Halime ERDĞAN / GÜNDEME BAKIŞ – AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “Duyduk ki Sayın Soyer; eli boşluktan yeni bir icada soyunmuş. 3 Mayıs’ı ‘İzmirli’ler Günü’ ilan etmiş. Meclise getirilmemiş, İzmir’in dinamiklerinden bir tek görüş alınmamış, STK’lara, odalara, İzmir halkına sorulmamış. Tek dayanak, tarihin trafik plakamıza uygunluğu. Sayın Başkan kendisine yine dışı afili, içi boş, yersiz bir meşgale bulmuştur.En önemlisi de; haksız yere bize yönelttikleri ‘Tek Adam’ eleştirileri ile çelişkiye düşmüştür. Demokrasiyi,dayanışma kültürünü sindirmiş,tarih yazmış bir şehre; bunu dayatmak hak değildir” dedi.

NEDEN BÖYLE BİR ARAYIŞA GİRDİN!
Sürekli, sözlerine şöyle devam etti:

“İzmir’in bir günü vardır. O da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Belkahve’den bu şehre gururla baktığı zafer günüdür. İzmir’in düşman işgalinden kurtulduğu 9 Eylül tarihidir. Gündem ve ihtiyaç değilken, neden böyle bir arayışa girdiklerini anlamak zor. Ancak bildiğimiz bir şey var; o da çiçek böcek, aşk meşk, bol coşku, bol neşe ve bol dansla bu geminin yürümeyeceği. Bu ülkenin ve şehrin gerçekleri, hiç olmazsa arada bir ciddiyet ister. Gündem salgınla mücadele; ve üzücü ki onlar, başka dünyadalar Hadi bu kararın yasal gereğini yerine getirmeyişini bir kenara bırakalım. Tek adammış gibi davranmasını aynı güne denk gelen diğer anma günlerini de! Biri bize şunu söyleyebilir mi? İzmir’in çöpü, ulaşımı, bitirilmeyi bekleyen projeleri, salgınla mücadele günlüğü ne alemde?” dedi.

MHP’Lİ ŞAHİN: İZMİRLİLERİN GÜNÜ 9 EYLÜL’DÜR
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin de Soyer’e tepki gösterdi. Şahin, “İzmir 15 Mayıs 1919’da istila edildiğinde ülkemiz kurtuluş savaşına başladı. Halbuki ülkemiz daha önceki işgal edilmiş. İzmir işgal edilince bu ülke kurtuluş savaşı başlattı. İzmir kurtulduğunda da Türkiye kurtuldu. İzmirliler 9 Eylül’ü dünya İzmirliler günü, Türk’ün kurtuluş günü, Türk milletinin düşmanı denize dökme günü olarak zaten kutluyor. Bu tarihle ilgili 100 tane güzellik varken sizin bu tarihi değiştirip alternatif bir şey oluşturmanız biz İzmirlileri kaygılandırıyor. Ne yapmak istiyorsun?” diye konuştu.

KAFASINA GÖRE BELİRLEMİŞ!
İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ise, “9 Eylül’ü zaten İzmirliler günü olarak zaten kutluyoruz.  9 Eylül İzmir’imizin kurtuluşu. Dünya İzmirliler gününü Sayın Tunç Soyer kendi kafasına göre belirlemiş. İzmir’de 4 buçuk milyon insan yaşıyor. Tunç Soyer’in aklına gelen herhangi bir günü Dünya İzmirliler günü olarak belirlemesi doğru bir şey değil. Kaldı ki bizim için çok önemli olan bir gün var. İzmir’in düşmanlardan kurtulduğu gün olan 9 Eylül günümüz var. Tunç Soyer’in kendi kafasına göre belirleyeceği günlerin, programların İzmir’e ve İzmirlilere bir faydasının olmayacağını düşünüyorum. Kaldı ki bu Pandemi, salgın günlerinde bence Soyer çok daha önemli konulara eğilmeli. İzmirlileri ilgilendiren çok daha önemli konulara Sayın Soyer’in kafa yorması İzmirlilerin çok daha menfaatine olur diye düşünüyorum” dedi.