Adaylık süreci boyunca gece gündüz demeden tüm ilçelerde çalışmalarını aralıksız sürdüren Cemal Bekle, AK Parti İzmir Milletvekili olarak TBMM’de yerini aldı. Sandıkların açılmasının ardından eşi Ayşe Bekle ve ekibi ile soluğu Tepecik’te alan Vekil Bekle, mahallede AK Parti ve Türk bayraklarıyla, davul zurna eşliğinde coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Bekle, gece boyunca Tekirdağ'dan İstanbul'a, Kocaeli'nden Samsun'a, Bursa'dan Balıkesir'e, Hatay'dan Gaziantep'e, Artvin'den Mersin'e tüm Türkiye'den tebrik telefonu yağmuruna tutuldu. 

PARTİLİLERLE BULUŞTU
Sabahın erken saatlerinde Halit Bey İlköğretim okulunda oy kullanan Bekle, sandıklar kapanana kadar Konak bölgesindeki okul ziyaretlerini gün boyunca sürdürdü. Sonuçların ardından AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş’la bir araya gelen Cemal Bekle, Tepecik’te Roman vatandaşlarla buluştu. Mahallede zafer turu yapan Bekle, AK Parti İzmir İl Başkanlığı binasında İl Başkanı Aydın Şengül’le görüştü. Başkan Şengül ve partililer Cemal Bekle’ye tebriklerini ileterek başarılar diledi. Sonuçların tüm Türkiye hayırlı olmasını dileyen Bekle, parti binasındaki vatandaşların sevincine ortak oldu.

SEVİNÇ GÖZYAŞLARI DÖKTÜLER  
Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçim sonuçlarının açıklanmaya başlamasının ardından, Tepecik’te vatandaşlar sokağa dökülerek, kutlamalara başladı. Mahalleli, Cemal Bekle’yi Meclis’e gönderecek olmanın sevincini doyasıya yaşadı. İlk mahalle ziyaretini Tepecik’e yapan Cemal Bekle’yi karşısında gören vatandaşlardan bazıları Bekle’ye sarılarak sevinç gözyaşları döktü. "Başkan Recep Tayyip Erdoğan" ve “Romanlar seninle gurur duyuyor” sloganları ile karşılanan Vekil Bekle, “Biz sizlere sonuna kadar güvendik. Asıl ben sizlerle gurur duyuyorum” dedi. Büyük bir kalabalıkla mahallede tur atan Bekle, seçim sonrası ilk açıklamayı vatandaşlara yaptı.  

DURMAK YOK, YOLA DEVAM
Vekil Bekle, Türkiye’nin hedefleri doğrultusunda emin adımlarla ilerlediğini vurgulayarak, “Bu seçimin galibi demokrasidir. İttifakımıza, partimize ve bizlere güvenen tüm kardeşlerimize ayrı ayrı teşekkürler. Durmadınız ve 'durmak yok yola devam' dediniz. Milletimiz tercihini hizmetten yana kullandı. Kazanan Türkiye, Türk milleti oldu. Ülkemizi 2023 hedeflerine hep birlikte ulaştıracağız.  Sandıkta ortaya koyduğu irade ile Türkiye’nin geleceğine, 2023 hedeflerine sahip çıkan milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.