GÜNDEME BAKIŞ- CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel İzmir’de gündeme dair açıklamalarda bulunarak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ'ı e-ticaret kanunu çıkışından dolayı eleştirdi. Özel, yaptığı açıklamada "Hamza Dağ gündeme gelmek istemiş, medya tanıtımdan sorumlu ama twiterda 30 bin etkileşimi var. Hamza Dağ haber olmak istemiş, o da haber olsun, gündeme gelsin istiyor. Benim de adım basın bültenlerinde çıksın istemiş. Kardeşim Anayasaya aykırı bir iş yapmadıysan neden korkuyorsun. Biz gayri resmi bir yere gitmedik ki, bir maddenin 2 fıkrasında ölçülülük ilkesi ihlal edilmiş mi diye bakılsın dedik. Önceden getirip inceleme fırsatı vermediniz ki, gecenin bir yarısı getirdiniz, saraydan bu kanun geçmesin diye müzakere etti bunlar, biz de oy verdik geçirdik. Geniş incelemede 2 fıkrada ölçülülüğe ilişkin itiraz ettik. Hamza Dağ kimin işini takip ediyorsa tedirgin olmasın. Kanun zaten 1 - 1,5 sene yürürlükte olacak. O zaman biz iktidarda olacağız, Hamza Dağ da ana muhalefet de olamaz onlar, muhalefette sağlam bir yerden yazarlarsa arkada bir yerde oturuyor olacak. 1-1,5 sene zaten yürürlükte olacak. Kimin işini takip ediyorsa Hamza Dağ endişe etmesin, onlara gitsin desin ki; 'Anayasa'ya aykırılık olursa bile Anayasaya uygun olarak bu madde yine olacak' desin" ifadelerini kullandı. 

SEN FİFA OYNARKEN…

AK Partili Dağ'dan Öze'e yanıt gecikmedi. Dağ, Özel'in genel başkanlık hayali kurduğunu o yüzden kendisine saldırdığını kaydetti.

Dağ'ın açıklaması şu şekilde:

“Özgür Özel kardeşim, sen eczanede PlayStation’da FIFA oynarken biz siyaset yapıyorduk. Biz bu oyuna da 86. dakikada bir telefonla girmedik. Liyakatsiz bir partide olmanın avantajıyla Genel Başkanlık hayaliyle bana saldırmanı anlıyorum. Belli ki kuyruğuna bastık, 3 gündür ciyaklıyorsun. Çok şey söylüyorsun ama sorduğumuz sorulara tek kelime cevap veremiyorsun. Arsızlığı bırak, bu şaibeli işin arka planını millete anlat. Sen oyun oynamayı özlemişsindir. Merak etme, 2023'te bir seçim daha kaybettikten sonra genel başkanınla beraber oynamanız için internetten sipariş vereceğim yeni oyun konsolunuz benden. İster AYM'ye götürürsünüz, ister kazanmak için birbirinizi yersiniz.”