GÜNDEME BAKIŞ - Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, CHP Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Necati Kırmaz'ın, yıkılan Polis lojmanının olduğu alana yönelik yaptığı "Molozlar atılmadı" açıklamasına istinaden bir açıklamada bulundu. Atmaca, "Göreve geldiğimiz 2019 yerel seçimlerinden günümüze değin, Gaziemir İlçemizde yaşanan çevre sorunlarını defalarca gündeme taşıdık. Bu sorunların en önemlisi Sarnıç orman alanı yanında, Gaziemir Belediyesi’nin sözde aktarma istasyonu olarak kullandığı, fakat aktarma yapmayarak üst üste yığılan atıklarla oluşan, bir çok kez yangın çıkan çöp dağıydı. Diğer bir konu Gaziemir Yeşil Mahalle’de inşaat sonrası çıkan on binlerce kamyon hafriyatın İBB döküm sahasına değil, Gaziemir orman ve hazine arazilerine dolgu yapılmasıydı. Bu işten birileri nemalanırken, dolgu yapılan alanlarda ağaçlar katledildi. Ve hemen akabinde hızla kaçak inşaatlar yapılarak hazine ve orman alanları talan edildi" dedi. 

"DERE YATAĞI TEHLİKEYE ATILDI"
Gaziemir'deki çevresel sorunları AK Parti olarak gündemde tutarak çözümü için çaba sarf ettiklerini anlatan Atmaca, "Yine yeşil Mahalle’de doğal karakteri korunacak alan olarak tescilli 228 ada 1 parselde bin kamyon civarında kaçak hafriyat dökümü gerçekleşti. Beyazevler Mahallesi sınırlarında halkın itirazlarına rağmen İBB tarafından ısrarla yapılan Eshot garajı zemininin binlerce kamyon hafriyatla dere yatağını da tehlikeye atacak şekilde dolduruldu. Eski Aktepe polis lojmanlarının yıkımı sonrası denetimsiz kalan araziye kaçak yapılan dökümler yukarıda saydığımız çevre felaketlerinin yanında devede kulak olsa da, tüm bu çevresel sorunları sürekli gündemde tutarak çözüme kavuşması için her türlü çabayı sarf ettik" ifadelerini kullandı. 

"KIRMAZ OTURDUĞU KOLTUĞUN İCRA MAKAMI OLDUĞUNU UNUTMUŞ"
AK Partili Uğur İnan Atmaca, "Bugüne kadar on binlerce kamyon hafriyatın Gaziemir İlçemizde fütursuzca kaçak yollarla dökümüne göz yuman Gaziemir Belediye yönetimi, yeterli ve gerekli mücadeleyi yapmadığı için Gaziemir adeta kaçak hafriyat cenneti haline geldi. Bundan cesaret alan kötü niyetli şahıslar, buldukları her fırsatta Gaziemir’de çevre felaketi yaşamasına sebep oldu. Başkan yardımcısı Necati Kırmaz, oturduğu koltuğun icra makamı olduğunu unutmuş olabilir. Biz kendisine hatırlatalım; yetki elinizde, elinizi tutan mı var? Bu arazilerin sahiplerine tebligat göndererek molozun kaldırılmasını talep ettiniz mi? Arazilerin çevresinin tel örgüyle çevrilmemesi durumunda, cezai işlemin arazi sahiplerine yapılacağını tebliğ ettiniz mi" diye sordu. 

"ÇIKIŞI LOJMANDAKİ MOLOZLARA BAĞLADI"
Atmaca Gaziemir Belediyesi'nin kaçak harfiyatların altından kalkamadığını aktararak, "Bunları yapmadığı gibi Gaziemir Kaymakamlığı’nın 30.11.2021 tarih, E203675972492333 sayı, Yıkılan Aktepe Polis Lojmanları konulu 'Acele' kodlu yazıda talep edilen;' Gaziemir Belediyesince de fazladan getirildiği ölçümler sonucu belirlenen malzemenin miktarının tespit edilerek, ilgilisine yaptırmak suretiyle nizami atık depolarına çektirilmesinin sağlanması, bölgeye her ne adı altında olursa olsun malzeme, moloz, çöp vb çevreye zararlı maddelerin taşınmasının men edilmesini önemle rica ederim' denilen yazıda belirtilen hususlarda herhangi bir işlem yaptınız mı? Sorduğumuz konularda yaptığı işlemler varsa kamuoyu ile paylaşsın, biz de bilgi sahibi olalım. Yok yapmadıysa, Belediye başkan yardımcısının Aktepe Emrez moloz çıkışının arkasında, yukarıda saydığımız çevre felaketleri konusunda kendisine sorduğumuz sorulara cevap verememesinin yattığı aşikardır. Kaçak hafriyatların altından kalkamayan Gaziemir Belediye yönetimi, çıkış yolunu eski polis lojmanlarındaki molozlara bağlasa da, buradan onlara ekmek çıkmaz" dedi. 

"CEZA HANGİ GEREKÇEYLE İPTAL EDİLDİ?"
Atmaca sözlerini şöyle sürdürdü:
"Son olarak; kaçak hafriyat ve 1386 m2 kaçak istinat duvarı yaptığı tutanakla tespit edilen, belediye encümeni tarafından cezalandırılan bir vatandaşın, 174.000 TL imar cezasını hangi gerekçeyle iptal edildiğini ve bizim müdahelemiz sonrasında neden tekrar ceza yazmak zorunda kaldıklarını da kamuoyu ile paylaşmalarını isteyelim"