Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı Olağan meclis toplantısı Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan yönetiminde gerçekleşti.  Toplantının açılış konuşmasında Aydoğan, İzmir’in düşmandan kurtuluşu olan 9 Eylül’ün ve milliyetçiliğinin önemine vurgu yapan Değerlendirmelerde bulundu.

İZMİR GAZ KOKUYOR
Dilek ve öneriler bölümünde söz alan Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Ali Kökoğuz, “Türk toplumunda şöyle bir şey vardır. Kuru fasulye yersen gaz çıkarırsın, ‘ayıptır’ derler çocukluğumuzdan beri çok rastladığımız bir sözdür. İzmir’deki kokuda böyle…İzmir günlerden beri lağım kokusun solumakta. Vatandaşlar bilgilendirilmek istiyorlar. Bu kötü koku neden vardır? Nasıl önlem alınamadı’ diye sorulmaktadır. Bilgilendirmeyi rica ediyoruz” diye konuştu. 

AYDOĞAN: KOKUNUN NEDENİNİ BULMAYA ÇALIŞIYORUZ
Meclis Başkanvekili Aydoğan ise, “Bu doğru bir örnek değil. Burada söylenmez.  Çevre ve Şehircilik bakanlığı ve Büyükşehir çalışmalarını devam ettiriyor. Şuan bir sonuç bulunamadı. Bu çalışmalar devam ediyor. Sonuç alınınca bir bilgilendirme yapılacak” dedi.

ÇAYAĞAZI KÖYÜ 3 AYDIR SUSUZ
Büyükşehir AK Parti Meclis üyesi Özcan Kaymak, Kiraz’da Çayağzı Mahallesi’nin 3 aydır susuz olduğunu kaydederek, “Çayağzı Mahallesi 3 aydır susuzluk yaşıyor. Bir aydır gidip onlarla çalışmalar hakkında temaslarda bulunuyor. Gelen son bilgiler, İZSU’daki çalışanlar üstlerinden yetki alınması gerektiğini söyledi. İZSU için protesto yapılacaktı ben engelledim. Vatandaşlar ikna olsun diye gayret gösterdik. İZSU'daki arkadaşlarımızın ağır giden bir sistemi var. İZSU gayretlerinde çok büyük eksiklikler var. Kiraz’da başka bir meclis üyesi yok, eğer böyle bir sorun yaşanıyorsa, bu bizim ayıbımız. Hep birlikte bu sorunu çözelim. Cuma günü aradığımda İZSU yetkilileri kepçeyi çalışma alanına çıkaramadık dediler, pazartesi oldu yine aynı şeyleri söylediler. Bu sorunu birlikte çözelim” dedi.