Ziyarette SİME-SEN'in sorunlarını dinleyen Bekle, gazetecilere yaptığı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz'da askeri birliklerde çalışan sivil memurların devletine ve milletine bağlılığını net bir şekilde ortaya koyduğunu söyledi.

Bunun kendileri için son derece anlamlı ve değerli olduğunu ifade eden Bekle, "Biz büyük bir aileyiz. Tüm sıkıntılarınızla ilgili Ankara'da ve İzmir'de yapmamız gereken ne varsa çok ciddi bir irade ortaya koyacağız. Samimiyetle bu işi devam ettireceğiz. Ben sorunlarınızı çözeceğimize inanıyorum." dedi.

Bekle, sendikaların ve sivil toplum kuruluşlarının lobi faaliyetlerini önemsediğini kaydederek, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Hükumet Sistemi ile kolaylaştırıcı ve çözüm üreten bir sisteme kavuştuğunu hatırlattı.

Bekle, "Sistemin nerede tıkandığını siz çok iyi biliyorsunuz. Sizlerle yapacağımız istişarelerle sorunları çözmek üzere ciddi bir irade ortaya koyacağımıza inanın." dedi.

SİME-SEN İzmir Şube Başkanı İbrahim Gümüş ise emniyet ve TSK mensuplarının yıpranma hakkı bulunmasına karşılık, sivil memurların bu haklardan yararlanamadığına işaret etti.

"Bizim de sivil memurlar olarak nöbet tutan arkadaşlarımız var." diyen Gümüş, şunları kaydetti:

"Subay ve astsubaylarla aynı işi yapıyorlar. Aynı işi yapan sivil memurlar arasında ücret dengesizliği var. 3 bin 600 ek göstergenin de bütün memurlara eşit olarak yayılması gerekiyor. Emniyetteki sivil memurların silah hakkı var ancak askeri birliklerde çalışan sivil memurlarımız bundan yararlanamıyor. Bir savunma ve güvenlik memurları sınıfının oluşmasıyla sorunlar daha kolay çözülebilir. Görevde yükselme ve unvan değişikliği hakkımız da yok. Bununla ilgili talebimizi de bakanlığa teslim ettik. Ayrıca tayin bedelinde de ücret dengesizliği sıkıntılarını yaşıyoruz. Biz, sorunların samimiyetle yaklaşılarak çözülebileceğini düşünüyoruz."(AA)