Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ  - Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, bir siyasetçi için tecrübenin önemine dikkat çekerek, “Bir siyasetçi için tecrübe çok önemli bir birikimdir. Tecrübenin yanında dinamizm ve sorumluluk bilinciyle harmanlanırsa işte o zaman vatanınıza ve milletinize daha iyi hizmetler sunabilirsiniz. Yerel Yönetimler Başkanımız Sayın Mehmet Özhaseki’nin uygun görmesi ve Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın olurlarıyla Yerel Yönetimler’de ikinci dönemimi yaşıyorum. Tabi ilk dönemimden kıyasla bu dönem daha donanımlı ve planlı hareket ediyorum. Genel Başkan Yardımcımız Özhaseki Ağabeyimizin bilgi, birikim ve tecrübesi, bizlere adeta yol gösterici nitelikte kazanımlar sağlıyor” dedi. Çankırı, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı göreviyle çalışma temposunda büyük bir artış olduğunu ifade ederek, “Her şeyden önce verilen görevin hakkını teslim etmek gerekiyor. Elbette bu çalışma temposunda büyük bir artışı beraberinde getiriyor.  Belediyelerimizin daha nitelikli çalışması, vatandaşlarımıza hizmetin eksiksiz ulaşması, belediyelerimizin sorun ve sıkıntıları bizlere emanet ediliyor. Bu görevi hakkıyla yerine getirememek aynı zamanda bir vebaldir. Evelallah bu emanetin hakkını vermek adına çok çalışıyoruz, çok çalışacağız” diye konuştu. 

“GIDA İSRAFI ÖNLENİYOR, KOMPOST ÜCRETSİZ DAĞITILIYOR”

AK Partili Ceyda Bölünmez Çankırı, pilot uygulamasına Diyarbakır’da başlanan, tüm Türkiye’de yapılması planlanan Biyobozunur Atık Projesi ile ilgili bilgi verdi. Meyve ve sebze atıklarından kompost üretilerek, çiftçilere ücretsiz dağıtılacağını aktaran Çankırı, “Diyarbakır’da aylardır sürdürdüğümüz ciddi bir çalışmanın sonucu niteliğinde umutlarımızı yeşerten harika iki gün geçirdik. Topraktan Toprağa Biyobozunur Atık Projemiz üzerine çalışan ekibimiz ile çıkarttığımız mükemmel işi yerinde görerek, her adımı planlanmış ve birbirini tamamlayan aşamalarını detaylıca inceledik. 2016 yılından bu yana kadın, tarım, ata tohum ve gıda üzerine ülkemize faydalı olmak adına önemli projelere imza atmıştık. Bu defa sadece gıda israfını önlemekle kalmadık, topraktan gelen gıda ürünlerini tekrar toprağa göndererek ekosistemin döngüsel işleyişine katkı sunuyoruz. Projemiz; ilk adımında pazaryerlerinde sebze meyve atıklarının elde edilmesi, elde edilen atıkların ayrıştırılması ve devamında komposta dönüştürülmesine uzanan süreç yönetimini ve uygulamalarını kapsamaktadır. Ekim dönemi başlayarak Eylül ayına kadar devam edecek uygulama sonucunda elde edilecek kompost Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğümüz aracılığıyla çiftçilere ücretsiz olarak dağıtacağız” açıklamasında bulundu. 

“İSRAF SIFIRLANIYOR''

Projeyle birlikte gıda israfının sıfırlandığını, ihtiyaç sahibi ailelere de destek olunduğunu belirten Çankırı, “Proje süreci boyunca edindiğimiz önemli kazanımlar vesilesiyle üretimi bin bir zahmeti içerisinde barındıran tarım ürünlerinin atık olmasına gönlümüz el vermeyince kompostla başlayan projemizin yanına bir de Aşevi Projesi ekledik. Yine kullanılabilir gıdaları raf ömrü uzun olan konservelere çevirerek gıda bankası vesilesiyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Topraktan Toprağa Üretim ve Pazarlama Kooperatifimiz bu projeyle bir ekosistem kurarak yönetecek, istihdam sağlayacak, gıda israfını önleyecek ve ihtiyaç sahiplerine ulaşarak sosyal faydayı beraberinde getirecektir. Sadece İzmir’e değil Türkiye geneline yayılmasını hedeflediğimiz projemizin pilot uygulamasına Diyarbakır, Kayapınar Belediyesi sınırlarındaki pazaryerlerinde başladık. Projemiz birçok kesim tarafından büyük ilgi gördü. Hatta benim ziyaretimden hemen önce TBMM Dilekçe Komisyonu tarafından bir ziyaret gerçekleştirilerek projemiz incelendi. Tüm belediyelerimizde atığın, israfın sıfırlanmasına vesile olabilmek adına, inşallah gerekli tüm verileri elde ettikten sonra yayılımı hızlandırmak adına yoğun çaba sarf edeceğiz. Tabi bu önemli başarıya ortak olan Kayapınar Belediyesine ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza bu vesileyle bir kez daha sevgilerimi, teşekkürlerimi iletiyorum” dedi. 

TOPRAKTAN TABAĞA”

Kadın Kooperatifçilik faaliyetlerine aktif destek veren AK Partili Çankırı, kadınların güçlenmesinin, toplumun kalkınmasında önemli bir saç ayağı olduğuna vurgu yaparak, “Ben hep ‘‘güçlenen kadın aileyi, güçlenen aile de toplumu yüceltir’’ inancıyla hareket ettim. Yenilikçi, kaynakları etkin ve verimli kullanan, bulunduğu çevreye rol model olan kadınlar, gelecek adına umudumuzu arttırmaktadır. Ege’nin incisi İzmir’imiz bereketli toprakları ve maharetli kadınlarıyla tarımda ve diğer alanlarda kooperatifçilik anlamında başarılı adımlar atıyor. Hem İzmir’de hem de memleketim Mardin’de kooperatif üzerinden pazarlama ve markalaşma girişimlerine tam destek veriyorum. Çünkü kadın elinin değdiği her işin değer kazanıp bereketleneceğine canı gönülden inanıyorum. Özellikle Tarım, Kooperatif ve Kadın İstihdamı benim çalışmalarımın başında yer aldığı için tüm projelerimiz de ana başlıkta yer alıyor. Türkiye’nin en büyük yerel tohum projesi kapsamında toprağın korunması, yerel tohumların bulunması, çoğaltılması ve gelecek nesillere aktarılması, yerel ürünlerle geleneksel gıda üretimi ve iyi tarım destekleme faaliyetleri için Topraktan Tabağa Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerini kurduk. Kadınların, mültecilerin ve yerel toplulukların ekonomik alanda güçlenmesi toplumun tamamının kalkınması için çok önemlidir” dedi. 

“310 KADINIMIZA İSTİHDAM SAĞLADIK”

Kurulan kadın kooperatifleriyle kadınların yanı sıra yerel üreticiye de katkı sağlandığını vurgulayan AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, “Tarımda Kadın İstihdamına yönelik çalışmalarımızla, Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi ve Bakanlıklarımızın desteğiyle, şahsımın hamiliğinde yürütülen projelerimizde bu yıl 310 kadınımıza istihdam sağladık. Kurduğumuz kooperatiflerle bölgenin küçük yerel üreticileriyle bağ oluşturduk. Onların ürünlerini satın alıp, yine bizim kurduğumuz kooperatif marketiyle ürünlerinin pazara girmesini sağlıyoruz. Böylece hem yerel kalkınmayı gerçekleştiriyor hem de üretici kadınlarımızı güçlendiriyoruz. Bu süreçte kadınlarımıza, eğitim almanın yanı sıra sosyalleşerek, toplumsal hayata aktif biçimde katılma ve kendilerini geliştirme imkânı da sunuyoruz. İzmir’de kooperatifi olmayan, sektör olarak turizm pazarı ağırlıklı olan Çeşme’de, kadınlarımız tarafından kurulan tarım kooperatifi başarılı adımlar atıyor. Çeşme markası altında bu ürünlerin talep edilişi ve satışları, kadın istihdamına destek olacak ve kadınlarımızı ekonomik olarak güçlendirecektir. Bu tür destek projeleri aynı zamanda kadınlarımızın sürdürülebilir iş imkânlarına kavuşması adına son derece önemli bir adımdır” açıklamasında bulundu. 

“SOYER, HER AY BİR SKANDALA İMZA ATAR”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, Gediz havzası incelemesi sonrası, “1 Kanal İstanbul Projesine harcanan parayla 50 tane Gediz temizlenirdi” sözlerini değerlendiren AK Partili Çankırı, “CHP’li yöneticiler her fırsatta ülkemizin menfaatine olacak çalışmaların karşısında durmuştur. Bunu İstanbul Havalimanında da, 3. Köprüde de net bir biçimde gördük. Şimdilerde ise Kanal İstanbul’a karşı olmaları, her konuyu oraya bağlamaları kaçınılmaz. Tunç Soyer’in açıklaması da açıkçası çok garipsediğim bir açıklama olmamış. Çünkü Tunç Bey’i artık iyi tanıdık, her ay çıkıp bir skandala imza atar sonra diğer skandala kadar bunun spekülasyonu sürer gider. Bu sözler tam bir popülist siyasetin örneğidir. İzmir’e ve İzmirlilere değer vermeyen, sürekli olarak bir skandal ile medyanın önüne düşen Soyer’in önce kendi işine odaklanmasını tavsiye ediyorum. Popülist siyasi meselelere ayırdığı vakitle körfez temizlenirdi. 3 yıldır İzmir’de kalıcı bir çalışmasını ya da süregelen bir sorunu çözdüğünü göremedik. Geçtiğimiz günlerde Çeşme’de Alaçatı Port yolu kanalizasyon suyu ile doldu taştı. Ne orada yaşayan vatandaşımızın, ne oraya tatile gelen vatandaşımızın, ne de orada kayıp yaşayan esnafımızın bir suçu yok. Kimse bu aciziyeti yaşamak zorunda değil. Sorumlu kendisi iyi biliyor ama deve kuşu misali önce kafasını gömüyor sonra sorumlu olmadığı her konuda yorum yapıyor” dedi. 

“VATANDAŞ CHP’DEN BIKTI”

Yaptığı saha çalışmalarında, vatandaşın CHP’li yerel yönetimlerden şikayetçi olduğunu, CHP’li yerel yönetimlere yönelik artık bir bıkkınlık yaşandığını gözlemlediğini ifade eden Ceyda Bölünmez Çankırı, “Ben sahada olmayı, vatandaşlarımızla ve esnaflarımızla iç içe vakit geçirmeyi çok seven bir milletvekiliyim. Bu nedenle yüzlerce konunun muhatabı oluyorum. E birde işin içinde CHP varsa şikayet olmazsa olmazdır. En basitinden yağan her sağanak yağmurda evleri, iş yerlerini su basmıyor mu, körfez hala pislik içerisinde değil mi, trafik çilesi halen devam etmiyor mu? Tüm bunlar İzmir’de yaşayan yediden yetmişe herkesin dilindeyken nasıl şikayet olmasın. Geçen ay Kemeraltı Çarşısındaydım. Beni gören bir ablamız başladı şikayet etmeye, ‘‘Buraya gelmeye dahi yüzleri yok. Oy verdiğim için kendime yazıklar olsun diyorum, istifa ettim CHP’den. Artık bıktık, sizler iyi ki varsınız’’ dedi. Bu ve onlarcası, yüzlercesi… Bu artık bir bıkkınlıktır. AK Parti olarak belediyecilikte yaptığımız hizmetleri artık bilmeyen yoktur. Bu hizmetleri artık şehrimizde görmek, vatandaşlarımıza tattırmak istiyoruz. 2024 Yerel Seçimlerinde ülkemizin incisi İzmir ile AK Belediyeciliğin kavuşması için var gücümüzle çalışacağız” dedi. 

“SANDIKLARDAN ÇOK DAHA GÜÇLÜ ÇIKACAĞIZ”

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, 2023 ve 2024 seçimlerinde AK Parti’nin sandıktan çok daha güçlü çıkacağına vurgu yaparak, “Tüm dünya genelinde küresel salgın nedeniyle pandemi şartlarını yaşadığımız ağır bir dönemi geride bırakmaktayız. Gerçekten herkes için zor bir dönemdi. Şimdi yavaş yavaş ülkeler arası sınırlar açılıyor. Vatandaşlarımızın ve esnaflarımızın ihtiyaçları doğrultusunda devletimiz tüm şartlarını zorlayarak maddi ve manevi tüm sıkıntılarına koşma gayretinde oldu, olmaya da devam ediyor. Bu manada sosyal devlet anlayışının ne kadar mühim olduğunu görmüş olduk. Fert fert, insanlara dokunan işlerin daha çok peşinde olacağız. 2021 ve 2022 yıllarını iyi bir büyümeyle tamamladığımız takdirde, 2023 ve 2024 seçimlerinde iyi neticeleri göreceğimize, sandıklardan çok daha güçlü bir biçimde çıkacağımıza yürekten inanıyorum” diye konuştu.