AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, teşekkür ziyaretleri kapsamında İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale ve Balıkesir’de önemli temaslar gerçekleştirdi. Bürokratlar, Sivil Toplum Kuruluşları, kanaat önderleri, dernek başkanları ile birlikte gerçekleştirdiği ziyaretlerde istihdam, eğitim, sağlık ve sosyal politikalarla ilgili istişarede bulunan Bekle, vatandaşlarla bir araya gelerek mahallelerde yaşanan sorunlar hakkında bilgi aldı. Bekle, sorunların çözümü noktasında, dernek ve STK başkanları ile ilgili bakanlıklarla görüşüleceğinin altını çizdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile birlikte Türkiye Gençlik STK’ları Platformu (TGSP)’yi ziyaret ederek gençlerle enerji depolayan Bekle, düzenlenen etkinliklerle keyifli anlar yaşadı.

“HAKLI GURURUNU YAŞIYORUZ”
Roman toplumunun İzmir’de olduğu gibi tüm Türkiye’de, AK Parti ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında durduğunu ve yerel seçimlerde de bu bağlılığı göstereceklerini belirten Vekil Bekle, “Roman mahalleri her zaman olduğu gibi bu seçimlerde de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında dağ gibi durdu. Bu durumun haklı gururunu yaşıyoruz. İzmir’de tüm sandıklarımızdan güçlü bir şekilde çıktık. Trakya’da da durumun aynı olduğunu görüyoruz. Bu bizim sorumluluğumuzu artırıyor. Allah’ın izniyle tüm teşkilatlarımızla sorunların çözümü için STK ve dernek başkanlarımızla birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Yerel seçimlerde de Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a tüm Türkiye’ye Romanların bağlılığını göstereceğiz. Partimize olan bu destek artarak devam edecek” ifadelerini kullandı.

“ARA YOL BULUNMALI”
Roman toplumunda erken evliliklerin bilinen aksine aşk ve akran evliliği olduğunu vurgulayan Bekle, erken evlilik mağdurları ile ilgili çalışma yapılacağını dile getirdi. Bu durumun yanı sıra evlilik yaşını yükseltmek için çocukların mutlaka eğitime kavuşturulması gerektiğini ifade eden Bekle şu ifadeleri kullandı: “Çocukların erken yaşta evlenmesinin çeşitli sebepleri olmakla birlikte eğitim, erken yaşta evliliklerin hem sebebi hem de sonucudur. Evlilik yaşını yükseltmenin en iyi yolu çocukların eğitime kavuşmasıdır. Çözüm ortaklarıyla erken evlilikler hakkında toplumu bilinçlendirme ve farkındalık yaratma süreci başlatılmalıdır. Türkiye’de erken yaşta evlilik mağdurlarının sayısı ise 4 bine yakın. 9 bine yakın çocuğun babası, annesiyle erken yaşta evlendiği için cezaevinde. Kocaları cezaevinde olan binlerce kadının çaresiz bekleyişi sürüyor. Küçük yaşta evlilikler elbette özendirilmemeli hatta daha sert önlemler alınmalı ama fiili durumda yaşanan mağduriyetler için de bir ara yol bulunmalı.