AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, yerel seçim çalışmaları kapsamında Karabağlar’da teşkilatla vatandaş ve esnafları ziyaret etti. Ziyarette AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Bilal Doğan, AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca, İlçe Kadın Kolları Başkanı Serap Eyce, Karabağlar Eski Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç ve tüm teşkilat da hazır bulundu.

İDEOLOJİK DEĞİL, HİZMETE OY VERİN
Bozyaka semtinde esnafları tek tek dolaşan Bölünmez Çankırı, esnaflara gönül belediyeciliğini anlattı. Ara sokaklarda bitmek bilmeyen altyapı çalışmalarından dem vuran esnaf ve vatandaşlara, 31 Mart yerel seçimlerinde AK Belediyeciliğe oy vermelerini isteyen Bölünmez Çankırı, “İzmir’in en kalabalık nüfuslu ilçelerinden olan Karabağlar’da taş taş üstüne konmadığını sahaya çıktığımızda çok net görüyoruz. Artık bizim gördüklerimizi vatandaşlarımız da görsün. Vatandaşlarımız yıllardır altyapı eksikliği ile neredeyse köy yaşamı ile şehrin merkezinde belediye hizmetlerinden faydalanmadan yaşamaya çalışıyor. Ancak bu şekilde yaşanmayacağını böyle yaşamaya mahkum olmadıklarını artık kendileri de dillendiriyorlar. İnşallah 31 Mart seçimlerinden ideolojik olarak değil, belediyecilik hizmetlerine bakarak oy kullanırlar” dedi.

SANDIKTA ŞOK YAŞAYACAKLAR
Çamur içindeki yolların Karabağlar’a ve İzmir’e yakışmadığının altını çizen Bölünmez Çankırı, “Çamur deryası olan yollarda yürümek maalesef imkansız. Vatandaşlarımızın belediye hizmetlerine vereceği en büyük cevap 31 Mart’ta sandıkta olacaktır. Büyükşehir’de Nihat Zeybekci Bakanımız, Karabağlar’da da Bilal Doğan ile AK Parti Belediyeciğini inşallah vatandaşlarımızla tanıştıracağız. Bozyaka’nın ve Karabağlar’ın makus talihi 31 Mart’ta değişecektir. Kendisini çantada keklik gören zihniyet sandıkta şok yaşayacaktır” diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANINI TANIMIYORLAR
24 Haziran seçimlerinden bu yana defalarca Karabağlar’da vatandaş ve esnafla buluştuğunu ancak 4,5 yılı aşan bir sürede görevde olan belediye başkanını tanımayan esnaflarla karşılaştığını belirten Bölünmez Çankırı, “2014’ten bu yana görevde olan belediye başkanını hiç görmeyen esnaf ve vatandaşlar var. Bir belediye başkanı sürekli sahada olup vatandaş ve esnaflar iç içe yaşamalıdır. Bozyaka’da esnaflara soruyorum belediye başkanını gören var mı diye kimse cevap veremiyor. Başkan’ın adını bile bilmiyorlar. Seçim zamanı bir kez dolaşılıyor ondan sonra belediye binasından dışarı adım atılmıyor. AK Belediyecilik anlayışında böyle bir belediye anlayışı yoktur. AK Belediyecilik anlayışı gönül belediyeciliğidir. Gönül belediyeciliği yapıp halkın gönlünü kazanmak için de her daim halkla birlikte olmak gerekir” ifadelerini kullandı.

KARABAĞLAR’IN MEYDANI BİLE YOK
Kentsel dönüşümde en büyük sıkıntıyı yaşayan ilçelerin başında Karabağlar’ın geldiğini ve bununla birlikte İmar Barışında en fazla başvurunun İzmir’den, İzmir’de de Karabağlar’dan yapıldığını ifade eden Bölünmez Çankırı, “Karabağlar’daki yapılaşma inanılmaz bir şekilde çok kötü durumda. 500 bin nüfuslu Karabağlar’da bir kent meydanı bile yok. Sosyal donatılar ve yeşil alanlar yok denecek kadar az. Çarpık yapılaşma ve gecekondulaşma almış başını gitmiş ve bu sorun Karabağlar’ın en büyük sorunu olarak görülüyor. Bu kadar çok sorunun olduğu bir ilçede ise hiçbir adımın atılmamasının izahı yoktur. Bakanlık yoluyla yaptığımız kentsel dönüşüm planları hayata geçirilmeye başlandı. Salih Omurtak ve Bahriye Üçok Mahallesinde planlar hazırlandı. İnşallah sorunlu olan diğer 11 mahalle için de en kısa sürede planlar hazırlanacaktır” şeklinde konuştu. Vatandaş ve esnaf ziyaretinin ardından taziye ve ev ziyaretleri de gerçekleştiren Bölünmez Çankırı, vatandaşların özellikle istedikleri taziye evi konusunun da AK Belediyecilik ile çözüme kavuşturulacağını söyledi.