Bucaspor-Payasspor maçının ardından takım yöneticileri, futbolcular ve taraftarla bir araya gelen AK Parti Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, takımın kötü gidişine mutlaka dur diyeceklerini, Bucaspor’u yeniden Süper lige taşıyarak, hakkını teslim edeceklerini söyledi.
Bucaspor için uzun vadeli ve çok önemli projeleri bulunduğunu aktaran Arslan, “Biz Bucaspor’u önemsiyoruz, meseleye başkalarının baktığı gibi de bakmıyoruz. Bucaspor, bizim en önemli projemizdir. Bu kentin Türkiye çapında tanıtımını en iyi şekilde yapacak markamızdır. Bucaspor’un Süper lige yükselmesi ve orada kalıcı olması, Buca’nın da marka değerinin artması demektir. Bu bir belediye başkanı için de çok gurur verici bir olay olur. Dolayısıyla biz Bucaspor’u en önemli projemiz olarak görüyoruz. Hedefimiz Süper ligdir. Sizlerin de bu kulübü ne kadar derinden sevdiğinizi biliyorum, bugünkü yenilgiden ve kötü gidişattan ne kadar üzüldüğünüzü de görüyorum ama bu hep böyle gitmeyecek. Buca ile birlikte Bucaspor’un da talihini hep birlikte değiştireceğiz” diye konuştu.

CHP SİSTEMATİĞİ İÇİNDE HİZMET ÜRETMEK MÜMKÜN DEĞİL!
Başkan Adayı Mustafa Arslan, seçim çalışmaları kapsamında Mustafa Kemal Mahallesinde vatandaşla bir araya geldi. Vatandaşın aktardığı sorunları dinleyen Arslan, “Hizmet etmiyorlar. Maalesef Cumhuriyet Halk Partisi’nin mevcut sistemi içerisinde hizmet üretmek mümkün değil. Bunu her ilçede ve büyükşehirde görüyoruz. Bakın söz veriyorum, bizim başında olduğumuz bir belediyede rüşvet çalışmaz, adam kayırma olmaz. Bizde ancak yatırım olur, vatandaşa hizmet olur. 26 yıldır çoluk çocuğu ile birlikte Buca’da yaşayan biri olarak ben de artık bu görüntülere tahammül edemiyorum” diye konuştu.

VATANDAŞ ÇOK ŞEY İSTEMİYOR Kİ!
Vatandaşın, belediye başkanından istediği şeylerin çok abartılı olmadığına değinen Arslan, “Buca dinamik bir ilçe; sürekli göç alan hızlı büyüyen bir yer. Belediye olarak siz hizmet üretmediğinizde veya yaptığınız hizmetlerde biraz gecikme yaşandığında bile vatandaşın yaşam kalitesi hemen kötüleşiyor. Merkezi konumu nedeniyle aslında İzmir’in en güzel yerlerinden biri olmaya adayken maalesef iyi yönetilemediği, bir plan ve proje üzerinden gidilmediği için bugün trafiği çok sıkıntılı, imarı çok problemli, yeşil alanları yetersiz. Yani çocuğundan yaşlısına, kadınından erkeğine ve hayvanlarına kadar Buca’da yaşamak çok zor hale geldi. Öncelikle burada hızla yapılması gerekenler var. Şubat ayının ilk haftasında biz projelerimizi açıklayacağız.

50’DEN FAZLA PROJE HAZIRLADIK
Buca için 50’yi geçkin proje hazırladık fakat ilk 5 yıl için biz 41 tanesini açıklayacağız. Bunlardan 26 tanesini Meclis Üyesi olduğum dönemde hazırlamıştım. Mesela bir tanesi var ki o zaman da çok ciddi derecede sıkıntı oluşturuyordu. Meclis üyesi olduğum dönemde bizzat projeyi hazırlayarak Belediye Başkanına vermiştik. Neydi o proje? Buca’da bir hayvan barınağına ihtiyaç var. Biz bu ihtiyacı karşılamak için projeyi kendisine vermiş olmamıza rağmen “yaparız, ederiz” gibi cümlelerle geçiştirdiler. Aradan bu kadar yıl geçti hala projenin yerinde yeller esiyor. Ancak Buca’nın artık ertelenmeye, ötelenmeye tahammülü kalmadı” dedi.

47 MAHALLENİN BİR NUMARALI SORUNU TRAFİK
AK Parti Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, yaptıkları araştırmada Buca’daki 47 mahallenin hepsinde de birinci sorunun trafik olarak ortaya çıktığını ifade ederek, “Buca’da trafik sorunu kökten halledilir mi halledilmez mi göstereceğiz. Öyle, kamulaştırma sorunu varmış, kaynak yetersizmiş, yetki Büyükşehir’deymiş gibi bahanelerin arkasına sığınmayacağız. Buca’nın tarihi dokusunu da koruyup geliştireceğiz, trafik sorununu da çözeceğiz. Bundan zerre kadar dahi şüpheniz olmasın” dedi.

ARSLAN, ASKER UĞURLADI
Vatandaşı dinlemek, sokağın nabzını tutmak ve kendi projelerini anlatmak için geceli gündüzlü çalışan Arslan, mahalle ziyaretinin ardından vatani görevini yerine getirmeye hazırlanan Doğan Çelebioğlu’nun mevlidine katılarak, gence “hayırlı tezkereler” diledi. Günün sonunda da MHP Buca İlçe Başkanı Bekir Arnavut’la birlikte Akif Yavuz isimli genci Kuran-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye ederek, askere uğurladı.