GÜNDEME BAKIŞ - AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı Ali Aslan Gündeme Bakış TV’ye konuk olarak Gazeteci Onur Çakır’ın sorularını yanıtladı. Aslan,  31 Mart Yerel seçimleri ve Bayraklı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

ŞİMDİYE KADAR EN AZ 30 BİN VATANDAŞ İLE BULUŞTUM 
Bayraklı’da kendisine büyük bir teveccüh olduğunu ve adaylığı açıklanmasının ardında yaklaşık 30 bin vatandaşla görüştüğünü belirten Aslan, “Teşkilatımızla halkımızla toplantılar gerçekleştirdik. CHP’li, HDP’li komşularımızla Cumhur İttifakı’nda AK Parti ve MHP olmak üzere yaklaşık 30 bin vatandaşımızla bir araya geldik. Hedefimiz her gün bin kişinin elini tutmak, bunu yakalamak istiyoruz.  Ben Bayraklı’nın komşusu, ağabeyiyim, kardeşiyim, babası, amcasıyım… Bayraklı’nın kendisiyim. Gittiğim yerde yabancılık yaşamıyoruz. Siyasi görüş olarak bize uzak durduğu gösterilen Manvakuyu ve Masuroğlu’nun en 5 kez ziyaret etmişimdir. Özkanlar Pazar olayından dolayı büyük derdi olan bir bölge. Eskiden orada bize tepki olurdu. El tutulmazdı, arkası dönülüyordu. Şimdi inanılmaz bir ilgi var ve ‘Bayraklı’da değişim’ istiyoruz diyorlar. Bayraklı’da birlikte yaşıyoruz. Herkes ‘Ali Aslan Bayrak’lıyı insanları gençleri bilir’ diyor” dedi.

BAYRAKLI’NIN EN BÜYÜK SORUNU…
Bayraklı’nın sorunlarına değinen Aslan, “İşsizlik var, belediyenin istihdama direk katkı sağlamak olarak da katkı sağlamayacaksa da iş alanı yaratmak zorunda. Biz istihdam ciddi katkıda bulunacağız. Kentsel dönüşüm de yapsanız insanları iş konusunda destek vermeseniz insanları mutlu edemezseniz. Bayraklı’da belediye çalışanlarına sahip çıkacağız. İşçilere dokunacaksınız, işten çıkaracaksınız diyen çok oldu. Biz basın duyurumuzda bütün çalışanlar başarımızın  tacı olduğunu herkes için beyaz sayfa açacağımıza söz verdik” diye konuştu.

BİZ BÜTÇENİN 3’TE 1 YATIRIMA AYIRACAĞIZ
Aslan, “Bayraklı’da 10 yıldır CHP bütçesini yönetiyor. Bayraklı’nın bütçesi bu yıl yaklaşık olarak 300 milyon lira. Belediyelerde uygulama standardı bütçenin 3’te biri yatırıma ayrılması gerekir. Bayraklı’nın geleceği için alt yapı ve üst yapı yatırımları yapılması gerekiyor. Aradan 10 yıl geçmiş, bize göre, enflasyonu ve değer artışlarını da kattığımızda değişen bir şey yok.  Çünkü bugün 300 milyonsa o dönemde 300 milyona denk bir paraydı. 10 yıl 3 milyar ve eski parayla 3 kat trilyon bütçeyi yönetti, CHP Belediye Başkanı… Şimdiye kadar Bayraklı’da 1 kat trilyon yatırım yapılması gerekiyordu. Bu 1 kat trilyonluk yaptırım, bir parkın maliyeti, bir sığınma evinin kirası ne kadar olabilir. Bunları düşündüğümüzde burada inanılmaz bir kayıp olduğunu düşünüyorum. Bunu halkımız değerlendirecektir. Bu nedenle istihdam yapılmadı” dedi.

HDP’Lİ GENÇLER SEÇİM OFİSİ İÇİN BANA GELDİLER 
Her kesimden oy alacağını belirten Aslan, “HDP’li seçmen de bizim komşumuz. Oralardaki insanlar AK Parti’ye belki oy vermiyor olabilir. Nafiz Gürman’da HDP’li gençlerden davet aldık. ‘Biz sizi destekleyeceğiz, sizin için kapı kapı dolaşacağız’ dedi. Biz onlara hiçbir vaat vermedik. Kendilerine seçim ofisi açıldı. Şuan çok sevgili gençlerimiz Bayraklı için çalışıyor. HDP’liler de farklı siyasi eğilimleri oluyor. Şuan ki adayı tavsif etmeyen HDP’liler var” dedi.

BAYRAKLI İÇİN 60 PROJEMİZ VAR
Projelerini anlatan Aslan, “Yaklaşık 60 projemiz var ama biz 11 ana başlık altında topladık. İstihdam dışında en önemli projemiz kentsel dönüşüm. Kentsel dönüşüm olmadığı sürece, kentin refah seviyesini yükseltemezsiniz. Kentsel dönüşümde en önemli unsur müteahhitler aradan çıkması, direk belediye ve halkın bir araya gelmesidir. Böylece rant halka gelecek. Maliyeti üçte biri belediyenin üçte ikisi vatandaşın olacak.  Bu modeli başta İstanbul, Ankara üzere Sayın Zeybekci’nin Denizli’de uygulamaları örnek aldık. 10 kat imar konusunu destekledik, desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

PARTİSİNİ DEĞİŞTİREN İNSAN NE KATABİLİR?
Bayraklı’da yaşanan parti geçişlerine değinen Aslan, “Bir insan bir partiye görüşe aittir ya da değildir. Ait olduğumuz parti bize görev vermeyebilir ki bana da vermediler geçmişte. Partiyi eleştirirsin fakat ailenin içerisinde kalırsın. Bir değiştirirsin, iki değiştirirsin, hangi parti olursa olsun partine zarar verme imkanı yok, aksine katı da sağlayabilirsin. Ben bunu kişiler üzerinden söylemiyorum. Partisini değiştiren bir insanın partisine ne kazandırabilir. CHP’de buna tepki olduğunu biliyorum” dedi.

SANDAL MAHALLELERİN İSİMLERİNİ BİLMİYOR 
CHP’nin Bayraklı Belediye Başkan Adayı Serdar Sandal’ın ilçelerdeki mahalle isimlerini bilmediğini iddia eden Aslan, “Serdar Bey’i tanımıyorum şahsen. Ben kendisini tanımak için mitingini izledim, ama tanıyamadım. Yaptığı mitinde konuşması toplamda 6 dakika sürdür. 6 dakikanın 3 dakikası ‘sandık patlatacağız’ ile geçti. Ne bir Bayraklı için proje ne de gönüllere hitap edecek bir söylem gördüm. Kendisi CHP’nin militanlara teslim ediyoruz diyen birisi. Bayraklı’yı tanımayan, Bayraklı’da yukarı mahalle, aşağı mahalleler cümlelerini kurdu çünkü kendisi mahallelerini tanımadığını düşünüyorum” dedi.

TEŞKİLATI KUCAKLAYAN BİR LİSTE YAPTIK!
Meclis üyeliği listesinde MHP’lileri 5’er kişi arayla yazıldığını ifade eden Arslan, “Bayraklı’da MHP meclis üyeleri hatırladığım kadarıyla 4 sıra 9. Sıra yine kontenjanda bir  19, 24, 29, 33 olmak 5  kişi arayla MHP arkadaşlarımıza yer verdik. Burada demografik konuma ön planda tuttuk.  Eğitim durumunu, kanaat önderlerini görüşlerini dikkat ederek listeleri hazırladık. Ama siyasette her zaman insanları tatmin etmeyebilir. Teşkilatı kucaklayan bir liste” dedi.

MAKAM ODASI HALKA AÇILACAK 
Aslan, “Başkan olarak seçilirsem ilk yapacağımız şey, belediye başkan makamını değiştirmek olacaktır. Başkan odası 8. katta, İzmir’in Bayraklı’nın en güzel manzarasının olduğu yerde. Orda sadece bu zevki belediye başkanı  yaşıyor. Biz bunu kaldırarak, belediye halk makamı sosyal tesisleri olacak. Bayraklı manzarası yemeklerini yiyebilecektir” dedi.
Öte yandan, Aslan Bayraklı’da oy hedefinin yüzde 51 ve üzeri olduğu söyledi.