AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Karşıyaka’da kadınlara yönelik olarak yapılan finansal okuryazarlık eğitimine katıldı. Karşıyaka’da bir okulun konferans salonunda gerçekleşen seminere AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, AK Parti Karşıyaka İlçe Kadın Kolları Başkanı Hüsniye Dalkılıç, MHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülden Yıldırım ve çok sayıda kadın katıldı.

KADINLARIMIZ HAYATI KOLAYLAŞTIRIYOR
AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları’nın düzenlediği programda her bir kelimesinde inanılmaz mesajlar veren finansal okuryazarlık seferberliğine kadınlarla bir arada bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek konuşmasına başlayan AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, “Kadınlarımız zaten Hz. Havva Annemiz ile beraber yani kadının ilk yaratıldığı günden beri ailenin bütün ihtiyaçlarını organize eden, deyim yerindeyse ekmeğini taştan çıkartan kadınlarımızla biz bugünlere kadar geldik. Kadınlarımız evlerinde, işyerlerinde ve özel hayatlarında organizasyon becerileri ile ailenin ve toplumun bütün hayatını kolaylaştırıyor” dedi.

BAŞARIYI EVDE EĞİTİLEN ÇOCUKLARLA YAKALAYACAĞIZ
Bölünmez Çankırı, dünyayı kadınların kurtaracağını belirterek konuşmasına şöyle devam etti: “Sayın Cumhurbaşkanımız kadınlara çok güveniyor. O yüzden de biz kadınlar önce ülkemizin kaderini değiştireceğiz. Daha sonra da inşallah dünyayı değiştireceğiz. Allah izin verirse sizlerle beraber 4 milyon kadın üyesi olan bir parti teşkilatı olarak dokunmadığımız hiç kimse yok. Başarıyı inşallah kadınlarımızla yakalayacağız. Peki, bu başarıyı nasıl yakalayacağız? Başarıyı kadınlarımızın evde eğittiği çocuklar ile yakalayacağız. Okuldan önce çocuklarınıza verdiğiniz eğitim ile beraber onların daha iyi bir geleceğe sahip olması ama evde aldıkları örf, adet ve geleneklerle beraber parayı nasıl kullanacaklarını ilk önce evde annelerinden görüyorlar.”

GENETİK KODLARIMIZLA OYNANIYOR
Bölünmez Çankırı, bütün dünyada insanların genetik kodları ile oynanmaya çalışıldığının altını çizerek, “Bunu da sosyal medya üzerinden gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Herkes elinde olmayanı, bir özentilik ve ona sahip olabilmek için, bende ona sahibim demek adına harcamalarda ihtiyaçların üzerine çıkıyor. Benim sizlerden ricam şudur ki; çok şükür hepimiz her şeye sahibiz. İhtiyacımızdan daha fazlasına sahip olup bunu göstermek dinimizce de uygun görülmemektedir. Bu yüzden bu tür noktalara da dikkat etmeliyiz. Sosyal medya üzerinden bizim ihtiyacımız varmış gibi gösterilen suni ihtiyaçlara itibar etmemeliyiz. Bizler sadece bir evin bütçesini değil, kendi yaşadığımız mahalle, ilçe ve illerde de bütçe yönetebilecek kadınlarız. Karşıyaka’da da inşallah bir kadın belediye başkanımız ile beraber Karşıyaka Belediyesi’nin bütçesini ve finansal yönetimini sizlerin de söz hakkının olacağı bir şekilde Ayda Maç başkanımızla beraber yürüteceğiz” ifadelerini kullandı.

5 İLÇEMİZE KADIN ELİ DEĞECEK
Cumhur İttifakı ve AK Parti Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Ayda Maç’ın kadın meclisleri kurarak Karşıyaka’yı öyle yöneteceğini ifade eden Bölünmez Çankırı, “Ayda başkan gibi 5 ilçemize daha Allah izin verirse kadın eli değecek. Kadın belediye başkan adayları konusunda İzmir’de bizler çok şanslıyız. Bu kadar çok kadın belediye başkan adayına sahip olan tek il İzmir’dir. Bu farkımız da partimizin genel merkezi tarafından da fark edildi. Bizlerin kadınlarımıza ne kadar değer verdiği Atamızın ve Cumhurbaşkanımızın izinden yürüdüğümüzü herkes gördü. İnşallah başkanımızla Karşıyaka’ya kadın eli değecektir” ifadelerini kullandı.

İLK PROGRAM KARŞIYAKA’DA
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ da finansal okuryazarlık seferberliğinin ilk eğitimini Karşıyaka'dan başlattıklarını ifade ederek, “İzmir genelinde ilk programı Karşıyaka’dan başlattık. Hem paramızı hem de hayatımızı yönlendirme adına Karşıyaka’dan kadınlarımızla birlikte ilk adımı atıyoruz. İzmir genelinde bütün kadınlarımıza bu eğitimleri vermeyi amaçlıyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından Dr. Şaban Çelik Finansal Okuryazarlık seferberliği kapsamında kadınlara bütçe yönetimi konusunda seminer verdi.