AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Dilek Yıldız Büyükdağ, bir yıl önce Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde, Şiddet mağduru ve barınma ihtiyacı olan kadınlar için yasaya göre açma zorunluluğu olan İlçe Belediyelerinin kadın sığınma evi açması yönünde tekliflerinin olduğunu ancak bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in hiçbir adım atmadığını söyledi. Kadın sığınma evleri yönünden geçen zamana rağmen harekete geçilmemesine dikkat çeken Büyükdağ; bu kriz ortamında, ‘Kadınların yanında olduğunu’, söyleyenlerin , ‘Şiddet Mağduru Kadınların barınma problemini biz çözeceğiz’ diye mesaj verenlerin samimi olmadığını dile getirdi.

TOPLANTI YAPILDI
Geçtiğimiz günlerde, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in talimatı ile koronavirüs salgını döneminde artan kadına şiddet olaylarından dolayı alınacak tedbirleri değerlendirmek üzere Soyer’in eşi Neptün Soyer ile Kadın Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri bir araya gelmişti. Bu toplantıda acil harekete geçilmesi gereken konular görüşülürken şiddet mağduru kadınlar için Büyükşehir Belediyesi’nin geçici misafirhaneleri hizmete alması, yine ilçe belediyelerinin de aynı şekilde geçici misafirhaneleri ve Sığınma evlerini hayata geçirmesi kararı çıkmıştı. Toplantıda çıkan bu kararlar sonrası AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Dilek Yıldız Büyükdağ’dan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e çıkış geldi.

BIZ BIR YIL ÖNCE GÜNDEME GETIRDIK AMA..
Tam bir yıl önce İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis’inde kadın sığınma evleri ile ilgili konuştuğunu hatırlatan Büyükdağ, ‘’Meclis toplantısında kalkıp dedim ki, ‘İzmir’deki kadın sığınma evleri ile ilgili belediyelerin çok ciddi eksiklikleri var. Yasaya göre 100 bin nüfusun üzerinde olan ilçe belediyelerinin sığınma evi açma zorunluluğu var. Fakat baktığımızda bu kriterlere uyan 13 belediyeden sadece Ödemiş ve Bayraklı’da sığınma evi var. İzmir’in göz bebeği dediğimiz; Konak, Bornova, Karabağlar, Buca, Karşıyaka başta olmak üzere 11 ilçede kadın sığınma evi yok.’ Biz bunu dile getirince o gün Başkan Tunç Soyer de, ‘Evet çok haklısınız, biz bunu çözeceğiz.’ diye karşılık verdi. Aralıklarla mecliste dile getirmeye devam ettik. Bu konuda hiçbir adım atılmazken, bugün böyle bir kriz ortamında kalkıp da, ‘Bu işi biz çözeceğiz, kadınların yanındayız’ gibi mesajların samimi olmadığınıdüşünüyorum. Bu işe çoktan el atılması gerekiyordu.’’ dedi.

BAKANLIĞIMIZ KADINLARIN YANINDA
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın şiddet mağduru kadınların her zaman yanında olduğunu dile getiren AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, ‘’İzmir’de CHP Belediyeleri ne yazık ki bu konuda dahi üzerine düşen görevleri yerine getiremiyor. Bakanlığımızın kentte sığınma evleri var. Gönül ister ki kadına şiddet son bulsun. Ancak mağdur olan kadınlarımızın da devletimiz her zaman yanında. Yine bakanlığımızın ‘Alo 183 hattı’ 7 gün 24 saat açık. Alo 183 hattıyla kadınlarımıza hem psikolojik hem de hukuki destek veriliyor. Kadına şiddet konusunda Covit_19 öncesi tüm devlet birimlerimiz aralıksız çalışırken Covit_19 sonrası da vatandaşlarımızın hizmetinde, teyakkuz halinde.Ayrıca Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, virüs döneminde evsiz ve kimsesiz kalan vatandaşlarımızı tespit ederek, öncelikli olarak il sınırları içinde bulunan kamu kurum misafirhanelerine yerleştiriyor. Vatandaşlarımızın temizlik, sağlık, temel gıda, giyim ve diğer ihtiyaçları gideriliyor. İçinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte Devletimiz tüm kurumlarıyla gece gündüz vatandaşımızın hizmetinde” dedi.