GÜNDEME BAKIŞ –AK Parti İzmir’de, yerel seçim öncesi büyük bir bekleyiş sürüyor. Önümüzdeki aydan itibaren belediye başkan aday adaylarının sahneye çıkacağı partide 2014 yerel seçimlerinde belediye başkan aday adayı olan isimlerin ne yapacağı merak konusu.

ADAYLIK NİYETİN YOK!
AK Parti’nin önem verdiği ilçelerin başında gelen Bayraklı’da partinin belediye başkan adayı olarak gösterilen İsmail Sarı, 24 Haziran genel seçimi öncesi milletvekili aday adayı olmuştu. Sarı, milletvekili listelerinde ithal adaylar yer aldığını öne sürerek siyaseti bıraktığını açıklamıştı. Yerel seçimlerle ilgili konuşan Sarı, “Aynı noktadayım. Öyle bir düşüncem yok. Şartlar ne gösterir bilmiyorum. Adaylık niyetim yok” dedi.

OLANI BİTENİ SEYREDİYORUM!
Seferihisar eski Belediye Başkanı ve 2014 AK Parti’nin başkan adayı olan Hamit Nişancı ise, “Yerel seçimlere uzun süre var. Kimseyle temasım yok. Bekliyorum. Seferihisar’da olup biteni seyrediyorum” dedi.

PARTİM NE GÖREV VERİRSE
Çiğli’den belediye başkan adayı olan, partinin emaktarlarından Adnan Yılmaz, “Ben AK Partiliyim. AK Parti’de görev istenmez, verilir. Partinin bana ihtiyacı olan her yerde göreve hazırım” dedi.

15 YIL YAPTIM YETER
Buca eski Belediye Başkanı Cemil Şeboy ise, “Aday değilim. Yeter. 15 yıl bu görevi yaptım. Gençler gelsin. Onların heyecanı bize lazım. AK Parti’nin Buca’da seçim alabilmesi için benim gibi bir isme ihtiyacı var. Bu isim AK Parti’de var” diye konuştu. 

PARTİNİN ADAMIYIM
Eski Milletvekili, 2014 yerel seçimlerinde AK Parti Bornova Belediye Başkan adayı olan İlhan Kaya, “Partinin adamıyım. Benim partime sorumluluğum var. Partim beni nasıl değerlendirmek istiyorsa o şekilde değerlendirir. Ben aday adayıyım demem. Aldığım oy belli. Halkla olan bütünleşmem belli. Her şeyim belli. Oy potansiyelimiz belli. Aldığımız oyu partimiz alamadı maalesef. Partimiz ne emrederse onu yaparız. İlçeyle koordineli şekilde çalışıyoruz” dedi.

PARTİM BANA BU GÖREVİ VERDİ
Karşıyaka Belediye Başkan adayı olan Tanfer Kemerli, “Partim bana il yönetim kurulu üyeliği ve Teşkilat başkanlığı görevini verdi. Adaylık düşünmüyorum” dedi.

KALKAN HAZIRLANIYOR BAYKALMIŞ YOK
AK Parti’den Karabağlar Belediye Başkan adayı olan, eski Milletvekili Necip Kalkan’ın adaylığa sıcak baktığı bildirildi. Gaziemir adayı Kerem Fahri Baykalmış’ın ise adaylık defterini kapattığı öğrenildi.

2014 YEREL SEÇİMLERİNDE KİMLER ADAY GÖSTERİLMİŞTİ?
İbrahim Ethem Yorulmaz (Aliağa), Hasan Özcan (Balçova), Mehmet Kertiş (Bayındır), İsmail Sarı (Bayraklı), Hasan Şahin (Bergama), Fevzi Kaya (Beydağ), İlhan Kaya (Bornova), Cemil Şeboy (Buca), Mustafa Cenger (Çeşme), Adnan Yılmaz (Çiğli), Ahmet Dağdelen (Dikili), Salih Emrullah Keleş (Foça), Kerem Fahri Baykalmış (Gaziemir), Cengiz Sandıklı (Güzelbahçe), Necip Kalkan (Karabağlar), Hüseyin Onur Altın (Karaburun), Tanfer Kemerli (Karşıyaka), Arif Uğurlu (Kemalpaşa), Sadık Doğruer (Kınık), Erol Çomak (Kiraz), İlknur Denizli (Konak), Bülent Soylu (Menderes), Mehmet Bilal Kaplangı (Menemen), Erkan Dereli (Narlıdere), Mahmut Badem (Ödemiş), Hamit Nişancı (Seferihisar), Dahi Zeynel Bakıcı (Selçuk), Mehmet Çeltikçioğlu (Tire), Adnan Yaşar Görmez (Torbalı), Erşan Eroğlu (Urla)