GÜNDEME BAKIŞ – Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden genel başkan seçilmesinin beklendiği kurultayda en çok merak edilen konuların başında AK Parti İzmir Milletvekili, son Başbakan Binali Yıldırım’ın alacağı görev geliyor. Kulislerde bu konuyla ilgili iki senaryo öne çıkmış durumda. Yıldırım ya genel başkan vekili olacak ya da Cumhurbaşkanlığı kabinesinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacak.

MKYK’YA KİMLER GİRECEK
İzmir’den MKYK’ya kimlerin gireceği ise merak konusu. Kurultayda bazı tüzük değişikliklerinin olacağı öğrenilirken 50 kişilik MKYK listesinin 75’e çıkarılması bekleniyor. Parti kulislerinde AK Parti İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ ve Mahmut Atilla Kaya’nın yerlerinin koruyacağı konuşulurken, AK Partili diğer bir milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’nın MKYK listesinde yer almak istediği ve bu yönde çalışmalar yaptığı ifade edildi.

AK Parti’nin kurultayı yarın saat 10.00’da başlayacak. İzmir’de kurultayı takip etmek için yaklaşık 5 bin kişi Ankara’ya gidecek. İlçelerden 100 otobüs bu gece başkente hareket edecek.