Büyükdağ, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Aliağa ilçesinde ev toplantılarına katıldı. Burada konuşan Büyükdağ, Aliağa'da çok güzel bir toplulukla karşılaştığını ve toplantının küçük bir miting havasında geçmesinin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Kadınlardan 24 Haziran seçimleri için özel bir çaba beklediğini ifade eden Büyükdağ, "Devletimize, milletimize, memleketimize sahip çıkmak için 24 Haziran'da sandığımıza sahip çıkmamız gerekiyor." diye konuştu.
Türkiye'nin darbe dönemlerini yaşadığını, geçmişte sıkıntılı ekonomik süreçleri gördüğünü belirten Büyükdağ, 28 Şubat'ın baskıcı döneminin henüz daha hafızalarda taze olduğunu ifade etti.

Büyükdağ, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişimininse daha yeni yaşandığını belirterek, yeni nesil kuşağın da hafızalarında bu darbe girişimin yer ettiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:
"Bizler de artık darbeyi yaşayan bir nesil olduk. O nedenle çocuklarımızın bugünlerin tekrarını yaşamaması, bizlerin yaşadığı sıkıntıları çocuklarımızın çekmemesi için bu seçimler çok önemli. Hep beraber bunun için mücadele ediyoruz. 28 Şubat da İmam Hatip Lisesi öğrencisiydim. Başörtülü ablalarımızın başından örtülerinin çekilerek çıkarıldığına şahit oldum. Polisler kapıda derslere sokmuyorlardı. Kat sayı zulmüyle karşılaştık. Bu zulmü yaşadık. O dönem ben okuluma devam edemedim. Haklarımız yenildi. Askerlerin yemin törenlerinde, ordu evlerinde yapılan düğünlerde başörtülü annelerini bile içeriye almıyorlardı. Ben üniversiteyi başörtülü okuyamadım. Üniversitenin girişinde kulübeler vardı. Girişte orada kız öğrencilerimizin başlarını açarlardı. O şekilde ancak okullara girilebiliyordu. Okulunu bitirenlerse mezuniyet törenlerine de başörtülü şekilde alınmıyordu."

Son olarak 15 Temmuz'da da "hak ile batılın savaşı"nın yaşandığını vurgulayan Büyükdağ, kara gecede verilen 250 şehidin bugünkü durumda hakkı olduğunu, onların kanlarını yerde bırakmamak, helallik almak için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğine işaret etti.
Büyükdağ, "15 Temmuz bir milat oldu. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bizlerin çok daha dikkatli olması gerekiyor. Çok daha uyanık olması gerekiyor. 15 Temmuz'dan sonra verdiğimiz mücadele memleket mücadelesidir. Sayın Cumhurbaşkanımız her zaman biz kadınlara çok güvendi. 'Ben başarılı olduysam kadınlar sayesinde başarılı oldum' demiştir. İşte 1994 seçimlerinden bu yana hep kadınların gayretleri sayesinde kazandığını söylemiştir. İnşallah biz de yine aynı şekilde sayın Cumhurbaşkanımızı güçlü bir Meclis'le birlikte tekrar seçeceğiz."
İzmir'in bu seçimde herkesimi temsil eden güzel bir milletvekili listesiyle seçmenlerin karşısına çıktığını belirten Büyükdağ, AK Parti olarak özgürlüklerden yana olduklarına, kimsenin yaşam tarzına karışmadıklarına dikkati çekti.
Büyükdağ, İzmir'de "AK Parti gelirse yaşam tarzına müdahale edilir" şeklinde bir algı yönetilmeye çalışıldığını, bu seçimlerle birlikte bu algı çalışmasının da son bulacağına inandığını dile getirdi.
Büyükdağ, her zaman özgürlükleri savunan AK Parti'nin bunu 16 yıllık iktidarı döneminde açıkça gösterdiğini sözlerine ekledi.