Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, geçtiğimiz hafta Bergama, Kınık ve Bayındır ilçe belediye başkanlarıyla bakanları ziyaret etti. Ziyaretlere AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ da katıldı. AK Partili ilçe belediye başkanları bakanlıkları ilgilendiren projelerle ilgili sorunları ve çözüm önerilerini direkt muhataplarına iletti.

SEVE SEVE YARDIMCISI OLURUZ
Gündeme Bakış’ın, “Bu tür ziyaretleri CHP’li ilçe belediye başkanlarıyla neden yapmıyorsunuz?” sorusuna Dağ, çarpıcı yanıtlar verdi. Dağ, “Talep gelirse seve seve yardımcı oluyoruz. Bizi genel merkezde ziyaret eden başkanlar oluyor. Ancak bunu ne onlar ne biz duymuruyoruz. Gerek de yok. Bizi ziyaret ettikleri için kendi içlerinde bir rahatsızlık duyarlar diye endişe duyuyorum. Belediye başkanlarının İller Bankası ile ilgili bürokratik engelleri aşmasında noktasında yardımcı olduk, oluyoruz. Bunun gibi çok sayıda konu var. Örneğin Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ile Adalet Bakanı’nı ziyaret ettik. Amacımız Buca Cezaevi’ni bulunduğu yerden kaldırılmasını sağlamak. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ilçesine TOKİ gelmesini istiyor. Bunun için hazine arazilerine bakılıyor. CHP’li başkanlar görüşüyor, konuşuyoruz. İzmir’in menfaatine olan her konuda taşın altına elimizi sokuyoruz. Bu bizim görevimiz” dedi.

BALIKÇI BARINAĞI YENİ BAKANIN ÖNÜNDE
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bostanlı Balıkçı Barınağı ile ilgili talebinin yeni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’nın önünde olduğunu anlatan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “Yeni bakanımıza konuyu bizzat aktardım. Netice bekliyoruz. Bakan Bey’in brifing alması gerekiyor. Umarım oradan istenilen yanıt gelecek” dedi.