Çankırı, konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Kürdü, Türkü, Arabı, Çerkezi, Lazı, dili, dini, rengi, ırkı ne olursa olsun tüm vatandaşlarımız bizim için birdir’ sözünü hatırlatarak, “Partimizde asla ayrışmayı kabul etmiyorum. Kız kardeşiniz geldi. Artık ben varım. Doğu ve Güneydoğulu vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm İzmir için buradayız.” dedi.
 AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı Selçuk İlçe Başkanlığı'nda teşkilat ile bir araya geldi. İzmir adaylığının kendisi için sürpriz olduğunu ifade eden Çankırı, “İzmir’de hep arzu ettiğimiz ama bir türlü gerçekleştiremediğimiz Doğu ve Güneydoğulu bir milletvekili adayına özlem vardı. Halkımızın bu isteğine AK teşkilatımız kayıtsız kalmadı ve aday olma gururuna ben nail oldum. Bundan sonra İzmir'e hizmeti daha ileri taşıyacağız. Selçuk'ta AK Partili bir başkanımız var ama Büyükşehir’i almadan yapılan hizmetler nihayete ermez, hep eksik kalır. 24 Haziran'da çıkacak sonuç yerel seçimlere de yansıyacaktır" dedi.

Selçuk Devlet Hastanesini ziyaret eden AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Çankırı, hastane yetkililerinden bilgi alarak, yatan hastalara ve hasta yakınlarına geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. AK Parti iktidarı döneminde İzmir'e yapılan sağlık yatırımlarını gündeme getiren Çankırı,  İzmir'e 1,95 milyar TL sağlık yatırımı yaptıklarını kaydederek, "İzmir’e birinci sınıf sağlık hizmeti getirdik. Her hekime bir oda prensibiyle muayene oda sayısını 4.490’a çıkardık. Bu sayede muayene sayısını 13 milyondan 42,28 milyona ulaştırdık. 2002 yılında %39 olan sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranı 2017 yılı itibariyle %71,7 seviyesine ulaştı.  İzmir’de 112 Acil İstasyon sayısını 30’dan 93’e, 112 acil ambulans sayısını 30’dan 143’e çıkardık. Bayraklı'da 2.060 yataklı sağlık kampüsü kuruyoruz. Tınaztepe Kampüste 1.200 yataklı sağlık kampüsü kuruyoruz. Hastanelerimizi  5 yıldızlı otel konforuyla buluşturduk. Hasta odalarımızı nitelikli yani içinde tuvaleti, banyosu ve en fazla iki hasta yatağı olan konforlu odalara dönüştürdük, dönüştürmeye de devam ediyoruz.” diye konuştu.

GÜÇLÜ BAŞKAN İÇİN GÜÇLÜ MECLİSE TAM DESTEK
Milletvekili adayı Çankırı, Selçuk sebze-meyve halini ziyareti sırasında hal esnafının yoğun ilgisi ile karşılaştı. Toplantıda esnaftan destek isteyen Çankırı, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak “Gücümüzü göstermek için özellikle Doğu ve Güneydoğulu hemşerilerimden tam destek istiyorum. 25 Haziran sabahı bu keskin virajı güçlü bir şekilde almış olmamız gerekir. İçerde ve dışarıda düşmanlar milletimize çok kayıplar verdirdi. Can kaybettik, enerji kaybettik, yatırımları kaybettik ama umudumuzu kaybetmedik. Artık bunları aştık, terörün gücü tükendi. Dağa çıkan genç sayısı binlerden birkaç taneye düştü. Bunu başardık. Başarıyı sürdürmek için güçlü başkan, güçlü meclis gerekli. Onun için hem partimize hem Cumhurbaşkanımıza aynı desteği bekliyorum.” şeklinde konuştu.