Karşıyaka Belediyesi ile ilgili iddiaların ciddi boyutlara ulaştığını vurgulayan Başkan Çiftçioğlu, “Karşıyaka’da ruhsat noktasında sıkıntısı olan KOBİ’lerin ve belediyenin insiyatifine muhtaç olan firmaların, Karşıyaka Belediyespor’a yardıma zorlandıklarının bilgisini aldık. Bu iddiaların gerçekliğini anlamak için 1 Nisan 2019 tarihinden bu yana Karşıyaka Belediyespor’a bağışta bulunan firmaların kamuoyuna açıklanmasını istiyoruz. Bu firmaların bağışlarının karşılığında hangi alanlarda ve tesislerde reklamlarının sergilendiğinin bir an önce açıklanması gerekli. 1 Nisan 2019’dan bugüne kadar Karşıyaka Belediyespor’a ne kadar yardım yapıldı ve bu paralar nerelere harcandı? Ayrıca kamuya terk edilmiş arazilerin, hiçbir resmi izni olmadan Karşıyaka Belediyespor’a bağış yapılması kaydıyla, otopark alanı olarak kullandırtıldığını görmekteyiz. Karşıyaka’da, ‘Yap belediyespora bağışı, kullan araziyi’ anlayışı, bir an önce son bulmalı” dedi

KARŞIYAKA SPOR KULÜBÜ’NE HİÇBİR YARDIMI YOK”

Başkan Tugay’ın, Karşıyaka Spor Kulübü’nün ihtiyaçlarını da görmezden geldiğini, taraftarlara ve kulüp yönetimine gülümsemekten başka bir şey yapmadığını dile getiren Çiftçioğlu, “Sayın Tugay, Karşıyaka Spor Kulübü’nün Süper Lig’e çıkması noktasında hayallerinden bahsediyordu, bugüne kadar taraftara ve kulüp yönetimine hoş sözler söylemekten başka hiçbir şey yapmadı. Kentimize büyük yatırım yapmış firmaları Karşıyaka Belediyespor’a bağış yapması için yönlendirmesi de akıllarda soru işareti bırakıyor. Karşıyaka Spor Kulübü’nün futbol şubesine bu yardımı yaptırıp, kulübümüze sponsor olma noktasında öncülük yapacağı yerde, ekibinin para toplama merkezi olan Karşıyaka Belediyespor’a yönlendirme yapması, vicdanları rahatsız etmektedir. Cemil Tugay’ın bu ikiyüzlülüğüne fırsat verilmemesi gerekiyor” dedi.

“GEÇMİŞ DÖNEMDE YAPILANLARIN HESABINI SORAMADI”

Başkan Çiftçioğlu, şöyle devam etti: “Sayın Tugay, sivil toplum kuruluşu başkanı gibi hareket ediyor. Kentin vizyonuna ve insanların direkt hayatlarına dokunup yaşamı kolaylaştıracak belediyecilik anlayışını hala göremedik. Sayın Tugay, göreve gelir gelmez bir önceki döneme dair olumsuz açıklamalar yaptı. Belediyenin uğradığı zararları açıkça ilan ettiğine hep beraber şahit olmuştuk. Ancak Cemil Tugay, bir önceki dönemde yapılmış onca zararın hesabını soramadı. Sadece bürokratın görev yeri değiştirilerek, faturayı maaşlı personellere kesmek ile bu iş geçiştirilemez. Acaba Sayın Tugay, bir önceki dönemde kurulan sistemi kendisi de farklı isimlerle devam ettirdiği için mi bir önceki dönemi soruşturamıyor? Sayın Tugay, Karşıyaka Belediyespor Başkanlığı görevinden derhal istifa etmeli.”