GÜNDEME BAKIŞ- Kiraz Belediye başkanı Saliha Özçınar, ilçede DSİ tarafından sondaj çalışmasına başlandığını açıkladı.  DSİ ekipleri Kiraz’ın Altınoluk, Hisar,  Tekbıçaklar,  Sarıkaya, Umurcalı, Kaleköy Mahallelerinde sondaj çalışması yapıyor. 200 ile 300 metre derinliğinde su arama çalışması yapan ekipleri ziyaret eden Başkan Saliha Özçınar faaliyetleri yerinde inceledi.

SU İHTİYACININ GİDERİLMESİ İÇİN YOĞUN ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ
Özçınar, Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin talimatları ile çalışmaların başlamasından dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Kiraz’da geçtiğimiz yıllarda yaşanan su sorunu bu senede artarak devam etti. ‘Kiraz’da su yok vatandaşlarımız mağdur’ dedik. 2-3 aydır sesimizi duyurmaya çalıştık. ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi görevini yerine getir’ dedik. Fakat yine ne varsa devletimizden var. Bekir Pakdemirli Bakanımıza ilçemize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kiraz için gerekli olan su ihtiyacının giderilmesi adına yoğun bir çalışma devam ediyor. Bizde konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi. 

BÜYÜKŞEHİR KUYU AÇILACAĞINI DUYURMUŞTU
Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz Temmuz ayında Kiraz’ın Avunduruk, Çanakçı, Veliler, Yeniköy, Çayağzı, Şemsiler ve Yağlar mahallelerinde kuyu açılacağını duyurmuştu.