Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’e gelerek, depremzedeler başta olmak üzere İzmirlilere verdiği “Emsal artışı müjdesinin” yankıları devam ediyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun emsal artışı açıklamasına AK Parti’den de destek geldi. AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, geçtiğimiz yıllar boyunca İzmir’deki yapı stokuna dikkat çektiğini ve emsal artışı çağrısında bulunduğunu hatırlattı. Defalarca emsal artışı yetkisinin belediyede olduğunu söylediğini belirten Nasır,  “Emsal artışına ilişkin tüm yetkiler belediyelerde. Bunu defalarca söyledik. İzmir bir deprem kenti, belediyelerin bunu yıllarca öncesinden yapması gerekiyordu. Burada daha önemli bir şey var ki; ilçelerin ada bazında bütüncül olarak planlanıp, evrensel planlama kriterlerine uyarak planı yapılmalı. Tüm İzmir’de emsal artışlarıyla kentsel dönüşümü çözebilirler. Tabi planlama kriterlerine bağlı kalmak kaydıyla. Bir şehrin planlamasını yaparken, altyapısı, sosyal donatı alanları, ulaşım aksları, üstyapısı bir bütün olarak planlanıp, ada bazında düzenlenerek ona göre emsal artışı vererek sorunu çözecekler. Geç kalınmış bir açıklama” dedi.  

AK PARTİLİ NASIR’DAN SOYER’E “DEPREM VE DÖNÜŞÜM” ELEŞTİRİLERİ: ADA BAZLI EMSAL ARTIŞI ÖNERİSİ! HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

KILIÇDAROĞLU’NDAN İZMİRLİ DEPREMZEDELERE EMSAL MÜJDESİ, BELEDİYELERE TALİMAT: KAT YÜKSEKLİĞİ VERİN! HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

HIZAL: “UMARIM SÖZDE KALMAZ” 

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, “Umarım yaparlar, umarım daha önce vermiş oldukları sözlerdeki gibi geri adım atmazlar. Özellikle deprem kaynaklı dönüşüm bekleyen İzmirliler için önemli bir açıklama ama çok geç kalınmış bir açıklama. İzmir depremi 30 Ekim’de meydana geldi, o günden bu yana 1 yıl geçti ve bu süre adeta boşa geçti diyebiliriz. Bu konuda AK Parti grubu olarak biz ilçe ve il belediye meclislerinde açıklamalar yaptık, İl Başkanımız Kerem Ali Sürekli’nin açıklamaları vardı. Ancak bizim yapmış olduğumuz açıklamalara CHP kanadından farklı yorumlar yapılmıştı. Yetkinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda olduğunu iddia etmişlerdi. Bugün gelinen noktada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu emsal artışı konusunda bir açıklama yaptı. Şunu da biliyoruz ki İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin planlama yapma hususunda geçmiş referansları oldukça başarısız. İzmir’de bir plan revizyonu yapmak çok uzun yıllar alıyor ama bu emsal artışı hususu plan bütünü içinde değerlendirilmesi gerektiği için çok hızlı hareket edilmeli. Bunun da İzmir genelinde ve eşitlik ilkesine uygun yapılması lazım. Sadece 1 bölgeyle kısıtlanmaması gerekiyor. Umarım sözde kalmaz ve kağıt üzerinde -mış gibi yapılmaz. Biz AK Parti grubu olarak emsal artışının eşitlik ilkesine ve kanunlara uygun şekilde yapılarak, İzmirlinin mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz” açıklamasında bulundu.  

SOYER’DEN EMSAL ARTIŞI AÇIKLAMASI: BAYRAKLI İLE SINIR OLACAK! HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

UMUTLANDIRMADI!

AK Partili Hızal, “Tunç Soyer bu konuda uzun süre ayak diredi hatta bugün ‘Emsal artışı önümüzde çok yeni bir konu, yol haritamız belli değil’ dedi. Hem ‘Gerekirse yapacağız’ açıklaması hem de bugün yapmış olduğu açıklamalar, beni umutlandırmadı” dedi.