GÜNDEME BAKIŞ – AK Parti İzmir’de milletvekili listesinin nasıl şekilleneceği merak konusu. Mevcut milletvekilleri Nükhet Hotar ve İbrahim Turhan adaylık başvurusunda bulunmazken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Mahmut Atilla Kaya, Kerem Ali Sürekli, Necip Kalkan ve Hüseyin Kocabıyık başvurularını yeniledi.

HİÇBİR HABER YOK
AK Parti İzmir’den 213 kişi milletvekili adayı adaylığı başvurusunda bulunmuş, yapılan mülakatlar sonucunda sayı 50’ye düşürülmüştü. Milletvekili aday adaylarının genel merkezden gelecek habere kilitlendi. Genel başkan yardımcılarına ulaşmakta zorlanan adaylar, pazartesi gününe kilitlendi.

MEVCUTLARDAN KİMLER ÇİZİK YİYECEK
Mevcut vekillerden kim ya da kimlerin çizik yiyeceği ise merak konusu. Kulislerde Genel Başkan Yardımcısı Dağ ve Kaya’nın yeniden listeye girmesine kesin gözüyle bakılıyor. Diğer isimlerle ilgili kararı ise Erdoğan ve Yıldırım verecek.

GENÇ VE KADIN BEKLENTİSİ
Öte yandan AK Parti teşkilatlarında genç ve kadın milletvekili adaylarından birer ismin listeye girmesine kesin gözüyle bakılıyor. Özellikle listenin 4, 5 ve 6’ncı sıralarına teşkilatlarda görev almış isimlerin gelmesi bekleniyor.

TEMAYÜL SONUÇLARI NE KADAR ETKİLİ OLACAK
Geçtiğimiz haftalarda yapılan temayül yoklaması sonucunda birinci bölgeden gençlik kolları eski Başkanı Adil Yüksel, ikinci bölgede ise yine gençlik kollarından Emre Cemil Ayvalı’nın çıktığı belirtilmişti. Temayül yoklamışının sonuçlarının bu sefer ne kadar etkili olacağı ise pazartesi günü belli olacak.