sene benim vekilliğim oldu, 12 seneye gidiyoruz, geriye dönüp baktığımızda somut bu icraatları görünce mutluluk duyuyoruz. Türkiye'de hangi mahalleye giderseniz gidin 21 senelik sürede AK Partinin o mahallede imzası olduğunu, Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası olduğunu görüyoruz" dedi. 

"TARİH AFFETMEYECEK"
Dağ, "Dün İstanbul'da CHP Genel Başkanı ve belediye başkanı mazot verememe töreni yaptılar. Bir iş yapalım derken  sadece organizasyonu bile beceremeyen, rezil olan bir siyasi parti, bir genel başkan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı var. Bir tarafta 3 gün önce Şangay örgütüyle toplantı yapan bir lider var, diğer tarafta ise mazot törenini dahi beceremeyen bir siyasi parti. Türkiye Cumhuriyeti böyle muhalefeti hak etmiyor. Bizim yarışımız kendimizle, kendi icraatlarımızla, bir sonraki işimizi karşılaştırırken, muhalefetle değil kendi işlerimizle kıyaslıyoruz. Kendi uçağımızı, helikopterimizi, nükleer enerjiyi, TOGG'u, çıkartacağımız doğalgazı konuşuyoruz. Bu ülkenin en önemli sorunu enerjiyi çözelim diye uğraşırken İtalya'sı Amerika'sı bizi engellemeye çalışırken birileri de Yunanistan'ı cesaretlendirici işler yapıyor. kendinize gelin beyler. Doğu Akdeniz'de dünya karbon rezervlerinin yüzde 47'si var. yanı başımızdaki karbonu okyanus ötesinden, Avrupa'dan çıkartıp, bunun gelirini kendileri için alacaklar, Kıbrıs ve Türkiye pay alamayacak öyle mi. Bu bizim ülkemiz için ihtiyaçtır. Bizim en büyük meselemiz enerjidir Biz Karadeniz'de nasıl hamle yaptıysak Akdeniz de aynısını yapıyoruz, karşımızda duranları tarih affetmeyecek" diye konuştu. 

"AÇIK ARA FARKLA BİRİNCİ PARTİ OLACAĞIZ"

Hamza Dağ, AK Parti'nin 2023 seçimlerini açık ara farkla alacağını belirterek, "Biz emperyalisteler noktasında pozisyonu olanlara da işbirlikçilerine de Kurtuluş Savaşında cevabı verdik bugün de Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde vermesini biliriz. Aynı uğurda, sadece millete hizmet uğrunda Rabia'mızla, tek vatan, tek devlet, tek millet, tek bayrak düsturuyla yolumuza devam edeceğiz. 2023 seçimlerinde bugüne kadar yaptıklarımızla tarihimizin en yüksek oyuyla Cumhurbaşkanımızı yeniden Cumhurbaşkanı seçeceğiz. AK Partinin birinci parti olduğunu zaten kendileri de göstermek zorunda kalıyor, biz açık farkla yeniden birinci parti olacağız" dedi. 

SÜREKLİ: "BİRÇOK İLÇEYİ KAZANACAĞIZ"

İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İl Başkan Yardımcısı İbrahim Derici'ye sergi için teşekkür ederek, AK Parti'nin yaptıklarını her platformda anlattıklarını anlattı. Sürekli, "Mahalle buluşmaları yapıyoruz, Konak'ta yaptık, 100'lerce mahalleliye vizyonumuzu liderimizi anlatıyoruz. Çalışıyoruz, devam edeceğiz. Onlar konuşur AK Parti yapar. Onlar ecdadımıza hakaret ederler biz icraat yaparız. Biz iktisat kongresi binasını yeniden yaparız. Şubat ayında Cumhurbaşkanımızın katılımyla iktisat kongresini toplayacağız. Vatanını en çok seven vatanı için en çok çalışandır. Biz bu düsturla çalışıyoruz. İZBAN, devletin önderliğinde büyük bir ulaşım projesidir. Büyükşehir ile yaptığımız bir projedir ama ağırlık hükümettedir. İZBAN olmasa ulaşım zaten kötü daha çekilmez hale gelecekti. Yüzyılın konut projesini açıkladık, onlar bin konutu yapmadılar, şimdi kooperatif aldatmacasını öne sürüyorlar, takip ediyoruz. Depremzedelere konut yaptık 5 milyarlık yatırım yaptık. Onların engellemelerine rağmen yaptık. Konak tünelini yaptık. İzkaray projesini onlar engellemeseydi bitirecektik, Karşıyaka Stadını engellediler yaptırmadılar. 2023'te Cumhur İttifakı birinci olacak, 2024'te de birçok ilçeyi kazanacağız, durmak yok yola devam" dedi. 

KIRKPINAR: "TARİH YAZDIK"
Milletvekili Yaşar Kırkpınar, AK Parti'nin 20 yılda tarih yazdığını kaydederek, "O kadar güzel bir tarih yazdık ki yazmaya da devam ediyoruz. 2023'te yazdığımız tarihe devam edeceğiz. Yollardan, hastanelere, baş örtüsü sorununa kadar özlenen ne kadar şey varsa hepsini  20 yıla sığdırmış büyük bir dava hareketiyiz. Bizler tarihimiz, ecdadımızı seviyor ve onlarla gurur duyuyoruz. O ecdat bize kanlarıyla sulayarak vatanı emanet etmiş. Bizler de onların önünde saygıyla eğiliyoruz. Bizler başkaları  gibi ecdadımıza küfretmiyoruz. Bizler eser açıyoruz, temel atmama törenleri yapıyoruz. Bizler Türkiye Cumhuriyeti olarak bölgesinde ve dünyada ülkemizin lider olması için Cumhurbaşkanlığımız öncülüğünde tarihi yatırım ve başarılara imza atıyoruz" dedi.

NASIR: "OSMANLI TOKADINI ATACAĞIZ"
Necip Nasır ise, "İstiklal ve İstikbal mücadelesinin verileceği, 2023'e hazır mıyız. Allah yolunuzu açık eylesin, emperyalistlerin ve işbirlikçilere son Osmanlı tokadını vurarak onları tarihe gömeceğiz" diye konuştu.