İçinde bulunduğu maddi kriz nedeniyle zor günler geçiren Karşıyaka Belediyesi’nde, maaşlarını eksik alan işçiler, belediye önünde eylem yaparak yaşananlara tepki gösterdi. “Hakkımızı istiyoruz” ve “Açlıktan ölmeyiz, biz bu yoldan dönmeyiz” sloganları atan işçilerin yaşadığı maaş sorununa, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu da kayıtsız kalmadı.

İşçilerin mağduriyetinin bir an önce giderilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Çiftçioğlu, “Başkan Tugay, belediye işleyişi noktasında tecrübesiz ve bilinçsiz. Cemil Tugay döneminde, maaşlarda sürekli olarak gecikmeler yaşanmaya başladı. Gösterişli imza törenleri yapıp, işçilere yüzde 35 zam yapan Tugay, şimdi ise bu ödemeleri dahi yapmaktan imtina ediyor. Tugay, devlet memuru personeline taahhüt ettiği sosyal denge tazminatlarını bile son iki aydan beri geç yatırarak, bu konuda da ilçemize maalesef ilki yaşattı. Lafa gelince sosyal demokrat, lafa gelince emekçi, lafa gelince hukuku savunan Tugay ve ekibi, henüz icraatlarıyla bunu gösteremedi. Karşıyaka Belediyesi’nde davul Tugay’da, tokmak ise başka gizli ellerde” diye konuştu.

“DERHAL İSTİFA ETMELİ”

Başkan Çiftçioğlu, Personel A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı CHP’li Belediye Meclis Üyesi Murat Aydın’ı da istifaya davet etti. Murat Aydın’ın, Cemil Tugay’ı yönlendiren ve kararlarına etki edebilen ender isimlerden biri olduğuna dikkat çeken Çiftçioğlu, “Murat Aydın, daha önce işçiye baskı yapıp, çalışanların temel hakkı olan sendika seçimine kadar baskı uyguladığına ilişkin gayri ahlaki bir tavırla gündeme gelmişti. İşçilere yüzde 35 zammın verilip, sonrasında da ödenememesi tiyatrosunun da kahramanı Murat Aydın. Kendi başkanı olduğu şirketin işçileri maaş alamazken, kendisinin Bayraklı ve Karşıyaka Belediyesi’nin şirketlerinden günü gününe yüklü miktarda maaşını aldığını biliyoruz. Bu vicdansızlıktır. Kendisi özel bir hukuk bürosu da açmıştır. Personel arasında huzur ortamını tesis edemeyen Murat Aydın, Personel A.Ş. yönetim kurulu başkanlığından derhal istifa etmelidir” dedi.