GÜNDEME BAKIŞ – 2014 yerel seçimlerinde dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösteren AK Parti, büyükşehirde yaklaşık bir milyon oy almayı başarmıştı. AK Partili ilçe belediye sayısı ise birden yediye çıkmıştı.

2019 İÇİN ADAY ARAYIŞI
AK Parti İzmir’de 2019’un Mart ayında yapılacak yerel seçim öncesi kimin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı merak konusu. Partililer sık sık aralarında tahmin yapsa da henüz öne çıkan bir isim bulunmuyor.

TEŞKİLATIN VE İZMİR’İN BİLDİĞİ İSİMLER
Parti kulislerinde büyükşehir için AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ve İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Grup Başkanvekili Bilal Doğan’ın isimleri konuşuluyor. Doğan’ın Karabağlar adaylığına daha sıcak baktığı belirtiliyor.

ÖZGENER İSMİN HALA SICAKLIĞINI KORUYOR
Geçtiğimiz yıldan bu yana adaylık için ismi en çok konuşulan isim ise İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener…Özgener İZTO seçimleri önce, “Başkan seçilirsem başka bir görev için bu koltuğu bırakmayacağım”  demişti. Ancak AK Parti’de Özgener’in adaylığı bir adım öne çıkıyor. Partililer, “Cumhurbaşkanımız Özgener’i arayıp, ‘Adayımız sensin’ dediği zaman kendisi bu görevi kabul eder” yorumunda bulunuyor.

SUSAM BOMBASI
Öte yandan AK Parti kulislerine CHP’de iki dönem milletvekilliği yapan, Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) Başkanı Mehmet Ali Susam’ın büyükşehir için konuşuluyor. İzmirlilerin yakından tanıdığı Susam, Buca Esnaf ve Sanatkârlar Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı, Buca Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlığı, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği, İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı.