Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ- AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un tutuklanması sonrası açıklama yaptı.  Çelik, “Geldiğimiz noktada, Menemen Belediye Başkanı’nın mevzu bahis suçlarla gündeme gelmesi ve tutuklanması, Menemen halkının 18 ayda uğratıldığı maddi ve manevi zararın açık göstergesidir. Yaptığı hizmetler ve ortaya koyduğu çalışmalarla anılması gerekirken, burada; yolsuzluk, zimmet ve hile yapılarak menfaat elde etme gibi konularla anılır hale gelmiştir. Belediye Başkanları halkın güvenini almış kişilerden seçilmesi gerekirken, maalesef CHP tarafından Menemen'e aday gösterilen ismin yanlış bir tercih olduğunu tüm Menemen halkıyla beraber görmüş olduk” dedi. 

MENEMEN HALKININ 1 LİRASINI HİÇ KİMSEYİ PEŞKEŞ ÇEKTİRTMEYİZ
Menemen Belediyesi’nde usulsüzlükler yapıldığını öne süren ve bu konuda uyarılarda bulunduklarını kaydeden Çelik, “Hurdalardaki usulsüz alımlar ve satımlar konusunda yargı gerekeni yaptı ve yapmaya devam ediyor. Bunun dışındaki ihaleler, Menemen Belediyesi’ndeki alımlar bunlarda usulsüzlükler var. Biz hep, halkın malını oraya buraya peşkeş çekmeyin dedik. Bu hakkı halk mutlaka bir gün soracaktır dedik. Bununla ilgili iki tane basın açıklaması yaptık. Basın açıklamamıza rağmen bunlar devam etti. Akabinde yargı devreye girdi. Tabi ki burası muz cumhuriyeti değil, Türkiye Cumhuriyeti ve Menemen. Doğal olarak yargı duyarlılık gösterdi. Baktı ki böyle şeyler var müdahale etmişti. Biz Menemen halkının 1 lirasını hiç kimseyi peşkeş çektirtmeyiz. Biz halk için buradayız. Bu nedenle Menemen Belediye Başkanı’nın karşısında olduk ve olmaya da devam edeceğiz” diye konuştu. 

NASIL BİR TAVIR ALACAKLARINA BAKACAĞIZ
Menemen Belediyesi’nde ilerleyen süreçte nasıl bir tutum sergileyecekleri hakkında ise AK Partili Çelik, “Süreç çok taze. CHP nasıl bir tavır alacak ona bakacağız. Meclis nasıl bir aritmetik izleyecek ona bakacağız. Birkaç gün seyredeceğiz” diye konuştu.